Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Cinemazone-> Filmanmeldelse
Spy Kids
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
Komisk spionfilm for og med barn. Robert Rodriguez' nye film er en god actionoppvisning, men kunne klart seg fint uten Antonio Banderas.

6/10
Regi: Robert Rodriguez
Skuespillere: Alexa Vega, Daryl Sabara, Antonio Banderas, Carla Gugino, Alan Cumming, Teri Hatcher, Danny Trejo

Jeg har alltid irritert meg over Antonio Banderas. Mannen er en elendig skuespiller, og er kanskje på sitt verste når han skal prøve å være morsom. For Rodriguez ("El Mariachi", "Desperado", "From Dusk Till Dawn") sin nye film er egentlig ganske morsom. Tankene går til for eksempel "Austin Powers"-filmene, selv om "Spy Kids" i hovedsak er myntet på et mye yngre publikum.


Antonio Banderas og Carla Gugino spiller rollene som et spionektepar som må ut på et oppdrag der alt går galt. Barna deres må derfor trå til og redde foreldrene fra den skrudde barne-tv-stjernen Fegan Floop som forvandler spioner til festlige fantasifigurer. Dette er utgangspunktet for filmen, og hvordan det ender kan man jo tenke seg selv, for dette er en ganske lett actionkomedie for barn. Likevel fins det ting her som gjør at "Spy Kids" blir morsom også for oss andre. De to små hovedpersonene spiller meget bra, og man får gledelige gjensyn med Cheech fra "Cheech & Chong", og Danny Trejo, meksikaneren med konemishandlerbarten som pleier å spille bad guy i filmene til Rodriguez.

I det hele tatt er "Spy Kids" en svært leken film, og Rodriguez setter sitt spesielle stempel på det hele, gjennom humoren, filmingen og det sedvanlige meksikanske tilsnittet. Gjennom skurken og hans univers får man også et tegnefilmpreg på det hele som rettferdiggjør de utrolige farkostene og personene i filmen. Samtidig beholdes forankringen i virkeligheten, og resultatet blir tilstrekkelig troverdig.

Moralen i filmen er at familier må holde sammen, men om dette budskapet er selve motivasjonen for å lage filmen er nok heller tvilsomt. Viktigere er det nok for Rodriguez å lage en actionfylt, humoristisk film som underholder flere enn bare barna. Dette er mye bedre enn ”Home Alone”, og atskillig mindre klissent, men det må da finnes et bedre latino-ikon enn Banderas?

"Spy Kids" er også dubbet til norsk, og lyder da navnet "Småspioner". Hvor vellykket dette har blitt aner jeg ikke, men det er nærliggende å tro at originalversjonen vil være bedre.

Flere anmeldelser herKommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish