Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Cinemazone-> Filmanmeldelse
Spy Game
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
Denne agentfilmen med Robert Redford og Brad Pitt settes foreløpig ikke opp på Oslo-kinoene, på grunn av noe kluss i forhandlingene mellom Oslo Kinematografer og filmdistributørene. Men det gjør kanskje ikke så mye...

5/10
Regi Tony Scott
Med: Robert Redford, Brad Pitt, Catherine McCormack

Robert Redford er en slu, gammel agent-rev, og Brad Pitt den yngre kompanjongen hans. Vi får i tilbakeblikk filmen igjennom se hvordan Redford rekrutterte Pitt, og hvordan de knyttet et sterkt bånd som agent-venner. Nå er Pitt blitt tatt til fange av kineserne, mens Redford har sin siste dag på jobben. Han skal pensjoneres, skjønner du. Merkelig hvor ofte alt plutselig skjer den aller siste dagen før de gamle røverne pensjoneres i disse amerikanske filmene...


CIA-bossene synes (av en eller annen topp-politisk grunn jeg ikke husker) det er like greit at kineserne kverker stakkars Pitt, noe de har varslet at de vil gjøre om 24 timer. I løpet av den siste arbeidsdagen må Redford derfor lure alle de andre på hovedkvarteret, for å sette i gang en aksjon for at Pitt skal slippes fri. Ganske morsomt, faktisk, å se den gamle reven lure alle de slemme kompanjongene med en haug av snedige triks. Redford og Pitt kler også rollene sine godt.

Det er ellers en masse digitalt visvas: Datatekst, avanserte overganger og meningsløse inn- og utzoominger som egentlig ikke tjener noen verdens ting, utover at regissør Tony Scott har fått ut lekelysten. I hans forrige film "Enemy of the State" passet dataeffektene forholdsvis bra, men her er det ganske meningsløst.

Med sine 2 timer og 7 minutter er "Spy Game" også altfor lang, i likhet med så mange av de siste åras filmer. Hadde den vært laget for ti år siden hadde den vel ikke vært stort lenger enn 1,40, og det hadde vært akkurat passe. For denne politiske thrilleren blir litt langtekkelig og kjedelig til tider, og det er ikke noen katastrofe om den aldri blir satt opp på en kino nær deg.

Flere anmeldelser her


Les også
- Meksikaneren
- Snatch
- Mistanken
- 13 dager


Kommentarer fra brukere

Silje Hansen 01/02/2002 - 12:33

Dette er en blanding av eksplosjon og kroppsfiksering. Et senarie av forvirring. Det hele starter i et vietnamesisk fengsel. Vi ser en ulovlig spionasje som foregår i form av et pulver som kan "alvlive deg" og våkne deg til livet igjen. Selvsagt er Brad Pitt skuespilleren som "våkner igjen",men blir tatt, da han prøver å hente sin vakre kvinne(I hvilken film finner ikke Brad Pitt ei dame?) ut av fengsel. Han blir hyret av Robert Redford, som spiller et såkalt militært geni, noe han mislykkes fulstendig i. Alt i alt er filmen et forsøk på underholdning med en dyp ettertanke, noe Tony Scott, dessverre på ingen måte klarer. Kjipt å betale 80 kroner for å sove to og en halv time!

hotgirrl 01/02/2002 - 11:41

brad pitt er drit sexy i denne filmen!alle som liker brad må se denne!han er fortiden opptatt med å besøke oss i verdens navle!som han selv sier om;"I love that everything is in common"

Arviden 27/01/2002 - 00:03

Eg synest filmen var ganske bra, og det er selvfølgelig ein personlig sak kva anmelderen meiner om filmen. Det var berre ein ting som slo meg, anmeldern skulle vel ikkje vere litt snurten over at filmen ikkje blir satt opp i Oslo vel?

Jimpan 23/01/2002 - 15:13

Nesten alle jeg har snakka med mener dette er en kjedelig film, men det er fordi de er stokk dumme hele gjengen. Dette er en film man må følge litt med i handlingen for å i det hele tatt kunne ha en betydelsefull mening. Dritbra film som krever mer av seerne enn å være southparkidiot. jeg gir den 8/10.

Eilert 15/01/2002 - 16:03

Ganske kjedelig film i grunn...

Legg inn en melding!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish