Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Cinemazone-> Filmanmeldelse
Familiehemmeligheter
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
En på overflaten tilsynelatende idyllisk familie går, vel, ganske rett i dass.

7/10
Regi: Kjell Åke Anderrson
Med: Robert Lassgård, Maria Sundquist, Erik Johansson, Emma Engstrøm

"Familiehemmeligheter" er satt til en eller gang på 70-tallet, i tro "Tilsammans"-ånd. Hvorfor akkurat dette er gjort får forbli usagt. Det tjener ikke filmen noe, og å ha satt den i nåtid ville jo i det minste spart prop-arbeiderne mye arbeid og tilrettelegging.

I alle fall, vi følger familien Bendricks. Mamma, pappa, og barna Ola, Kickan samt yngstemann Morgan. Saker begynner å gå galt når Mammas gamle flamme for over 20 år siden, raggare-råneren Ove, returnerer til byen. Ove har i mellomtiden bodd i Boston og er nå tilbake for å avlegge kvinnen som brakte ham til denne verden en sykevisitt. Mamma er tilfeldigvis hjemmehjelp, og treffer da Ove igjen når hun er hjemme for å pleie hans mor. Det tar ikke alt for lang tid før de er i gang med utveksling av kroppssekreter, akkurat som i gamle dager.


Nå skal det sies at Mamma hadde en del tvil angående tilværelsen sin før dette tok sted. Fruentimmeret trengte forandring, litt eventyr, ikke denne gråe hverdagen hun hadde blitt alt for vant til. Pappa tok ikke disse nykkene alt for bra. Han hadde det greit som det var: Trygt, etablert og rutinert. De to, som burde fungert som knytepunktet i familien, hadde mistet sine kommunikasjonsevner ovenfor hverandre. Og hvordan kan man da ha et dugelig forhold til sine barn? Overfladiskheten regjerer.

Og som hør og bør i disse situasjoner er det ikke bare parforholdet dette går utover, men også de små: Yngstemann overhører mor når hun har seg med Ove, og går så sporenstreks ut og antaster nabopiken. Lillesøs deltar i gruppesex. Eldstemann lar aggresjonen gå ut over en truet dyreart og blir pønker.

Men fortvil ikke helt enda; "Familiehemmeligheter" er ikke en film i Wam & Wennerøds traumatiske ånd. Greit nok, vi snakker tidvis særdeles grim sosialrealisme på høyt nivå her, men det hele er skildret med en nesten naiv kime av underliggende håp. Svenskejävlorna har tydeligvis en noe varmere forståelse av menneskets natur. Det kjipe hendelsesforløpet er skildret på en lett humoristisk måte. Gråheten blir snudd noe på hodet og nesten karikert. Du sitter igjen med noe som faktisk kan minne om en slags feel-goodstemning. Det hadde jeg jommen ikke ventet.

Flere anmeldelser herKommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish