Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Cinemazone-> Filmanmeldelse
Swordfish
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
"The problem with Hollywood is that they make shit!"

2/10Regi: Dominic Sena
Med: John Travolta, Hugh Jackman, Halle Barry, Vinnie Jones

Det kunne ikke være mer riktig. Den onde ironien er at personen som sier dette er med på en av Hollywoods mest meningsløse produksjoner på flere år. I realiteten så er det veldig få filmer som befinner seg på et så lavt nivå både når det gjelder historie, personer og skuespill.

Å se "Swordfish" er like meningsfullt som å tygge på tørrfisk i 99 minutter. Samtidig kan det nevnes at å synke til et lavt intellektuelt og følelsesmessig nivå er en kjent oppgave for action-regissøren Domenic Sena (kjent for bl.a. geniale "Gone in 60 seconds"). Noen ganger føles det som om det er en 10-åring bak kameraet. Det er åpenbart at han liker å leke med biler og sprenge ting i lufta. Og det er for så vidt greit det, så lenge det ikke overskygger historien. I "Swordfish" er det dessverre historien som overskygger sprengningene.


Stanley (Jackman) lever et ensomt liv som den beste hackeren i verden. Da blir han plutselig kontaktet av den lettkledde skjønnheten Ginger (Berry) som på vegne av hennes boss tilbyr ham masse penger og en mulighet til å se hans datter Holly igjen. Alt Stanley trenger å gjøre er å rive brannveggene og knekke kodene i et sikkerhetssystem som skjuler milliarder av dollar. Og selv om Stanley er en ekte Hollywood-helt med æren i behold, ser han ingen andre muligheter til å redde hans kjære datter fra hennes fordrukne og slemme mor.

Han blir dermed medlem av "Operation Swordfish", ledet av den mystiske Gabriel (Travolta). Han lever i en verden bortenfor cyberspace, og har alt man kan drømme om: Penger, damer og raske biler. Han er sjarmerende og hjelpsom. Men i Operasjon Swordfish er det livsfarlig å stole på førsteinntrykket.

Sena prøver seg på "Matrix" (t.o.m. Christopher Youngs musikk er et Matrix-replica), men har simpelthen ikke talent nok. Hans historie er så tynn og latterlig at man må nesten beundre skuespillerne for å holde seg alvorlige under innspillingen og ikke le manuskriptsforfatteren i ansiktet.

Travolta får de beste linjene og har det åpenbart gøy, men de andre skuespillerne sliter. Jackman gjør det han kan, men mangler både sjarm og karisma til å oppfylle rollen. Halle Barry spiller like overbevisende som en Barbie-dokke og Vinnie Jones ("Snatch") får ikke noe annet å gjøre enn å se farlig ut.

Om noen få år vil kanskje fremtidige filmregissører sitte i filmakademiet og studere "Swordfish" som et klassisk eksempel på hvordan man ikke skal lage film. Sena begår alle store feil en filmskaper kan begå og ser til å være fornøyd med sin innsats. Hvem vet, kanskje er bunnen av dårlige filmer ikke nådd ennå? I så fall venter vi på Domenic Senas neste film.

Flere filmanmeldelser her


Les også
- The Fast and the Furious


Kommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish