Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Cinemazone-> Filmanmeldelse
Dracula 2001
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
Dracula er en av disse figurene som horrorfilmskapere stadig vender tilbake til. Denne gangen er det Wes Craven som prøver seg.

8/10
Regi: Patrick Lussie.
Skuespillere: Gerard Butler, Christopher Plummer, Justine Waddell, Jonny Lee Miller, Jennifer Esposito.

Sjefsprodusent Wes Craven har latt regissør Patrick Lussie slippe til i et forsøk på å kaste nytt lys over den mørke fyrste. Wes Craven er mest kjent som regissøren bak tenåringshorror som Nightmare on Elm Street på åttitallet og Scream på nittitallet. Dette produktet skiller seg ikke så mye fra disse.


I denne versjonen av Dracula-myten foregår handlingen i London og New Orleans. Dracula blir i et tilbakeblikk fanget i London og oppbevart i et mørkt hvelv, voktet av antikvitetshandlerfamilien van Helsing helt fram til år 2001. Selvfølgelig kommer det intetanende skurker for å røve van Helsings verdier, og dermed slipper ondskapen løs. Van Helsing (Christopher Plummer) må sammen med sin assistent reise til New Orleans, der skurkeflyet med Dracula ombord har styrtet. Der holder også van Helsings datter til, som dessverre har en slags magisk tiltrekningskraft på Dracula (Gerard Butler). Etter mye slåssing og sexye damer som blir til vampyrer, avsløres til slutt den store hemmeligheten bak Dracula og hans udødelighet. Dracula er nemlig eldre enn det forfatteren Bram Stoker antydet i sin roman, og det blir en artig vri på myten i denne filmen, som blander forskjellige typer av overtro.

Dette gjør at denne filmen blir mer enn bare atter en substansløs vampyrfilm for tenåringer. Den stikker faktisk noe dypere enn andre filmer i denne genren, til tross for at formen på filmen er i samme gate som Scream og Nightmare on Elm Street. Dette innebærer et MTV-preget filmuttrykk, der musikken spiller en viktig rolle. Horrorfilmene på åttitallet hadde ofte en tilknytning til heavyrock, og slik er det også idag. I en scene i Dracula 2001 går den gamle vampyr rundt i gatene i New Orleans, stopper opp og beundrer sammen med publikum en halv musikkvideo med Monster Magnet som vises på en storskjerm. Fett? Eller bare et kynisk forsøk på å favne flere aspekter ved ungdomskulturen?

Som i andre vampyrfilmer kan det ofte lett bli komisk når man tydelig ser at Dracula har problemer med å snakke reint på grunn av hoggtenna, men slike ting må man rett og slett se bort fra hvis en skal bli med inn i filmens univers.

Dracula 2001 vil nok særlig appellere til unge gothere og fans av filmer som The Crow og Blair Witch Project, men har egenskaper som gjør den til god underholdning også for oss andre dødelige.

Les frlere anmeldelser herKommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish