Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Cinemazone-> Filmanmeldelse
Moulin Rouge!
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
Regissør Baz Luhrman inviterer deg til en fest uten like, en sensasjon av kontraster, farger og følelser. "This story is about love... at the Moulin Rouge!"

9/10Regi: Baz Luhrman
Med: Nicole Kidman, Ewan McGregor, John Leguizamo

Dette er en klassisk operette i modernistisk innpakning. Den er fantastisk teatralsk i stil, pulserende energisk i rytme og sensuell i historie. Skjebnens lunefulle veier fører Christian (McGregor) til hjertet av Moulin Rouge. Han møter og forelsker seg i den vakre Satin (Kidman) og får den mektige Hertugen som sin argeste rival når han blir hyret til å skrive det første bohem-stykke som vil bli vist.

Alle som har et dugg av historiske kunnskaper vil oppdage at filmen har ingenting med Moulin Rouge å gjøre. Akkurat som Satins, er Luhrmans oppgave å få oss til å tro det vi vil tro. Og den fargerike, kokende, bisarre atmosfæren gjør at vi glemmer historiske fakta og blir virvlet inn i den dekadente og surrealistiske undergrunnsverdenen hvor drømmer blir virkelighet.


Kidman synger faktisk, og det var en av filmens positive overraskelser. Hun er riktignok ingen Madonna, heller ingen Olivia Newton John, men hun kan synge. Det kan også McGregor - men han er mer imponerende når han viser sitt talent som skuespiller.

Det er likevel filmens visuelle side, dens unike atmosfære som gjør den til den uhyrlig underholdende opplevelsen den er. Den skinner av vitalitet, sprudler av energi, eksploderer av talent. Dette er ikke Paris - det er en magisk eventyrverden hvor skinnende stjerner regner ned og hvor elskede par danser i skyene under måneskinn. Fargene er intense, produksjonen overdådig. Her spares det ikke på kruttet. Alt er så overdådig, så utsøkt, så fantastisk overdrevet, så energisk og så vakkert at det er helt umulig å motstå. Hyppige kutt, elegant kameraføring, vidunderlig koreografi og en intensitet som overgår alt annet, er "Moulin Rouge" et av årets beste overraskelser.

Det som trekker ned er Luhrmans evige trang til modernisering. Vi hører bl.a. Madonna, Fatboy Slim, David Bowie, Christina Aguilera, Elton John og Queen (for å nevne noen). Og uansett hvor underholdende det måtte være, er dette helt unødvendig. Det føles som om filmen er litt usikker på sin ide og er redd for å stå på sine egne bein.

Og når man tenker over det vil man forstå at den unike visuelle perfeksjonen er alt filmen har. Denne fasaden dekker over en papir-tynn og ganske så forutsigbar historie med utrolig enkle og stereotypiske personer som aldri er så fargerike som verdenen de er i. Men sammenlignet med sommerfilmenes gråe kjedsomhet, er "Moulin Rouge" uten tvil det beste vi har sett på kino så langt.

Dette er underholding på sitt beste - dette er filmkunst på sitt vakreste. Luhrman har greid å skape en ny type musikal - en film som føles frisk, som koker av liv og eksess - en film som er stor nok til å skape en renessanse og bringe musikalens glamorøse epoke tilbake.

Flere anmeldelser her


Les også
- Hedwig and the Angry Inch
- Fredriks favorittfilmer


Kommentarer fra brukere

kjerstin 22/01/2006 - 12:59

Har sett Moulin Rouge veldig mange ganger
den er kjempe bra og mye fin musikk;D
Får så lyst til og gråte når jeg ser den:( hehe

Anne 29/09/2005 - 15:06

Trodde detta var fakta om Christina Aguilera jeg......*skuffa*

Moulin rouge fan 14/02/2005 - 21:40

ok, glem d, såg øverst, hehe;)Domme meg....

moulin rouge fan!!! 14/02/2005 - 21:39

Litt lenge sidan folk skreiv kommentarar her ja.. Men i alle fall veldig bra film! Men vanskeli å skrive sammendrag av..

;p 14/02/2005 - 18:57

rååååååå bra:P hehe.. digger den..;)

krina 04/02/2005 - 07:13

denne filmen er helt topp!!! visste ikke at nicole kidman kunne synge jeg, men det kan hun!! både kidman og McGregor er helt utrolige til både å synge og spille...denne filmen må alle se..for den er best..skjønner jo at ikke alle gutter er så begeistret for den, men alle jenter som leser dette..ikke gå glipp av dette!!!klem

missy me 30/01/2005 - 21:29

Moulin Rouge er en døds bra film alle må da else den!!!!! hilzen Missy Me

miss b 23/05/2002 - 15:56

verdens BESTE FILM!!! DENNE FILEM ELSKER JEG BARE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!- !!!!!!!!!!!!!!!:)

Swiddel 30/10/2001 - 16:06

ja nå har eg sett Moulin Rouge den va kjempe trist ein aldeles bra film.Men kansje mer ein film for de som like musikalske filmer som alt dreie seg om LOVE?
ja ja det anbefales te de som like ja nettopp LOVE.
Kos fra meg SWIDDEL:)

Swiddel 28/10/2001 - 14:42

Jeg skal se filmen idag og det gleder jeg meg til.
Dette blir sikkert en aldeles flott film jeg anbefaller alle til å se denne selvom jeg ikke har sett den selv vet jeg at dette blir noe å glede seg til.
Kos fra meg.

aNonyM 18/10/2001 - 12:58

Fantastisk film! Utrolig bra blanding av musikk og skuespill/handling! Beste filmen jeg har sett. Storyen er utrolig god og langt ifra kjedelig. Nicole Kidman er super i rollen som Satine, og det overrasket meg at hun og McGregor sang, i tillegg til at de sang utrolig fint! Til dere som ikke har sett den, eller ikke har tenkt å se den i det hele tatt, dere går glipp av en stor begivenhet i filmhistorien. :)

optismist 17/10/2001 - 21:44

veldig god film! bare kødda hakkje sett'n men ska sjå den når den kjøm t denna avsides plassen her!!

meg 17/10/2001 - 10:53

super film!!! Skjønner ikke at dere gutter ikke liker den!!! Eier dere ikke følelser eller??

glad engel 13/10/2001 - 17:56

glimrende skuespillere, flott ressigert og finurlige musikk-arrangementer hjelper godt på vei til å få en film ganske god...

Sint Satan 13/10/2001 - 17:47

Neineineinei. Dette er en tåpelig film for gråtejenter og myke gutter. Det er det ingenting som forandrer på. Farger, stæsj og følelser hjelper ikke.

Legg inn en melding!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish