Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Cinemazone-> Filmanmeldelse
Final Fantasy
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
Denne filmen er hundre prosent dataanimert, den er skremmende virkelighetsnær og den har stemmene til noen av Hollywoods beste skuespillere. Visuelt imponerende bortkastet tid.

4/10
Regi: Hironobu Sakaguchi
Med stemmer av: Alec Baldwin, Steve Buscemi, Ming-Na, Ving Rhames, Donald Sutherland, James Woods.

Som dataspill ville dette være en triumfmarsj. En endelig hyllest til at man har kommet så langt innen computeranimering at man tidvis faktisk må klype seg selv i hjernen for å faktisk skjønne at det ikke er snakk om ekte skuespillere. Et par grove feil i forhold til bevegelse og ansiktsmimikk kunne jeg spore, men det var bare unntaksvis.


Likevel sitter jeg igjen med en litt besk smak i munnen etter å ha sett denne filmen: En ting er at det ikke er dataspill, og for meg er det fortsatt imponerende grafisk når ishockeyspillerne blør i NHL ’99. En ganske annen er at man i løpet av filmen er nødt til å spørre seg selv om hva i all verden er vitsen med å bruke all den kunnskapen og ekspertisen på å lage noe som allerede er gjort?

Datamaskiner kan være fine til å lage de tingene selv ikke stuntmenn og kameratriks greier å gjøre, men de er bortkastet i å forsøke å gjenskape hvordan håret beveger seg når et menneske kaster på hode.

Videre blir det litt falskt og litt plastisk. Ingen av personene har furer, bustete hår eller groteske utvekster. Det er knapt noen avvik i handlingsmønsteret hos noen av personene. Og når stemmene i tillegg er så velkjent uten at ansiktene stemmer det minste, ja da føles det feil, som om man er blitt lurt.

Når i tillegg manuset er så tynt og pinlig at det ikke kan ha tatt særlig mer plass enn det man får skviset inn på et skjermbilde til en middels stor Mac, så blir det ganske stusselig.

Men fy faen så imponerende likevel: jeg gir meg overende over kvalitetsnivået på denne filmen når man vet det man vet. Men det blir som når man unnskylder en rockeband med at de er norske ("det er bra til å være norsk"), en løper med at han er handikappet ("han løper fort til å ikke ha noen bein) eller et geni med at han er et barn ("han er ganske flink til å spille sjakk med tanke på at han er to år gammel").

Flere filmanmeldelser her


Les også
- Fantasy-feberen er over oss
- Dungeons & Dragons
- Monsterbedriften


Kommentarer fra brukere

Neio 03/12/2002 - 22:14

Flere poenger av Ulshagen mener er jeg latterlig, hvorfor ikke bruke tid til å la håret se ut som det skal gjøre, animasjon skal gjenspeile virkeligheten, og hvis de veit litt mer om japansk animasjon (ja, jeg lurer på hvorfor i alle dager propaganda.net bruker folk som ikke har noe bakgrunn i selve stoffet som han/hun skriver) kan de kanskje finne svaret på gåten som de påsto. Greit, kanskje filmen var dårlig "plot" sett, men jeg føler ikke for at noen som ikke vet noe om de han/hun snakker om, skal komme med lattelige anbefalser.

Omnifoe 13/02/2002 - 13:08

Denne filmen var helt konge og jeg syns det er helt på trynet når noen kommer og gir den er 4, greit den har noen små 'flaws' men har ikke alle filmer det, bare se på matrix den er jo en av verdens beste filmer og har 138 feil, og de er ikke små heller. Jeg kunne godt bruke langt tid på å slakte matrix fordi pistolene og alle lika blir borte mens vi sitter og gaper pga bullet time effektene, eller når M16 bøyer seg idet siste vakten kysser gulvet, men jeg har bestemt meg for å ikke gjøre det fordi dette var en bra film, akkurat som FF. Det kan være at jeg føler dette fordi jeg er en STOOOR FF fan (den største), men jeg mener virkelig at dette var en bra film og fortjener noe mye bedre enn det den fikk..

Commie Bastard 29/11/2001 - 23:06

Anmelderen har DOWNS! Spill FF spillene de er store. D var filmen oxo.

cat 28/11/2001 - 15:15

sinsykt stilig film, likte den utrolig godt!!! Eier den faktisk!

Legg inn en melding!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish