Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Cinemazone-> Filmanmeldelse
Sweet November
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
Sukkersøt og klissete dramakomedie, som er nok et argument i mot nyinnspilling av gamle filmer.

3/10
Regi: Pat O´Connor
Skuespillere: Keanu Reeves, Charlize Theron, Jason Isaacs

Keanu Reeves spiller reklame-vidunderet Nelson Moss, som lever et over-hektisk liv bestående av arbeid, kaffe, arbeid, en dæsj søvn, og arbeid. Han roter seg borti Sara (Charlize Theron), en skrulle av en Grünerløkka-freaker som straks tar det som sin livsoppgave å kjøre stress-avvenningsprogram på Nelson. Hun insisterer på at han skal bo hos henne en måned, uten å bry seg om slike ting som tidspress og arbeid. Selvfølgelig blir Nelson med på opplegget, dog først etter at han har mistet jobb, bil, og kjæreste. At den godeste Sara/Charlize er tidenes lekkerbisken kan vel også ha sitt og si?


At søt musikk (type tannverk) etter hvert oppstår, kommer vel ikke som noe sjokk på noen. Nelson glemmer alt av mas og arbeidspress, og livet er bare helt fantastisk utrolig. Og at det er et eller annet skummelt som ligger og lurer i bakgrunnen, er vel heller ikke særlig overraskende. Akkurat hva dét er, kan vi like gjerne droppe å fortelle, siden det er ganske essensielt for handlingen. Du kunne jo være så uheldig å slumpe til og se filmen.

Denne filmen varer i knappe to timer, men kjennes like lang ut som hele november måned. Så gjennomført forutsigbar er den, at det eneste man ikke skjønner av plottet, er hva den uforutsigbare vendingen i historien blir. Men man forutser at den kommer.

Regissør Pat O´Connor velter seg i ekle klisjéer, og greier aldri å gi historien noe dybde. Hele suppa blir mer som en ukeblad-novelle, og de er jo ikke særlig engasjerende. Valget av skuespillere sier kanskje litt om O´Connors dømmekraft; steinansiktet Keanu Reeves gjør en rett og slett pinlig figur i Sweet November, selv de mest standhaftige Matrix-tilhengerne må snart innrømme at denne mannen er talentløs. Riktignok får han brukt hele spekteret sitt her, men når det begrenser seg til "sint", "forvirret", og ganske enkelt "tanketom", spørs det om han ikke burde satset på reklamefilmer. Eller radio. Faktisk er han den eneste skuespilleren jeg vet om som kan prestere å si "I love you", og få det til å høres ut som en trussel.

Nå ble det kanskje mye Keanu-hets her, men han er faktisk en stor del av problemet med denne filmen. For å si det som en venninne av meg: "Han har jo ikke engang et bra steinansikt!". Og når de andre skuespillerne gjør jobben sin sånn rimelig bra, blir det bare så altfor tydelig at trynefaktoren bestemte valget av skuespiller.

Ligg langt unna "Sweet November", hvis du vet hva god film er for noe. Har du sett én sippete love-story før, har du sett "Sweet November" tre ganger, for å si det sånn.

Flere anmeldelser her


Les også
- Serendipity


Kommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish