Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Cinemazone-> Filmanmeldelse
Baby Boy
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
Regissør John Singleton ble stjerne over natten med "Boyz N the Hood" i 1991. Nå kommer han med en ny fortelling om å vokse opp i grimme South Central LA.

5/10
Regi: John Singleton
Med: Tyreese Gibson, Omar Gooding, Snoop Dogg, Ving Rhames

"Boyz N the Hood" skapte nesten en egen sjanger, med flere mer eller mindre vellykkede "kopier". "Baby Boy" følger på mange måte samme tematikk: Samme by, samme type nabolag, og mange av de samme problemene.

Vi møter 20 år gamle Jody, som ikke akkurat er moden for alderen. Han bor hos moren sin, har barn med to forskjellige kvinner (som vet om hverandre), har verken jobb eller penger, og lever på moren og kjæresten sin.


Jody ser ut til å trives svært så godt med situasjonen, men etter hvert blir det tydelig at ikke alle andre ser like lyst på det. Moren får seg en ny kjæreste, Yvette (Jodys "hovedkjæreste") er lei av å ikke være den eneste i livet hans, og Peanut (kjæreste nummer to) er lei av at han bare stikker innom en gang i blant for å rulle litt i halmen. Jody reagerer med sinne på enhver kritikk, akkurat som et lite barn.

Litt om litt tar han seg selv likevel litt i nakken, begynner å tjene penger, og finner ut at en endring er nødvendig. Det er flere hendelser som fører ham til denne konklusjonen, men til slutt innser han at det er på tide å bli en mann. Og, at hans definisjon på en mann har vært noe kritikkverdig.

"Baby Boy" har utvilsomt viktige ting å fortelle, men greier ikke helt å innfri. Historien tar for seg mange forskjellige tema, men skraper så vidt litt i overflaten, og går aldri i dybden. Moralen i historien er også noe merkelig. For å begynne å tjene penger selv, begynner Jody å stjele klær som han så selger videre. Helt greit det, tydeligvis. Yvettes eks-kjæreste, som plutselig slipper ut av fengsel og nekter å la henne være i fred, skyter de. Mange ganger.

Nå ble dette en veldig enkel gjenfortelling av hendelsesforløpet, men poenget er at det er en del merkelige ting i denne historien, som Singleton kanskje burde jobbet litt mer med.

Skuespillerne gjør en god jobb (spesielt Ving Rhames som morens bad-ass kjæreste), filmingen er til tider svært god, og alt er liksom helt greit. Men historien blir for tynn og problemene løses for lettvint. "Baby Boy" har blitt en slags "Boyz N the Hood"-light. Grei underholdning, men ikke noe mer enn det. Med nesten to og en halv time er den også vel lang, men holder på konsentrasjonen din til den sukkersøte slutten kommer.

Flere anmeldelser her


Les også
- Girlfight
- Snoop Dogg: tha Last Meal
- Filmfest i Tigerstaden


Kommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish