Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Cinemazone-> Filmanmeldelse
Ringenes herre: Ringens brorskap
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
Så er den endelig her, filmen "alle" har ventet på så lenge. Og det er ikke mange som blir skuffet.

9/10Regi: Peter Jackson
Med: Elijah Wood, Ian McKellen, Viggo Mortensen, Sean Benn, Ian Holm, Cate Blanchett, Liv Tyler, Christopher Lee

Ryktene vil ha det til at Tolkien-fansen har delt inn verden i to de siste månedene: Dem som har lest "Ringenes herre", og dem som ikke har lest den. I så fall blir nok begge gruppene tilfredsstilt av Peter Jacksons tre timer lange verk. Det eneste kriteriet – men det er et nokså viktig et – er at hjernen er innstilt på eventyr.

For dette er Eventyret med stor E. Den ultimate kampen mellom det gode og det onde. Fantasiverdenes fasit. I Tolkiens univers er alt som måtte krype å gå av trollmenn, alver, hobbiter, mørke krefter, rendyrket ondskap, magi og... en ikke ubetydelig ring. En ring med enorme krefter, og som i feil hender vil gi dommedag for alle fredelige sjeler.


For den delen av verden som ikke har lest roman-trilogien, kan det kort fortelles at den mystiske ringen havner i den unge hobbiten Frodo Baggins’ hender. Han må da ut på reise for å ødelegge den et spesielt sted, mens ondskapens hersker Sauron setter alle utenkelige krefter inn på å få tilbake ringen han en gang i tida støpte.

Regissør Jackson ivaretar Tolkiens fascinerende og komplekse univers på en ekstremt bra måte. Helt fra første stund er det fantastisk. Ja, de første minuttene er kanskje mest imponerende: En kvinnelig fortellerstemme geleider oss inn i historien mens vi får ringens historie vist med et lass av fete bilder, der bl.a. en gedigen stridsplass er skapt for noen få sekunders film. Der er malen satt, lista lagt (skyhøyt) og Jackson har vist hvor skapet står. Spielberg og Lucas, gå hjem og legg dere, liksom. Fallhøyden er stor, men resten er også imponerende laget og visuelt helt utrolig.

Og dette kommer ikke akkurat fra en adventure-freak eller Tolkien-tilhenger. Jeg leste den første delen for fem år siden, og likte den, men har aldri somla meg til å lese de to andre bøkene i trilogien. Likevel: Jeg kan ikke helt skjønne hvordan dette kunne vært gjort noe særlig bedre.

De eneste jeg kan tenke meg blir skuffet av filmatiseringen av "Ringenes herre", er den delen av hardcore-fansen som trodde at manuskriptet var en blåkopi av romanen. For selv om de store linjene i handlingen er like, er det også gjort en del forandringer på vei til filmduken. De største forskjellene er vel at hobbitenes vei til vertshuset The Prauncing Pony er mye kortere (bl.a. er hele Tom Bombadil og mere til kuttet bort), at Saruman introduseres på et tidligere tidspunkt og at alvejenta Arwen i Liv Tylers skikkelse spiller en mye viktigere rolle.

Hadde alle detaljene fra romanen vært overført til filmen hadde den vel vart et par døgn, og alt er heller ikke like egnet på filmduken der det tross alt avhenger av fortgang og action. Den nærmest umulige oppgaven å overføre verket til filmmanus er faktisk gjort svært bra (det stinker vel en Oscar for "Beste manus basert på tidligere utgitt materiale" her). Tidsperspektivet føles kortere, mens det er klart for action og spenning fra et tidligere tidspunkt.

Og er det noe filmen er full av, er det action og spenning. Hele greia er i grunnen et veloppbygd actioneventyr, med masse fete slåsscener. Tidligere splatter-regissør Peter Jackson ("Bad Taste" og "Braindead") har tydelig lekt seg der han kan. I tillegg stemmer det meste andre svært bra. Scenografien er visuelt overveldende. Kulissene, den dataanimerte fantasiverdenen og landskapet er enormt og fantastisk.

Og castingen er bare genial. Selv om ikke Jackson har plukket så mange av de aller største stjernene, kler bortimot alle sine roller perfekt. Ian McKellen stråler som Gandalf, Viggo Mortensen er dyktig som Aragorn og det finnes vel ingen bedre hobbit en Elijah Wood. Cate Blanchett er perfekt som alv, og til og med Liv Tyler gjør alve-jobben tilfredsstillende.

Dataanimasjonen er stort sett imponerende, men alt ser desverre ikke like ekte ut (bl.a. orkenes bergtroll). Og når regissør Jackson skulle lage tidenes mest überhypede film med et lass av Hollywood-penger, har han selvfølgelig også fått med noen pompøse orkestermomenter, klønete hobbit-streker som både 9-åringen og tante Sofie kan le av, og irriterende spenningsklisjéer som hoppe-sekundet-før-hele-broa-raser-sammen. Men er det en film det overdrevne og urealistiske passer i, er det denne. For det er den ultimate eventyr-filmen. I hvert fall første del av den.


Les også
- Last ned Ringenes herre-traileren
- Mens vi venter på Ringenes Herre
- Ringenes Herre fra A til Å
- Simens filmfavoritter fra 2001


Kommentarer fra brukere

Arwen 30/04/2005 - 21:13

Hehe, jo. La oss for all del gjøre det! :D

frodine 26/03/2005 - 18:09

Skal vi opprette chaten igjen? haha *ler* men det var tider :D ikkeZZzzzant???!!!???!!!???! ZzzzzzzzzzZ! bare tulla-heftig mye z-etter og utropstegn,hehe -jaja-men vi var/er klare i vår mening om ringenes herre ihvertfall! hehe -må se på de snart.. sørgelig nok er det en stund siden. klem

frodine 26/03/2005 - 17:55

heheh! i know :D

"Arwen" 15/03/2005 - 19:29

Så gøy å se på de meldingene nå :D Meter på meter med utropstegn og smil og Z'er og verste fjortisene :P

Milla 04/07/2003 - 01:29

Hadde ikke hørt om Ringenes Herre før jeg og en veninne bestemte oss for å se den på kino. Har aldri sittet igjen med en slik hjertehamring og overveldende følelse etter en film. Kjøpte boka og DVD m/ ekstramateriell med det samme det var å få tak i. Herlig! Nå har jeg sett To Tårn oxo (litt mer dyster på en måte, men det gjør ingenting, for Gollum/Smeagol er dritkul, og alt er laget så utrolig nydelig!), og venter bare på finalen; The Return of the King... Jess...

ms.legolas 23/06/2002 - 13:43

wow...
det er sagt før, men jeg skriver lell.
for en nydelig film.
"juksa" litt og så filmen før jeg leste boka. men med hobbiten i bakhodet forsto jeg da litt! da var det fluksens hjem. det tok nesten to måneder, men da siste linje var lest, trillet tårene, og lille meg ble plaget med konstante abstinenser som plaget hull i hodet på venner og bekjente!

legolas var noe jeg la merke til 2. gang jeg så filmen. wow... kunne de ha funnet en bedre alv??? jeg svevde ( fjortisaktig, kanskje. men er orlando bloom perfekt som legolas - JAA!)

jeg ble så betatt av hele de drømmende konseptet av en verden der alle (nesten) var høviske og alltid satte de forsvarsløse foran seg selv, at "the real world" var en skikkelig nedtur etterpå!

og mens vi bruker matrix - begrep... agent smith som elrond? interessant!!!

har nedtelling til to tårn, hva er detnå, 181 dager igjen? har hørt atden kommer til å avvike mer fra boka en ringens brorskap, og at hutula ikke kommer med før i film tre, så da så... men jeg gleder meg nå allikevel

ms.legolas

ms.legolas 23/06/2002 - 13:38

wow...
det er sagt før, men jeg skriver lell.
for en nydelig film.
"juksa" litt og så filmen før jeg leste boka. men med hobbiten i bakhodet forsto jeg da litt! da var det fluksens hjem. det tok nesten to måneder, men da siste linje var lest, trillet tårene, og lille meg ble plaget med konstante abstinenser som plaget hull i hodet på venner og bekjente!

legolas var noe jeg la merke til 2. gang jeg så filmen. wow... kunne de ha funnet en bedre alv??? jeg svevde ( fjortisaktig, kanskje. men er orlando bloom perfekt som legolas - JAA!)

jeg ble så betatt av hele de drømmende konseptet av en verden der alle (nesten) var høviske og alltid satte de forsvarsløse foran seg selv, at "the real world" var en skikkelig nedtur etterpå!

og mens vi bruker matrix - begrep... agent smith som elrond? interessant!!!

det var bare det jeg ville si

ms. legolas

*Frodine* 23/05/2002 - 16:25

YO!!!!!!!! MAJZ!! det er evigheter siden jeg har vært her!!! hihi.. thihi!! mihi!!=) idag har jeg vært på tinestafetten! de tre siste timene! =) jeghar fri imorra!!=) og til tirsdagen!! 10.kl kom opp i norsk.. =) så vi får to fridager!!=) =) =) =) =) =) =) =)!!!!!! mihi!!!! åssen går d med deg da?? har ringt deg.. =) klæmz *kuzina*

arww 22/04/2002 - 17:41

merka det!!!skulle sende mld ista men NEIDA!!!!!nå kommer ikke jeg heller på mother..denkobla seg ut sjøl..domming!!!blæææææææææææ!

*Frodine* 22/04/2002 - 17:29

Heyy arwiZz!!!!nå er jeg her ja =) d har slutta med gratis-mld her!!!!!!hva er pointet med det??går det bra med deg da??dakar liten!!vi sees te helga da!! KLEMZ *FRODINE*!!! LOVE ya 2!!!

arwiZZ 22/04/2002 - 11:57

hehe..som du sa tidligere så er jeg ikke her så ofte lenger når jegmå gå inn på hundre forskjellige sider for å komme hit..hehhe..de hakke tatt det bort..!skal vi see..sjuende i fjerde..hvilken dato er det idag da,,?22!i DENNE helga så har jeg vært syk,syk,syk og SYK!og til morgen idag klokken 09.15 så tok jeg blodprøve for å sjekke om jeg hadde mycoplasma..uææ!stygge leger..det var en sånn dame som tok av meg..også først tok hun en gang men så "ville ikke blodet renne.."ellerno..så ho måtte ta igjen!og da fylte de opp et schvÆÆrt rør med MITT blod!jeg blei så JÆvli svimmel etterpå!..bare svarte mekanisk "ja" på alle spøørsmål jeg fikk..lissom..hvis pappa spurte omd et gikk bra så bare "ja.."og hvis han spurte om whatever så bare "ja.."(vil du ha bank?"ja..")også bare svirra jeg rundt og blei helt likbleikog mptte sette meg ned å hele pakka..men NÅ går det bra..det er litt morro det her fordi det er ingen andre som skriver noe her lenger..hehe!!mail liker vi!!=) love ya! klemzZ
*ArwZ*

frodine 07/04/2002 - 17:56

Hei!!!er du aldri på internett nå eller Arwen???
eller her... litt kjedelig å dra ned pila så jævlig langt ned, for å komme il bunn... =) hva har du gjorti helga da???klemz *Frodine*

frodine 01/04/2002 - 15:51

Øy!!!"you can't stop me" litt i drøye laget var det ikke????!!!!!?????????????????????hmmm...BANK SKAL DU FÅ!!!JAAAAaAAAAAAAAAAAaaaa!!!!!!!!!!DØ SIER JEG!!!!!!DØØØØØØØ!!!!!!!!!!!!!klemz...

johnny knoxville 28/03/2002 - 12:22

Filmen var dritbra, jeg har lest boka en tre- fire ganger og syntes filmen virkelig levde opp til forventningene.

PS. har også filmen på data. Indy: du kan laste ned filmen på Kazaa

johnny knoxville 28/03/2002 - 12:21

Filmen var dritbra, jeg har lest boka en tre- fire ganger og syntes filmen virkelig levde opp til forventningene.

PS. har også filmen på data. Indy: du kan laste ned filmen på Kazaa

Indy 19/03/2002 - 15:13

Du, Nibinyuldaion, hvor fikk du lasta ned filmen? Tell me, please tell me!!!

frodine 18/03/2002 - 16:45

ÅNEI DU!!!!Elijah er MIN MIN MIN MIN!!!!!!!!JEG skal gifte meg med han!!!!!!!:) heheee... ikke no vondt ment mot deg Helle.. hihi... Han er bare sååååååå skjønn!!!!!!!!!!!!!!og deilig og sexy og følsom og.... ÅÅÅÅÅÅÅÅHHHHHH!!!!!!!Gott'a have him!!!!! stoor klemz *Frodine* og til Arwen!!!!!! og te helle =)

Helle 17/03/2002 - 22:52

hehe... den er bra uansett den!! Elijah Wood er med, MIN PRINS! jeg skal gifte meg med han :D!! haha det viste du/dere ikke det tenker jeg!!! wee... gleder meg ass!!

Sala Den Hvite 19/02/2002 - 18:44

Hei dere som er ringens herre fan kom på denne siden:
http://communities.msn.no/midgardsland

Nibinyuldaion 06/02/2002 - 17:16

forøvrig har jeg lastet ned filmen i DVD kvalitet nå... og den er bra. Men ikke fullt så bra som filmatisering av boka...

anitah nesthus 06/02/2002 - 12:11

hei hie...til alle fanatikere som mig selv, nydelig og genialt gjort, man hvor er alle de muntre hobbit-sangene og hvor pokker har de gjort av glofindel?? Arwen vel og bra,...men litt girly power der du..
men vakkert er det ingen tvil om at det er!!!

les boken dere som ikke har gjort det!!
helt vakkert!!

Anitah Nesthus 06/02/2002 - 11:57

jeg syntest at tolkiens bok har blitt genialt filmatisert!! kunne ikke blitt bedre gjort!!!
vakkert, hvorfor er ikke verden sånn som middle earth, så frodig og vakker og ikke miiins MAGISK??

ZizMan 06/02/2002 - 08:45

Denne filmen var RÅÅÅ!!!!

frodine 04/02/2002 - 17:22

hahahahahaa!!! jeg skriver vettu! menne jeg er ikke her HELE tida,,nå som vi må rote gjennom hundre sider for å komme hit.... =) stoor KLEMZEKOZz *FRodine!*

Arwen 01/02/2002 - 22:43

hva er du for en dah???!?!??!?! hheehee..ber meg om å skrive å sånn åsså skriver jeg vettu...
ÅSSÅ SVARER DU IKKE!!!!herregud assa!!!!!!

neida...koz meg!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!=)

Arwen 30/01/2002 - 15:21

love ya' frodine!!

Arwen 30/01/2002 - 15:20

gleder meg syyyyyyykt t

~TWO TOWERS~

jeg og!!!!!!!!!!

frodine 27/01/2002 - 19:09

come an da Arwen!! write me back!! stoor klemz fra MeG************

frodine 25/01/2002 - 15:14

Filmen river verre!!!!!!gleder meg te TWO TOWERS ass!!!!!!stooooooooooooooooooooor klEmZ **FRODINE**

melkor belegûr 21/01/2002 - 17:14

eowyn: trestamme med øyne? fangorn (treebeard)? han er jo ikke med før TTT (the two towers)...

-=Sylli=- 21/01/2002 - 12:31

Så filmen på colloseum i helgen på fredag.
Filmen gikk over mine forventninger og klarte å påvirke meg på en helt fantastisk way.
Vet ikke hvordan jeg skal forklare denne følelesen,men jeg gleder meg noe sinnsykt til fortsettelsen kommer.Den Må jeg få med meg.
Sitter nå (mandag) og fortsatt undrer over hvordan den vil fortsette.Har nemlig ikke lest noen av bøkene...
Selve historien i seg selv er enestående og hvordan forfatteren har kommet fem til dette er så visst uklart for meg...men han er utrolig flink!
Alle burde en eller annen gang ha fått med seg denne filmen...den er virklelig verdt både tiden og pengene!

frodine 19/01/2002 - 19:39

YEAH BABE!!! IT'S the BEST!!!!!
Stoooooooor klemz til Arwen!
(RH er oxo min bibel!!!)

arwen 18/01/2002 - 15:59

til geir: du kan umulig mene at ringenes herre er dårlig..det er den absolutt beste filmen i historien..og som eilert sier så sov du jo under filmen..ringenes herre er alt annet enn kjedelig!jeg håper det er sant det med dvd versjonen!!!!

eowyn 18/01/2002 - 13:15

jeg har sett filmen to ganger å skal snart se den for tredje gang... filmen er imponerende og mektig bra - som film. som filmatisering er den ikke mye å skryte av... det mangler en hel del som for meg som (ihugga) fan er veldig skuffende. ta f.eks tom bombadill? hvo er han? og "trestammen" med øyne? utdeling av alvekapper? begynnelsen var endret og det var også episoden ved galadriels speil. dessuten tok det nesten tjue år før frodo reiste fra hobbsyssel. men, jeg må skryte litt. aragorn var perfekt! hobbitene også for den del, spessielt samvis! ringskrømtene var også meget bra... jeg kan jo ike si annet enn at den er bra, siden jeg nå åker for å se den en tredje gang, men boka er MYE bedre!!!!!

Eilert 17/01/2002 - 16:02

Geir: Hvis du sovnet under filmen, som du sier, bør du ikke uttale deg. Du har jo tydelig vis ikke sett den. I beste fall har du hørt den - i søvne.

Geir 17/01/2002 - 09:02

Orker ikke tanken på to oppfølgere, hvis de blir like dårlige. Ser Rambo-filmene foran ringenes herre any day. Tilogmed de er bedre.

squizz 16/01/2002 - 22:33

mmm legolas come to me!! synd vi ikke fikk vite mer om han! legolas er kongen!

Galadriel... 16/01/2002 - 20:37

Åhhh!!! For en sinnsykt hærlig film!! Nyyydelig!
Trudde jeg seriøst skulle daue...Ringenes Herre er min personlige bibel, og jeg lå 3 døgn i kø for å få premiærebillett.....

Grilldress 16/01/2002 - 16:24

Ringenes herre er en suveren film, ok.
Men hva tror dere om filmprosjektene som Clive Barker skal gjøre sammen med Disney? Jeg håper for alt iverden at de fleste av dere kjenner til mannen. Nyere tids største fantasy+++-forfatter. Noen som har lest Imagica? En av historiens beste fiction-fortellinger, sant?

frodine 16/01/2002 - 15:40

HÆÆÆÆÆ???!!!!!!!!! hva er d jeg hører??!!!!!! Geir rull inn a!!!sier du nå at den er jævlig dårlig ?????!!!!!!du har nok ikke følgt med i d hele tatt ska je si deg!!... jaja! d er du som går glipp av ting assa!!.... gidder ikke å sløse bort krefter på sånna mennesker..!

MrFurious 16/01/2002 - 15:28

MORRA DI!

Geir 16/01/2002 - 15:24

Dette er definitivt den mest oppskrytte filmen i historien. Jeg må bare si at jeg synes den er helt jææææævlig dårlig. Jeg sovna på kinoen for noe så uutholdelig kjedelig har jeg sjelden sett. Toppen terningkast to.

:) 16/01/2002 - 10:40

bra film, men de brukte lang tid på å vise modellene sine, hadde de kuttet litt på det så kunne de ha vist Tom Bombadil og skogen hans, ellers en det er jeg faktigst fornøyd med filmen, men slutten var skuffende, jeg har ikke lyst å vente et år på å finne ut hva som skjer etterpå :)

Il Terrible Communiste Banana 15/01/2002 - 15:25

Det er bra det er noen som forstår.
Liv Tyler er kanskje ikke noen grusomt fanstaskisk skuespiller. Men hun ser i hvertfall riktig (lekker) ut og spiller rollen sin med hodet over vannet.

il Giudice 15/01/2002 - 13:53

Det er helt klart at mange her ikke har sett filmatiseringer av bøker, og absolutt ikke tidligere filmatiseringer av LotR.

Det var klart et par ting som ikke stemmer, men de var tatt bort av hensysmessige grunner, og jeg syns at Peter Jackson har klart å endre på ting på en slik måte at Tolkiens ånd lyser gjennom hele filmen. Alle karakterene var helt etter JRRs beskrivelser. De endringene han gjorde var både helt nødvendige for å lage en film, men gjorde ikke filmen dårligere på noen måte. Ta Tom fex. hvis rolle ikke er så viktig i histroien at det ville vært et enormt tap i filmen å fjerne det.

Dette er en film til boka som mange andre før har prøvd å lage. Filmatiseringen var helt genial, og storyen var lagd slik at en kunne kjenne Tolkiens varme pust i nakken mens en så filmen. Nakkehårene mine blei så vant til å stå oppreist under filmen, at de bare blei stående flere timer etter forestillingen. Liv Tyler gjorde en fantastisk rolle som den sensuelle jenta ho er.

Så kommer det jeg syns Peter Jackson kunne fått med: Han kunne fokusert litt mer på Lothlorien. Han kunne putte Gwyneth Paltrow i rollen som Galadriel. Men det er det jeg syns, da.

-il

En komunistisk banan styrt av mørke krefter 14/01/2002 - 23:23

Anytime

Peregrin 14/01/2002 - 14:34

Etter hvert som jeg leste meg nedover på forumet, fikk jeg bare mer og mer lyst til å legge inn et inlegg. Og så kommer Den Ondeste Banan Kommunisten og tar ordene rett ut av munnen på meg. Må si jeg er veldig enig i det du sier. Så takk for at jeg slapp å skrive inn det lange inlegget. =)

Den ondeste kommunist bananen siden 1572 14/01/2002 - 13:56

Genialt!

Jeg har nemlig lest at DvD versjonen er 1 time lengere en kinoversjonen. Det betyr at vi får med oss Tom Bombadill og folket! Gleder meg som en elg på multetur!

Fantômas 13/01/2002 - 20:23

Hei du ondeste banan kommunisten! Jaja, Tom Bombadill ble ikke med, men de hadde faktisk filmatisert med gammelskogen og Tom bombadill, men de kutta ned filmen fra 4 til 3 timer. For min del hadde det ikke gjort noe om filmen hadde vart i 6t, men så er det jo folk som ikke har lest boka som også skal se filmen. Jeg likte han som spilte Samvis Gamgod, fordi han er en av mine favoritt karakterer i boka, og Gandalv selføgelig.
Men, neste år håper jeg vi får se Gollum like mye på skjermen som i boka, ellerss detter jeg under bakkens med de døde og tennerss ssmå lys;)

frodine 13/01/2002 - 18:49

je er enig lixom.. hehe.. =)

frodine 13/01/2002 - 18:47

JA ARwen!! OG Radiohead!! SLUTT Å PIRK!! jeg synes filmen er driiiitbra og boka er kjempbra!! men d er to forskjellige ting! filmen kan ikke mulig bli HELT lik!! koz og klemz

arwen 12/01/2002 - 22:07

enig med radiohead!!!slutt å pirk!!!!

H 12/01/2002 - 16:48

ok, jeg blanda vel sammen, men poenget er at d ikke var arwen

Radiohead 12/01/2002 - 16:46

Kan dere slutte å pirke filmen i stykker? Alle dere fanatiske Ringenes Herre fans, slutt å pirk. Jeg har selv lest boka og elsker den av hele mitt hjerte. Likevel ser jeg på filmen som en film, og boka som en bok. Prøv å se på filmen og boka som to individuelle mesterverk. Skulle filmen fulgt boka til hver minste detalj, ville filmen blitt gørr kjedelig; slik som tegnefilmen av Ringenes Herre.

Pirking er farlig.
Radiohead

melkor belegûr 11/01/2002 - 16:53

joa, norn, men poenget er at sauron var ikke ved fronten og angrep. han kom først ut av tårnet sitt etter en gjeng av alvene/mennene hadde kjempa seg fram dit. da først hadde isildur sjansen til å stjele ringen hans. men cirdan er jo ikke noen del av FotR, så vidt jeg vet? han er vel bare i RotK......

h: det er glorfindel, ikke legolas som møter frodo og aragorn ved vadestedet. legolas er i Imladris og chillern, han. straight outta mirkwood.

frodine 11/01/2002 - 13:14

jeg er enig "den ondeste banan kommunisten"!! d ER en film og ikke boka..d er rett og slett UMULIG å få med absolutt alt!! for min del så kunne den oxo ha vart et døgn..men d hadde vel kanskje vært litt for stor overbelastning på kinoene!! =) he he... gleder meg veldig te neste film! skal lese ut boka før høsten kommer..

jeg gleder meg veldig!!

"hobbiten" var oxo en favoritt av meg!!skulle gjerne fått sett den oxo på kinolerretet!!!

stoor klmz fra *Frodine*

Banan + Kommunisme = Ondskap 10/01/2002 - 23:46

Kan ikke sutre over små detaljer i en så god film

Den Ondeste Banan Kommunisten 10/01/2002 - 23:42

Jaja, noe manglet her og der. For alle som har litt peiling på boka vet det. Men for guds skyld, det GÅR IKKE ANN å lage en helt nøyaktig film av Ringenes Herre som varer under et par døgn. Skal man ta med hver eneste bidige detalje ville filmen blitt kjempelang.

For min skyld kunne godt filmen vart i 24 timer. Det hadde vært 24 timer i nirvana for meg. Men for de fleste andre er kanskje det litt mye. Ok, Liv Tylor = litt mongo. Men det kunne så DEFINITIVT vært minst 1000ganger værre. Ellers er valget av skuespillere veldig bra (syns nå jeg i hvertfall). Kanskje noen små detaljer som manglet eller var litt forskjellige fra boka som noen elsker å pirke på (regner da ikke med mangelen på Tom Bombadill og gammelskogen som en liten detalj. Mere som en del kuttet av helt tidsmessige årsaker).

Dette er en film, ikke boka. Bøker og filmer vil alltid være forskjellige. Dette er Jacksons versjon, og han har tatt med det han mente var viktigst å få presset inn. Litt Hollowood klisj litt her og der, men dette er en film sponset av folk som KREVER at filmen blir en økonomisk sukksé og derfor må Jackson ta med dette så noen loffskaller med masse penger skal bli fornøyd skal bli overbevist om at det skal gå bra.
Det er også viktig å nevne at denen filmen ikke er laget for oss som har lest boka ørten ganger og kan den mer eller mindre i hodet. Den er laget for et allment publikum. Ærlig talt. Jeg var livredd da jeg fikk høre at LOTR skulle filmatiseres. tenkte at dette kom til å bli forferdelig. Etter at jeg fikk vite at filmen skulle deles opp og da rollelistene ble tilgjengelig fant jeg ut at det kanskje kunne bli bra alikevel. Filmen ble så bra som noen som i det hele tatt er relistisk kunne forestille seg, og faktisk enda litt bedre enn det.

Magien i boka kan aldri virkelig gjøres om til en film. Jackson har minst like god peiling på boka som noen som sitter her og skriver kommentarer på propaganda.net. Ting som ble forandret, fjernet, lagt til er antagelig av gode grunner. Ikke fordi han ikke har peiling på hvordan det står i boka. Filmen var bra. Årets film. Laget av tidenes beste bok. Greier ikke å holde ut til "To Tårn" kommer. Skulle ønske de filmatiserte "Hobbiten" også.

Hilsen en ondskapsfull kommunist banan.

PS. Jeg personlig savnet også Bombadill & co. og litt mere om Gollum.

H 10/01/2002 - 22:55

jeg er enig i mye som blir sakt, jeg likte ikke liv taylor i det hele tatt, det at de møtte hun istedet for legolas, og de får d til å virke som hun fremsier magien som får elva til å fosse, med de hestene. og at hun rir frodo over vadestedet, og når hu sier " come and claim him " jeg ble kvalm. vidre syns jeg ikke gimli ble var dårlig, han ble fremstilt dårlig, og det forholdet han og legolas har får så men lite til. og det at mye manglet var uheldig, selvom de ikke kunne tatt med alt i en film.
jeg likte Aragorn, og slaget i begynnelsen var tøfft, gleder med til "to tårn"


Norn 10/01/2002 - 18:01

Melkor Belegür: Jeg er enig i det meste, men du må sørge for å ha alle fakta helt rett. I det siste forbundet mellom alver og menn var Gil-Galad og Elendil er ledere for alvenes og mennenes hær. Det var dette slaget som ble vist i begynnelsen, men vi så desverre såvidt noe til Elendil (og et glimt av Gil-Galad?). Det du sier er at i dette slaget satt Sauron i festningen sin. Det er feil, mot slutten av slaget, foran Barad-dûrs porter ble Elendil drept av Sauron som faktisk var med i slaget, hvorpå så Isildur hugget av ham fingeren med ringen, så Sauron VAR med =). Forøvrig syns jeg det var synd vi ikke fikk se mer til de viktige karakterene som var med i det slaget; Gil-Galad, Elendil, Círdan, Gandalvs rolle, etc, men det var kult at d tok med slaget. Jeg syns også det var synd at vi gikk glipp av Glorfindel, for jeg hadde gledet meg til å se "en alvefyrste i all sin vrede".

Norn

Eru Iluvatar 10/01/2002 - 16:46

Er litt skuffet over hvordan de har framstilt Galadriel i filmen, hun virker mer som en psycho-bitchen en den snilleste, vakreste og viseste alven som er. Er veldig irritert over den scenen med Arwen ved elveleiet, "Come and claim him!", var akkkurat slike ting jeg var redd for at filmen skulle inneholde, lyser Hollywood lang vei.
Savner Tom Bombadil, gammelskogen, dyssehaugene, Gandalvs egentlige vei til Imladris og når de fikser Narsil. Men for all del, det de faktisk har med i filmen er fantastisk, Årets film! Kan knapt vente på neste film.

frodine 10/01/2002 - 16:18

har ikke no annet å si enn at den er kjempebra!!!!!!!!!!!!!!!!spesielt FRODO tok oppmerksomheten min...hehe.. til de som ikke synes at filmen ikke er no bra...:d er deres problem!jeg har ikke problemer med at folk har forskjellig smak... men ikke gå rundt å klag på mennesker som virkelig LIKER den.. vi har lov te å snakke vi å!! men ellers får dere ha d godt!! GODT NYTTÅR!!! (klmz te Arwen)

frodine 10/01/2002 - 15:56

denne filmen var driiiiiiiiiiiiiiiiiiiitbra i aller høyeste grad!!!kunne ikke vært bedre!!masse bra effekter,skuespillere og eventyr!kan ikke vente te neste film!!!! jeg skal lese boka imens jeg venter..har sett den 3 ganger!og skal enda en gang te helga,,sammen med kusina mi!dette har kommer ikke fra en hormonell fjortis(hvis d er d du tror) jeg er 18 år oog eelsker denne filmen!!! og te Arwen: GO GIRL!!!!

melkor belegûr 10/01/2002 - 15:46

arwen kunne holdt seg hjemme i imladris. herregud. glorfindel skal liksom være med, siden han er en VELDIG viktig brikke i det vidt omspennende tolkien-universet......men det er vel ingen som har fått meg seg det? glorfindel ved imladris dannet grunnlaget for middle earths "religion". syntes forøvrig at dte var bra at de hadde med han "sjef" orc'en, da har man noe å fokusere hatet mot ;)

balrogen var overveldende. åhhåhåhååhå.
men! de skulle vært lengere i lothlorien...de kutta ut noe som bærer vidre i filmen, nemlig gimli's affeksjon for galadriel, og at han måtte ha på bind for øya, etc. DET skulle ha vært med. også at saruman skapte stormen i caradhras? helt feil, det er fjellet selv (eller ånden i fjellet) som skaper stormen. liv tyler skulle forøvrig ikke vært med. hun ligner ikke LITT på en alv, en gang. og at sauron er med i selve krigen i begynnelsen? helt feil, han skal sitte i tårnet sitt. han KONTROLLRER jo alle gutta sine, da kan han ikke være ute og løpe.....


siste klage: det var feil antall nazgûl'er på div. steder nesten konstant. så det så.

lolita 09/01/2002 - 20:56

eeeh..hva er'e som har skjedd her'a?
en unge som har gått berserk her eller??
jaja....filmen var skikkelig bra ihvertfall..bare for å si noe om filmen lissom....ikke at de 8 siste inlegga sier noe om den men.....ehh...jaja..hadet bra alle sammen.......

Glorfindel 09/01/2002 - 19:41

Vi forstår hverandre whip....Ringenes Herre kan ikke overføres til filmen uten å være adskillig lengre og mer detaljert.

lalala 09/01/2002 - 17:59

alle er så höytidelige her...er det ikke en film dere snakker om da..og ikke kongen..?

arwen 09/01/2002 - 17:57

tenk om jeg hadde värt fjorten år da whip..og ikke hadde lest boka...det hadde ikke tatt fra meg retten til å elske den filmen..gjör det vel? nei..selv om jeg ikke hadde hatt lest boka så kan jo filmen väre driitbra! faktisk så har alle som har lest boka bortsett fra en person lagt ut om hvor dumt det var at jackson hadde glemt noen ting og det var masse feil i filmen og det er ikke måte på.. så kanskje den hadde blitt bedre om man ikke hadde lest boka..for da visste man ikke om alt..eller kanskje man bare skulle lest den förste boka(hobbiten) bare for å finne ut av hvem som var hvem i filmen...men ikke Ringenes Herre boka...jaja..

Haanis 09/01/2002 - 11:33

Filmen var helt sinnsyk!! Har nå sett den tre ganger... Få r den faktisk på vcd i morra... Filmatiseringen var enormt bra, men jeg ble litt skuffet over at de hadde kuttet ut så mye,og at det var så mange feil i filmen. Leser boka for andre gang nå...

whip 09/01/2002 - 00:39

arwen hadde ikke noe der å gjøre i det heletatt. da hun sendte nazgulene killerblikk å sa "If you want him, come and claim him" fikk jeg lyst til å gå ut av kinosalen. Så filmen for 2. gang i dag. Den er jo bra.. men jeg ser liksom ikke på filmen som noe som har noe særlig med boken å gjøre. Det er bare en film liksom.. glem det. Er vel neppe noen som forstår hva jeg mener :p

Glorfindel 08/01/2002 - 20:29

Greit nok..man kan ikke få med alt. MEN sørg da for all del å gjøre det man har tatt med RIKTIG.
Arwen hadde ingenting på andre siden av vadestedet å gjøre!!Dermed basta!
Å forandre på det faktiske hendelsesforløp og bytte om på rollene til de involverte i fortellingen, er rett og slett skammelig. Men når man gir en mann som Peter Jackson frie tøyler er det lett å spå utfallet. Men Balrogen var bra...det skal han ha.

Fantômas 08/01/2002 - 19:29

Ja, det var en ganske bra film. Det må jeg ærlig innrømme! Gleder meg veldig til de neste to filmene. Men hva skjedde med Tom Bombadill og gammelskogen?! Skuffende at de ikke tok med det i filmen synes nå jeg... Og jeg synes det er skuffende å høre: "Å, så dårlig slutt" rett etter filmen var ferdig. Da ble jeg mer eller mindre forbanna... Men jeg var i drømmeland når jeg fikk se Frodo og Gandalv røyke røykringer, for det hadde jeg virkelig gleda meg til og se etter å ha lest boka tre ganger. Og balrogen var ikke akkurat skuffende filmatisert. Ingunn 15

Ond Banan-Kommunist 08/01/2002 - 14:11

Jeg for min del syntes boka skapte en mere dyster stemning en filmen. Syns filmen var laget over alle mine forventninger om filmen. Jaja, de bytta ut Glorfindel med Arwen. Men Glorfindel er bare en ubetydelig person som dukker opp og forsvinner like brått ut igjen. Syns faktisk at i boka får man vite alt for lite og Aragon/Arwen før appendix'en, og Jackson gjorde helt rett i å ta med den historien fra starten.

Stemningen i Hobbiton var AKURATT slik den skulle være, for ikke å snakke om Balrog'en.

red eye 08/01/2002 - 03:38

Dette er utelukkende Peter Jacksons horror-version av ringenes herre!!...Mørk, dyster, FULL av faktiske feil og unødvendig "fyllstoff".
Terningkast seks for filmatisering.'
Terningkast 2 for innhold.

whip 07/01/2002 - 19:49

arwen, vær snill og si at du har lest boka..og ikke er enda en fjortiss som løper rundt og skriker "ringenes herre ruuuuuleeeeer, oh my good" bare fordi du har tatt deg tid til å gå og se filmen. filmen var bra den, men det var mye som manglet, og jeg tror jeg hadde for store forventninger. men allikevel, skal nok se den et par ganger til :)

arwen 06/01/2002 - 21:46

DEN ER DRIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIITBRA!!!

DET ER GRUNNEN TIL AT JEG HAR BRUKT 280 KR PÅ Å SE DEN 4 GA NGER!!!!!!!!!

Eilert 05/01/2002 - 00:33

You can not pas! I am the servant of the secret fire. Wielder of the flame of Anor. The dark fire will not avail you, flame of Udun! Go back to the shaddow! YOU SHAL NOT PASS!!!

fled 03/01/2002 - 11:45

ORGAAAAAAAAAAASSSSSSSSSSSSMIIIIIISSSSSSSSSSSKKK

crippe03 02/01/2002 - 19:07

Jeg fikk endelig sett filmen igår, og jeg er MEKTIG imponert!!! Jeg er en herda tolkien-fan og var redd att filmen ikke skulle leve opp til boken... Men det gjorde den heldigvis, selv om de hadde kutta ut Tom Bombadil og skogen hans! Billeten har jeg tenkt att jeg skal henge opp på veggen mens den får vente på de andre to som skal komme med tiden.... Jeg har planene klare for dette året: VHS, DVD, PLAKATER og vere tidligere ute i billetkoen til neste år!!!!!
Til de som enda ikke sett den: Hva venter dere på????

wickedragon 01/01/2002 - 19:44

naken mikkemus?? *shudder*
Hvor var den usynlige demonen? hvor? Hvor? Hvor er DVD versjonen? Når er DVD versjonen? Skal ha!

Diggern 31/12/2001 - 22:37

Tidenes film?
Definitivt!!!
+ alt det dere andre skrev (- alt negativt)

Godt Nyttår!!!!
Translation: Gleder meg til neste film!!!!

NeXt 31/12/2001 - 17:49

BEDRE EN FØRSTE GANG JEG SPISTE KNIPS!!!!!!

srm 31/12/2001 - 11:36

Huff, denne likte jeg ikke. Eventyrfilmer er så absolutt ikke min greie. Det ble en del kikking på klokka samt spising av godteri. Takler ikke filmer uten "regler". Det kunne jo likegodt vært en naken Mikke Mus som jaget dem istedet for denne demonen... eller? Like sannsynlig det?

Frodo 31/12/2001 - 01:07

Filmen er så SINNSYKT bra! Skulle jeg gitt den terningkast så ville jeg gitt den terningkast 7! Selv om det bare er mulig med 6! Den er HEL RÅ! Vet iallefall hvor jeg skal være 19. des 2002! I KINOSETET!!!!!!! og Se på Lord of The Rings:The Two towers!!!!

Koola 28/12/2001 - 09:51

Dette er uten tvil en av tidenes beste filmer, både filmteknisk, effektmessig - og som opplevelse. Hypen har vært farlig stor, men filmen står så trygt på sine egne egenskaper, at selv de mest over-hypede digger den mer enn de trodde. Og det er fakta. På imdb.com, verdens mest essensielle nettside, har filmen snart 20.000 individuelle stemmer.. og den har tatt over toppen som tidenes best likte fra fra Gudfaren. GUDFAREN! Snittet er på 9,4. Av 10. Og dette er vanlige folks meninger. Så har du kritikerne. På rottentomatoes.com, som samler opp de viktigste amerikanske kritikernes røst, har filmen fått 99 positive ut av 104 telte anmeldelser. Det er ekstremt. Nesten uten sidestykke. Og slik er det over hele verden. I tillegg gjør selvfølgelig filmen det mektig på kino. Filmen har for lengst passert 100 millioner dollar i USA, og kommer opp mot 150 mill etter helgen. I Norge har den slått alle rekorder, og visningene er konstant fylt opp til randen. Av fans, ikke fans, überfans, barn og foreldre, eldre fans, actionfans, filmelskere, bransjefolk, kongelige... ALLE VIL SE DENNE FILMEN!!!! Så mitt spørsmål blir... dere som enda ikke har sett den, hva VENTER DERE PÅ? KAST ENHVER SKEPTISKE TANKE I SØPLA! GÅ PÅ RINGENES HERRE: RINGENS BRORSKAP!!!!

grinder 26/12/2001 - 04:24

GO TO HELL! Føkkings anmelder!!!!!!!!!!!!!!!! Dene filmen legger alt annet LAAAAANGT bak seg i støvet. Jeg overdriver ikke engang!!!!!!!!!! SE, SE, SE, SEEEEEEEEEEEE!!!! og munti og pippin er (btw) fektisk JÆVLIG kule!! hadde ikke trudd det, men det nå en gang sant!!!!!!!!!!

Raven 24/12/2001 - 13:50

Ok, får satse på at det stemmer da.. Hade vore kult.. btw GO JUL!

Radiohead 24/12/2001 - 02:42

Selv om jeg ikke er enig meg Habit om at filmen stinker, så vet jeg og at DVD versonen er ca 1 time lengre. Det blir bra

habit 23/12/2001 - 22:48

Raven, må dessverre skuffe deg, jeg har bare hørt det, MEN jeg har hørt det fra FLERE SIKRE kilder.
Dessuten er det offisielt, så det står vel oxo et sted.
Dessuten er den kanskje nærmere 5 enn 4 timer...
Jeg gleder meg vaffal :)

Raven 23/12/2001 - 12:17

habit skrev: Btw. det kommer en dvd versjon på 4 timer, jeg håper det er med "missing-links" der...)
Hvor har du det fra og hvet du når den kommer?

Sveinung 22/12/2001 - 20:00

Filmen er genial uansett!

habit 22/12/2001 - 01:43

Filmen ville blitt lang viss du hadde tatt med mye, ja. Det er vi alle enige om, men se hva Peter Jackson har valgt å ha med: actionscener!
Så mye vesentlig er hoppet over at filmen stinker
blir grusomt konvensjonell og "u-Tolkiensk".

(Btw. det kommer en dvd versjon på 4 timer, jeg håper det er med "missing-links" der...)

Radiohead 21/12/2001 - 17:57

Det lyser jo rett og slett dverg av Gimli da. Er forsåvidt enig i at mye kunne vært enda bedre "utviklet" i filmen. Men hvis alt skulle blitt med, ville jo filmen ha vart i en hel dag. Syns det var et godt valg av "sortering".

habit 21/12/2001 - 17:42

Simen peker på et viktig poeng i anmeldelsen sin,
nemlig at publikum kan deles i to kategorier: De som har lest boken, og de som ikke har lest boken.
Har du ikke lest boken, er det ikke mye av essensen i handlingen du får med deg.

Derfor mener jeg det er nødvendig å ytterligere dele kategorien "de som har lest boken" i ytterligere to kategorier: "De som forstår boka, og de som ikke gjør det."
Jeg observerer til min store skuffelse at de fleste hører hjemme under kategori nummer 2 .

Synes dere virkelig personene var bra utviklet i denne filmen? F.eks Legolas og Gimli.
Er det noen av dere som "ikke har lest boken" som fikk noe inntrykk av hva slags personer dette virkelig var?

G. E. 20/12/2001 - 23:55

I løpet av gårsdagen hadde jeg allerede rukket å se filmen tre ganger. Hva kan man si!? ET MESTERVERK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Joik 20/12/2001 - 01:05

som en hardbarka Tolkien fan, og har lest bok fem eller seks ganger (hvem teller) så må jeg si det var en veldig bra film. ble litt skuffet noen steder hvor Hollywood klisjeer lyste lang vei, men ellers en virkelig bra film. var på forhånd veldig kritisk instilt til at Aragorn var så ung, men Viggo gjorde en virkelig bra jobb. anbefalles

wickedragon 19/12/2001 - 23:46

å hærregewd den filmen var god.........

Radiohead 19/12/2001 - 18:14

Denne filmen må ALLE se. Dette var virkelig et mesterstykke av klasse. Aldri før har jeg gledet meg så mye til en film, og aldri før har jeg hadd større forventinger og forhåpninger til en film, og aldri før har både forventingene og forhåpningene blitt overgått så til de grader. En applaus til Peter, og ikke minst til Tolkien.

r.h fan 19/12/2001 - 11:36

denne filmen er RÅÅÅÅÅ!!!!!!

Ond-Banan 18/12/2001 - 23:29

Aiaiai!! under 40 timer til jeg skal se den! åherregud! har vente et helt år på dette. Holdt på å eksblodere da jeg så den først traileren i vår omtrent trodde aldri jeg kunne vente så lenge. bare litt til nå!! Dette MÅ bli bra!

Gollum 18/12/2001 - 19:52

Det er bare å glede seg noe helt utrolig, for filmen er nemlig helt utrolig! :-)
Så filmen på førpremieren på lørdag, og hadde skyhøye forventninger, og de ble overgått..
Har lest boka 4 ganger, og (nesten..) alt er som jeg ville at det skulle være.. Gled dere!

Radiohead 18/12/2001 - 19:05

ah. samme her wickerdragon! :) gjett om jeg gleder meg som en fesk. jeg har ALDRI gledet meg så mye til en film før. under 5 timer til jeg sitter i setet nå ja:D

wickedragon 18/12/2001 - 18:19

vil ikke lese noen kommentarer og veit ikke hva som står skrevet på denne sida her....24 timer nøyaktig til jeg kommer til å stå trippende med en sekk full av godis utenfor kinosalen.
Ta det med ro.....stille godis :)
Gleder meg som en 95 kilos unge...

Veronica 18/12/2001 - 17:49

Nå har jeg nettopp sett filmen i en eksklusiv visning, og kan egentlig ikke si stort. Jeg er rett og slett målløs. Lenge siden jeg har vært sååå spent, knyttet så mange never og hoppet så aktivt i kinosetet. For ikke å snakke om hvor ypperlig alle grine-scenen var laget. Sikker på at jeg felte flere dl i løpet av de altfor korte timene. Jeg hadde skyhøye forventninger til filmen, og ble ikke skuffet på noen måte. Peter Jackson er gud.

Legg inn en melding!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish