Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Cinemazone-> Filmanmeldelse
Antitrust
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
Antitrust er en tidsriktig paranoid datathriller som i stedet for å fortelle oss noe viktig om dataindustrien ender opp som enda en av disse kjedelige Hollywood-formatterte thrillerne.

5 av 10
Regi: Peter Howitt
Skuespillere: Ryan Phillippe, Tim Robbins, Claire Forlani, Rachael Leigh Cook

Ryan Phillippe spiller rollen som nyutdannet datageni, som i stedet for å starte eget firma sammen med kompisen blir overtalt til å jobbe for datagiganten NURV. Sjefen for NURV, spilt av Tim Robbins, viser seg imidlertid å være totalt hensynsløs i sin streben etter å nå sine mål. Til tross for at det er viden kjent at NURV gjerne "låner" ideer og programmer fra andre for å bruke de til egne prosjekter, oppdager hovedpersonen etter hvert at de til og med er i stand til å drepe for å få det de ønsker. Hovedpersonen finner dessuten ut at han ikke kan stole på noen, og står derfor alene igjen som den gode som kjemper mot det onde.


Regissør Peter Howitt er mannen bak "Sliding Doors", som for så vidt var en ganske oppfinnsom film, men denne gangen har han laget et produkt som er blottet for nye ideer. Filmen tar for så vidt opp et viktig tema, med datagiganter som albuer seg fram til en monopolstilling. Men i stedet for å gå dypere inn i dette feltet velger regissøren å heller bruke det populære thrillerformatet, med stereotype rollefigurer og velkjent plott. Derfor kunne egentlig temaet vært hva som helst, for dette blir underordnet i Antitrust.

Ryan Phillippe som har hovedrollen har tidligere spilt i filmer som "I Know What You Did Last Summer" og "Studio 54", og er litt for lite troverdig som datanerd. Tim Robbins derimot, er god i rollen som datamilliardæren. Det er morsomt å se ham spille voksen nerd som spiller på lag med sine ansatte, og gnafser i seg potetgull på ekte nerdevis når han sitter foran computeren. Datagiganten NERV og Tim Robbins¿ rolle som den store hensynsløse visjonær er ikke akkurat ulikt virkelighetens Microsoft og Bill Gates. Til og med huset til datagiganten blir det harselert med, der høyteknologi finnes til og med i maleriene.

Her har filmen kanskje også sin eneste styrke. Ved å etterligne virkeligheten i en velkjent og populær form, kan det forhåpentligvis føre til at kanskje noen flere får øynene opp for det farlige ved å la enkeltpersoner få monopol over dataindustrien.

Flere anmeldelser herKommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish