Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Cinemazone-> Filmanmeldelse
Kaptein Corellis mandolin
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
Det handler om krig og kjærlighet, med Nicolas Cage og Penelope Cruz. Enkelt og utrolig sentimentalt, ofte på grensen til det latterlige, men likevel merkelig sjarmerende.

6/10
Regi: John Madden
Med: Penelope Cruz, Nicolas Cage, Christian Bale

Hellas' idylliske og vakre Middelhavskyst har blitt invadert av Italia. Kaptein Corelli (Cage), en offiser kjent for sin joviale personlighet og lidenskap for sin mandolin, kommer i konflikt med øyas beboere. Han gjør spesielt landsbylegens datter, den vakre og viljesterke Pelagia (Cruz), rasende. Hun er for øvrig forlovet med en flyktig fisker (Bale). Corelli vinner til slutt hennes vennskap, takket være hans sjarm, anstendighet og ønske om en fredelig og stille krig.


Jeg hadde løyet hvis jeg hadde sagt at jeg ikke var mektig skuffet. Regissør John Maddens mest talentløse idé er å tvinge alle skuespillere (som faktisk spiller greske personer) til å snakke engelsk med gresk aksent. Dette er filmens største feil, og ødelegger dens beste momenter. Som "Pearl Harbor", føles også denne filmen nokså steril og konstruert – laget med bare ett mål: Å vinne massevis av Oscar.

Men selvfølgelig har den også gode momenter. Jeg likte måten tyskere ble presentert – personifisert gjennom en svak, usikker, hjernevasket offiser som får sine skrekklige ordre fra mektige menn som står over ham. Jeg likte Kaptein Corelli som person og hvordan Nicolas Cage spilte ham. Jeg likte Christian Bales mektige prestasjon. Jeg likte John Tolls stemningsfulle fotografi av drømmende landskap og asurblått hav. Jeg likte musikken. Jeg likte til og med Penelope Cruz. Med andre ord: Jeg likte innpakningen – fasaden som dekker over en enkel og lite engasjerende fabel som prøver å være "Den engelske pasienten".

Det skuffende er at de to kjærlighetshistoriene er lite utviklet og mangler driv, lidenskap og dybde. Personene er bare halvveis utviklet og det klisjéfylte motivet om "forbudt kjærlighet" føles på mange måter tamt og uvirkelig.

For å gjøre en lang historie kort: De som venter seg en film i samme klasse som "Shakespeare in Love" kan heller leie "Den engelske pasienten" på video. Men de som føler for å gråte over popkorn-begeret over å se så mange kjente skuespillere skrike med hysterisk aksent over tapt kjærlighet, er dette den perfekte filmen.

John Madden er dessverre ikke i stand til å lage en god film uten å få et perfekt manuskript og talentfulle skuespillere. Det første elementet mangler dessverre her.

Flere anmeldelser her


Les også
- Blow
- Alle de vakre hestene
- Pearl Harbor
- Behind Enemy Lines


Kommentarer fra brukere

marte 12/07/2002 - 18:24

Jeg synes Kaptein Korellis mandolin var en kjempe bra film-en virkelig kvalitetsfilm i forhold til mye annet søppel som produseres nå for tiden!

Legg inn en melding!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish