Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Cinemazone-> Filmanmeldelse
Himalaya
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
Regi: Eric Valli Med: Thilen Lhondup, Gurgon Kyap, Lhakpa Tsamchoe
Undertegnede bøyer hodet sakte i ydmykhet, og biter seg hardt i kneet. Han forbanner ineffektive, elendige taxisjåfører. Propaganda skulle se "Himalaya". Propaganda kom for sent. Man beklager på det sterkest mulig oppriktige. Det er nemlig ikke umulig at filmen er ganske bra, nemlig.
Himalaya er for de aller fleste kjent for fremragende natur. Ikke bare er det høye fjell, men naturen generelt ¿ med både vekster og dyreliv- er av det virkelig frodige slaget.

Naturen kan dog også være et relativt uforsonlig element. Den gjør liksom som den selv vil.

Det er også her ¿ og slik - denne filmen utspiller seg. I Himalaya. Et intenst kappløp mellom stolte mennesker, blir jeg informert om filmen. I fjor mottok den to Cécar-priser, og var Oscar-nominert for beste utenlandske film.


Nærmest cowboyaktige nepalsere, ikke helt ulike nord-amerikanske indianere, driver frem flokker av hårete yakokser over endeløse sletter. 5000 meter over havet oppstår klassiske konflikter mellom generasjoner, tradisjon og religion. Spenninger mellom fedre og sønner møter ungdommelig usikkerhet. Og selvsagt får man en liten dose romantikk.

Det over er litt av hva man får vite om filmen gjennom mine noe tvilsomme informatører.

Det regner da jeg kommer frem til kinosalen for så se "Himalaya". Siste mulighet til å se filmen før den kommer på kino for mannen i gata. Siste mulighet for meg til å kunne anmelde filmen. Er ikke så rart at jeg føler meg både mislykket, utilstrekkelig og våt der jeg står foran de store, mørke vindusrutene. Døra er låst den.

Kvelden før var det videomaraton. Vi så "Pretty Woman", "Let It Ride", "Dream Machine", "Arthur" og "Rob The Rich". Det ble veldig sent, og litt krøllete.
Samme morgen som "Himalaya" gikk var det lite liv i en søvnløs skrott. Både min, og taxisjåførens. Grünerløkka-Vika skulle neppe være noe problem på nesten tjue minutter. Men mr.jegerkanskjeskalla-ogharværtidettagametlengerennduharlevd-ogerbedrøveligansvarligitrafikken hadde så god tid atte¿

Synes du skal gå og se filmen. Jeg skal gå og se den, og til og med betale for det. Grunnen er rett og slett at det er så mye ubrukelig møkk på kinoene til enhver tid. De er som regel amerikanske. Denne er ikke det. Dessuten vet jeg fra før at Himalaya-fjellene er en fryd, og dersom fotografene har gjort bare en middels god jobb på dette settet, kan det bli en virkelig fryd for øyet. Mellommenneskelige emorelasjoner kan også vare bra nå og da. Dessuten er det gode odds for at musikken er bra. De har ofte flott musikk i disse områdene. Jeg liker i hvert fall god musikk, samme hvor den er laget.

Synes du skal stikke og se denne filmen.Kommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish