Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Cinemazone-> Filmanmeldelse
Livvaktene
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
"Livvaktene" er en svensk politithriller (enda en!) på sitt aller, aller mest hollywoodske.

5/10Regi: Anders Nilsson
Med: Jakob Eklund, Samuel Fröler, Krister Henriksson

Vanskelig film å bedømme, denne her. På den ene siden er "Livvaktene" til tider utrolig spennende. På den andre er det en ekstremt klisjéfylt kidnappingsthriller, der det største målet ser ut til å ha vært å bevise at også svenskene kan lage noe prikk likt det de gjør i Hollywood. For her er ikke en eneste klisjé utelatt. Den eneste forskjellen på denne og alle politi/detektivthrillere du har sett fra Hollywood, er at her snakker de svensk.

Og det er heller ikke helt nytt. Söta bror har jo allerede Hamilton og Beck, så hva de skal med enda en mann i det godes tjeneste, det kan du lure på. Dette er den andre filmen om Johan Falk (den første het visst "Noll tolerans"), som er " politimannen som går sine egne veier". Den eneste i sitt slag, eller hur? Ja, for dere har vel aldri tidligere hørt om den utradisjonelle politimannen som får pes fra sjefen fordi han er så vanskelig å samarbeide med, som hemmelighetsfullt heller sier et ord for lite enn et for mye, og som har problemer med dama fordi han bruker all sin tid på å tenke på slemmingene han skal ta på jobben? Enestående kar, denne Johan Falk! Eneste forskjellen fra sine utallige rollekolleger er vel at han er enda kjedeligere enn de fleste andre.


Jakob Eklund som spiller ham, slo igjennom som snusende halvtomsing og bondesønn i "Änglagård", men han passer ikke like godt som helt her.

Uansett: Barndomskompisen Sven kontakter Falk fordi han blir pengeutpresset av mafiaen i et tidligere østblokkland han har startet bisniss i. Skurken med litt sånn dårlig russer-aksent (selvfølgelig) er riktig så kald og kynisk, og går ikke av veien for å ta noen av dage når det passer ham. Etter litt fram og tilbake der det av en eller annen grunn blir påpekt veldig mange ganger at det svenske politiet er helt udugelige, hyrer forretningsmannen et sikkerhetsbyrå til å passe på seg selv og familien. Sikkerhetsgutta er ikke så mye flinkere, og snart vandrer kona til Sven rundt med en tikkende bombe rundt halsen. Falk har dårlig tid, nå...

Og så er det jo vanvittig spennende om den svenska hjälten klarer å redde Sven og kona og alle de gode menneskene, kunne jeg ha skrevet litt sånn ironisk nå. Men det store paradokset her er at: Det er det faktisk! Trass i alle klisjéer og forutsigbarheter, så er det faktisk jævlig spennende.

Hele filmen er hard og iskald. Nesten litt guffen beregnende, med en ond, ond skurk, og maktesløse svensker, der det mer enn en gang ser ut til at alt håp er ute. Det er realistisk stemning, selv om det bugner av klisjéer, og det er noen fikse varianter i plottet, selv om det litt for ofte er forutsigbart. Og som sagt; fryktelig spennende!

Flere anmeldelser her


Les også
- 15 Minutes
- Don’t Say a Word
- Exit Wounds


Kommentarer fra brukere

meg 06/02/2002 - 21:53

Jeg hadde biletter til førpremieren til denne filmen og det jeg hadde hørt om den var at den var svensk...jeg hadde ikke så store forhåpinger til den, men da den var ferdig var jeg overaskett, den var uventet bra...ambelfales virkelig:) en 5+

GudFree 01/02/2002 - 10:39

Konge.. Dette er min stil =) mvh -==GudFree==-

Lord K 31/01/2002 - 18:45

Hmm.. ikke akkurat min stil azz

DJ_FoX 23/01/2002 - 13:15

Dette er en velkdig bra film jeg vil gi den en 5

Tim 21/01/2002 - 22:14

KONGEFILM!

K 21/01/2002 - 08:42

Jeg har sett filmen. Jeg har også sett andre, gode filmer i sjangeren. Dette er alikevel en av de bedre jeg har sett i sitt slag. Ikke bare som svensk eller europeisk, men som action-thrillere. Den er upolert og røff i filmstilen, samt velspilt. Denne filmen fortjener mer enn den ¨'eren Propaganda gir den. Jeg synes også det er underlig at anmelderen gir den så mye kreditt - "...hard", "iskald", "realistisk stemning", "fryktelig spennende" - og likevel komme ned med en lunken 5'er. Jeg gir den 7. Dette er en fryktelig god film.

Legg inn en melding!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish