Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Cinemazone-> Filmanmeldelse
Girlfight
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
Historien om boksejenta Diana Guzman fokuserer vel så mye på det som skjer utenfor ringen. Det er bra, boksefilmer har vi etter hvert sett nok av.

7/10
Regi: Karyn Kusama
Skuespillere: Michelle Rodriguez, Santiago Douglas

Diana er highschoolelev, men trives ikke særlig på skolen. Hun har problemer med autoriteter, samt dum-og-deilig jentene på skolen. Aggresiviteten og fremferden hennes fører til problemer på mange områder, men Diana nekter å bøye nakken. Hjemme er det den strenge faren som er problemet. Han er innstilt på at Dianas bror skal bli bokser, selv om lillebror er en forholdsvis sart gutt med mer kunstneriske evner.


Etter et besøk i gymmen bestemmer Diana seg for at hun selv skal begynne å bokse. Dette faller derimot ikke i god jord verken hos faren eller sønnens trener. Nok en gang nekter Diana å gi seg, og til slutt får hun overtalt treneren til å gi henne en sjanse. Problemet er å betale ham, og løsningen blir at hun overtar brorens treningspenger. Dette må selvfølgelig ikke faren finne ut.

Dianas utvikling som bokser er noe forutsigbar. Selvfølgelig sliter hun med temperamentet i begynnelsen, men når hun etter hvert får tøylet raseriet, blir hun en av de bedre bokserne i gymmen, og får bokse kamper. Parallelt med dette forelsker hun seg i en av bokserne, men får ikke like mye tilbake som hun gir. Han har problemer med at også hun bokser, og frykter hun skal bli bedre enn han i ringen. Ikke så uventet det heller. Vendepunktet kommer når Diana knocker ut kjæresten i en kamp, noe han rett og slett ikke takler. Senere banker hun opp faren sin etter en krangel hjemme. Faren må innse at han ikke er den sterkeste i huset lenger, og ikke kan oppføre seg som før.

Uten å røpe for mye av handlingen, kan man si at det meste ordner seg på et vis. Det som kan være litt problematisk å svelge, er at mye løses ved hjelp av vold og fysisk makt. Diana sliter i begynnelsen med temperamentet sitt, men alt går bedre etter at hun begynner å slåss!

Historien er likevel godt fortalt, og det som kunne endt opp med en lang rekke klisjeer har blitt en absolutt severdig film. Om ikke alle personene er så dypt skildret, greier i hvert fall Diana å skape sympati for seg selv. "Girlfight" anbefales, men tro ikke det er en ny Rocky-film.

Flere anmeldelser her


Les også
- Baby Boy
- Fredriks favorittfilmer


Kommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish