Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Cinemazone-> Filmanmeldelse
Jeepers Creepers
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
Et søskenpar gjør en uhyggelig oppdagelse på vei hjem til foreldrene, og kjøreturen utvikler seg til en særdeles uhyggelig opplevelse. Med skrekk og gru!

7/10
Regi: Victor Salva
Med: Justin Long, Gina Phillips, Jonathan Breck.

Den rolige kjøreturen hjem fra college utvikler seg til noe helt annet for Trish (Gina Phillips) og hennes bror Darry (Justin Long), da en førerløs lastebil presser bilen deres av veien. Da de senere ser den samme lastebilen, sammen med en mann som kaster noe ned i et rør ved en nedlagt kirke, bestemmer de seg for å undersøke dette. Herfra er det ingen vei tilbake...


Når spenningen i filmen først tar tak sitter den i helt til slutten. I begynnelsen virker filmen ganske lik de andre skrekkfilmene vi har sett de siste årene. Etter hvert viser filmen seg å være noe helt annet. Den går fra de små, standard spenningsepisodene (som når det viser seg at "hånden" på skulderen faktisk viser seg å være hånden til en venn. Utrolig hva man kan få til med litt spennende musikk, noe som plutselig kommer inn i et nærbilde og et hyl), til å utvikle seg til en riktig uhyggelig grøsser. Betydningen av den gamle sangen "Jeepers Creepers" får også en ny guffen betydning.

Usikkerheten på "hva" det faktisk er som er ute etter de to søsknene, gjør også at man hele tiden venter på at noe fælt skal skje. Denne usikkerheten utløses mot slutten av filmen uten at det blir kjedelig. Noen vil kanskje mislike effektene rundt "avsløringen" av dette, men jeg synes de passer godt inn med resten av filmen. Horror er horror, og da er alt mulig.

Regissør Victor Salva viser at han har sansen for horror i denne filmen som det allerede er planlagt oppfølger til i 2002. Dialogene er velskrevne, hovedpersonene passer inn i filmen og spenningen er i høyeste grad tilstede. Den har i tillegg en uoriginal og overraskende slutt.

Det som kanskje ikke er så bra, er forklaringen på hva Trish og Darry egentlig har havnet opp i - det er noe som skurrer litt her. Men siden dette er en horrorfilm (nesten litt splatteraktig enkelte steder), og fordi jeg ikke vil ødelegge spenningen, skal jeg ikke si mer om dette.

Gå og se filmen, den er verdt pengene hvis du liker spennende grøssere. Dette er bra horror! Og husk; Hører du en viss sang fra en gammel grammofonplate, burde du helst vært et helt annet sted...

Flere anmeldelser her


Les også
- Joy Ride


Kommentarer fra brukere

Cat. 13/02/2002 - 16:42

Denne filmen fortjener absolutt 7/10.Den var meget morsom,heh, litt voldsom på noen måter kanskje, men den fenget. Dessuten var musikken virkelig fancy!

Joachim 27/01/2002 - 02:21

Denne filmen fortjener ikke 7/10. Den er noe av det værste jeg har sett.....Grei start, men slutten er RÆVA. Ikke se denne, bortkastet penger.

Legg inn en melding!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish