Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Cinemazone-> Filmanmeldelse
Glasskår
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
Norsk oppvekstfilm igjen, og uten at man blir spesielt overveldet. Hyggelig stemning og dels tankevekkende temaer er redningen fra den djupeste gropa. 6/10Tørre fakta: Basert på Harald Rosenløw Eegs roman med samme navn, ressigert av Lars Berg. Propaganda har ikke lest boka.

Hva skjer? Viktor har en storebror, OK, og to kamerater. Han beundrer broren hinsides, og henger ut med kameratene sine. De tre bestemmer seg blant annet for å late som de har band for å dra damer, og vi får se hvordan de blant annet får sitt første kyss, ramler fra stiger, er på fest og bekjemper den fryktede Eksosgjengen. Egentlig bare rammen, for etter hvert som rullen går sin gang blir storebror OK alvorlig syk, og tingenes tilstand begynner å forandre seg.


Øl, sex og vold? Utenom de sedvanlige rundene med unge menneskers første kyss, et par runder med sprit på norgesglass og en pre-teen-slosskamp på en ganske uskyldig fest, er det heller labert. Så skulle det vel egentlig bare mangle. Filmen handler om unger, og er for unger – om enn i ”alle aldre”.

Minus: Norsk film har liksom tradisjon i å få pepper, og til tider er ikke det mer enn riktig. ”Glasskår” fortjener derimot ikke så mye av det, men skal likevel ha en viss dose skråblikk for å igjen skulle omhandle ungjyplinger som inngår blodpakter. Ingen jeg kjenner har gjort noe som en gang ligner. Et annet minus er at ikke alle rolleinnehaverne er like habile. Viktor aka Eirik Evjen gjør en god figur, og de sedvanlige gubbene Robert Skjærstad og Bjarte Hjelmeland fungerer som de bør, men ellers er det litt for mange som ikke er like heldige med uttrykkene.
Og et spark til altfor mange filmskapere; mennesker på cellegift mister riktignok håret i mange tilfeller, men gjør de det på hodet, så gjør de faktisk det ellers også. Det gjelder også de enorme øyenbrynbuskene. Kløner!

Pluss: Mens originaliteten ellers ikke sprudler, skal filmen ha for å ta for seg søskenbeundring, familesammensetninger og ikke minst, når sykdom og død rammer. Stemningen i filmen er dessuten gjennomgående hyggelig, og drivet i handlingen holder seg stort sett hele veien. Ta deg gjerne tid til å se den, men jeg ville ventet tl den kom på TV.Kommentarer fra brukere

Mathilde 23/10/2006 - 17:45

Boka var helt klart myemyemye bedre enn filmen:)

kim andre 09/02/2006 - 18:44

Ingen som har funnet noe referat av boken noe sted på nette vel? :)

Bah 21/05/2004 - 12:32

var det noen karakter gitt på denne?

Marianne 22/02/2002 - 17:31

vet d er to forskjellige medier, men når filmanmelderne ikke er så glad i filmen, så er det heller ingen som vil lese boka.... derfor ville jeg bare gi boka skryt,selv om ikke filmen fikk så bra kritikker

Altman 17/02/2002 - 18:51

Du kan då ikkje samanlikne ein film med ei bok. Det er to ulike medier!

Marianne 16/02/2002 - 12:32

boka er kjempebra... og som regel så pleier bøkene å være bedre enn filmen... Eeg er kongekul, så les heller boka først...

Legg inn en melding!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish