Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Cinemazone-> Filmanmeldelse
Alt For Kjærligheten
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
Regi: Jean Pierre Ameris


Med: Maud Forget, Lou Doillon, Robinson Severin


En film om kjærlighet, sex og galskap. En virkelig bra ungdomsfilm fra Frankrike som har en litt spesiell og uvant vinkling på den første kjærligheten. Løp og se! 8/1015 år gamle Delphine er ikke blant skolens mest populære jenter og kan ikke akkurat boltre seg i verken venner eller spennende sosiale tilstelninger. Jenta virker rett og slett deprimert og innesluttet. Men alt dette forandrer seg når Olivia begynner i klassen. De oppdager raskt at de er tvillingsjeler. Olivia er av den veslevoksne arten, hun driver med alt dette Delphine bare kan drømme om; sex, festing, drekking, nasking, morbide selvmordsfantasier, sånt ungdommer flest synes er kjekke greier. Delphines inntog blant de sosiales rekker går ikke unna i en fei, men før hun vet ordet av det sitter hun med drømmegutten Laurent i fanget, mens Olivia på sin side har involvert seg med Laurents bestevenn. Masse doubledates oppstår, alt er trivelig.

Laurent er en årntli rakker, han har noen av de sleipe trekkene til Edward "Terminator 2" Furlong velblandet med en overveldende godt modnet kynisme samt "glimt i øyet". Drømmegutten. Han har en drøm i magen om å flykte fra all den lokale driten, ikke gå i de samme fellene som de før ham, ikke bli fanget i hjembyen, etc, og ønsker derfor å stikke til Jamaica sammen med kompisen sin. Men for å gjøre dette trenger man penger til billetter. Hvordan tjener man penger? Sommerjobb i kommunen? Sykkelbud? Biltyveri? Freelanceskribent for Propaganda? Ingen av de overnevnte forslagene fenger Laurent. Forslaget hans er derfor; La oss prostituere kjærestene våre, kompis! Han regner ut av hvis både Delphine og Olivia suger tissemennene til ymse gutter fra skolen 5 ganger hver pr dag, 5 dager i uken i 7 uker for 400 francs pr tur vil de ha nok til flybilletter til alle fire av dem. Sounds like a plan... Olivia blir helt forstyrret av ideèn, men Delphine vil gjerne do anything for love, jenta er så pladask forelsket i sussebassen (og aldri så lite sinnsforstyrret) at de begge setter i gang med jobben etter noe om og men.
Det jentene ikke vet er at Laurent og kompis har tenkt å stikke uten dem, og heller bruke jentedelen av potten som lommepenger. Snakk om å suge forgjeves. Jaja, jentene vil uansett sitte igjen med et proteinoverskudd som vil vare dem livet ut, om ikke annet. Vel, Delphine og Olivia gjør så godt de kan, og hvis man skal dømme etter den voksende kundekretsen, så gjør de en helt dugelig jobb. På veien har de en god del kvaler, begge to er ganske så nær sammenbrudd, angsten er som et teppe ikke en gang bataljoner av motorsager ville kunnet penetrere. Delphine oppfører seg merkverdig sterkt gjennom det hele, hun har virkelig tro på denne fyren sin og at alt skal gå rosa rosenrødt bra. Tenk deg grensesprengende naivt møter ekstrem fornektelse utenfor hoveddøren til fatalt forelsket og vi begynner å nærme oss. Noe helt enormt har skjært seg i hennes fragile psyke. Jeg kødder ikke, det hele er smått skummelt å se på. Ingen feel-good komedie, feel-bad. Og på toppen av det hele, et soundtrack i hovedsak dominert av Lena Marlins teenie-weenie trudelutter.Kommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse
Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish