Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Cinemazone-> Filmanmeldelse
Behind Enemy Lines
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
Den første i en lang rekke amerikanske krigsfilmer. Med Gene Hackman og en litt... eeh, klissete slutt.

5/10
Original tittel: The Hero Run

Tørre fakta: Enda en film med Gene Hackman, men heldigivs en hvor han ikke er "sofistikert" skurk eller clever politimann.

Stikkord: Vanskelig, ny krig med Bosnia som bakteppe. Forsøker å fortelle noe om svart-hvitt heltetenkning, men faller så til de grader for eget grep at det blir pinlig.

Hva skjer ’a? Et amerikansk rekogniseringsfly blir skutt ned, piloten drept og navigatøren innesperret i fiendeland. En klappjakt følger, med det som hører med av kuler, krutt og tilfeldige drap. "Vår" mann har "sett ting", med en eskalering av konflikten i Bosnia som følge, og folk dør. Å sende soldater inn for å hente ham ut vil sørge for at enda flere dør. Og så ender det med at de gjør det uansett.


Er den bra? Filmteknisk er den deilig. Det er litt "Matrix" og det er høy kvalitet, men innholdsmessig faller den sammen som et hus bygget på en grunnmur av stiv kuling. Slutten er kvalm, suppete og amerikansk.

Øl og vold: Det kunne med hell vært mye mer blod og tårer, men det blir med kuler og krutt og svidde lik.

Bra sagt: "You’ve been shot down, life is though."

Konklusjon: Intet nytt under solen; amerikanere lager krig klissete selv når de prøver å unngå det.

Flere anmeldelser her


Les også
- Pearl Harbor
- Heartbreakers
- Kaptein Corellis mandolin
- Kuppet


Kommentarer fra brukere

Ond kommunist som elsker Troike over Stratos 28/05/2002 - 21:47

Heheh, du her rett. Den er morsom som faen! :D

Cubansk riskake 28/05/2002 - 21:19

for det første ikke diss the patriot!! du har ikke sett den.. hehe
for det andre, du glømte to store ting med behind enemy lines herr banan.
Slemme serber snikskyteren var rå kul og hvordan de ikke hadde vann men bare cola, den suverene amerikasnke drikken å tilby og at helten sine serber venner digget icecube og var stort fan av den strålende kapitalistiske stat..
faen det ble 3 det.
ok 4 nå da.

Når han sklir med en fot ut på isen(helten), elegant skyter ned 40 soldater med et amunisjons lager pa hele 7 kuler, tar den verdifulle databrikken sin, dukker unna tre tankser som bommer totalt på de 3 helikopterene med store fyfy raketter pa seg ( de dreper såklart alle de demon besatte serberne ) og 70 soldater, desverre treffer ingen den syltynne isen som helten står på, det falt hvist ikke inn i logiskt tankegang i denne perlen blant amerikansk hylest. Så drar helten lykkelig tilbake til sine navy seal venner.

Jeg må si at jeg angrer ikke på at jeg så denne filmen, jeg lo som faen :D spesielt når den varme søkende satteliten til amerika peilet seg inn på helten som var ute i ødemarken.

meg 28/05/2002 - 11:42

Etter denne filmen kommer jeg nok aldri til å se noen krigs film igjen den gjorde meg kvalm... fikk meg til å forstå hvor jævlige Amerikanerne er....

Den ultraslemme Bananen fra Soviet 03/02/2002 - 22:05

Å herregud. Jeg så denne filmen. Hvordan kan du gi den 5/10?? Det er uten TVIL den DÅRLIGSTE filmen jeg har sett siden jeg så... nei, det er faktisk den dårligste fimen jeg har sett.

*Plottet var SYLTYNT! Filen var faktisk slående KJEDELIG og helt uten overaskelser.
*Måten han hadde fremstilt Serberne på var latterlig. De var fremstilt som amøber utstyrt med våpen og de var så onde at selv stakkar Darth Vader ble blek i sammenlikningen.
*Filmen var stappfull av sentimentale scener som var preget av elendig skuespill og MASSE symfoniorkester. Og den "slemme" admiralen var slem fordi han ikke ville risikere å sette fredsprosessen på spill på grunn av 2 cowboyer i et jagerfly som dummet seg ut og kjørte i feil flysone (hovedpersonen var en av dem) og ble skutt ned. Scenene som skulle være triste og sentimentale brakte bare latterbølger utover publikum.
*Stilige film effekter? Nåja. Etter "The Matrix" har det blitt utrolig populært med "virrende" filmeffekter. Effektene ble brukt på HELT feil sted i denne filmen og de ble brukt ALT for ofte. Jeg husker at det ble klaget på at Ulvenes Klan hadde for mange "virrende" film effekter. Synes du de var overdrevete så må jeg bare fortelle deg at Behind enemy lines er 1000ganger værre.
*Filmen hadde ett så sterkt overdreved "Hipp, Hurra! Amerika er bra!" preg at den overgikk "The Independence day", "Armageddon" og "The Patriot" til sammen!
*Hovedpersonen var den mest tafatte og dårligste skuespilleren jeg har sett på lenge. Når han skulle vise følelser fikk man en blanding av kvalme og latterkrampe. Det var virkelig patetisk. Hovedpersonen skulle være en veltrent marine offiser, men virret rundt i skogen som en kupasser og passet alltid på å holde seg dårlig skjult, noe han desverre ikke ble straffet av. Jeg satt i min sorg og heiet tappert på den superslemme Serbiske snikskyteren som var sendt ut for å drepe ham. Men nei, amerikanere får man ikke has på. De er jo så fantastiske at de ikke blir drept av en skitten serber.
*Sluttscenene er så latterlige at selv ikke den mest patriotiske amerikaner kan se dette uten å småflire.
*Det var også vedlig lite gladvold. Ikke forestill deg at du får stilige krigsscener som i Saving Private Ryan eller Enemy at the Gates. Her er det bare noen få trøtte skytescener, og det er det hele. Ingen stemning i det hele tatt.

Jeg anbefaler alle: IKKE se denne filmen. Å se denne filmen er det dummeste jeg har gjort siden da jeg var 3år gammel og puttet en fluor-tablett i nesen for å se hvor langt inn den gikk.

Legg inn en melding!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish