Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Cinemazone-> Filmanmeldelse
Eksperimentet
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
For så vidt en god idé for en film, men litt overfladisk gjennomført. Prøver absolutt å fortelle oss noe, i tillegg til å være hardtslående action/drama, men faller litt igjennom. Likevel grei nok for å slå i hjel litt tid. 5/10Tørre fakta: Tysk action/thriller/drama med Oliver Hirschbiegel i regissørstolen. Basert på en roman av Mario Giordano.

Hva skjer´a? Tjue menn melder seg på et eksperiment de egentlig ikke aner noe om, men som betaler bra. De blir låst inne i et konstruert fengsel, og fordelt som fanger og voktere. Forskerne overvåker det hele via videokamera. Vanskelig å ikke nevne Big Brother her...

Etter hvert som dagene går lever mennene seg mer og mer inn i rollene sine, og til slutt sklir det helt ut med trusler og ydmykelse, vold og blod. Vår hovedperson er undercover-journalist, med fancy briller som videofilmer det hele.


Er den noe bra? Tjaaaaaaa...Filmen har vunnet priser i fleng, og skrytes høylydt av både her og der. Men personlig syntes jeg ikke den var så spennende. Greit nok, bra filmet og alt det der, men forholdsvis forutsigbar. Man ser hele veien hvordan dette vil gå, spenningsmomentet er egentlig bare hvor lang tid det tar. Og hvis tanken er at filmen skal fortelle oss noe om de innerste primale instinkter hos mennesker og så videre, så ble det hele ganske banalt. Dessuten, scenene hvor vår mann savner dama og tenker tilbake på sist gang de møttes...er ikke detta bøffa fra Thin Red Line´a?

Høydepunkt: Egentlig ikke. Men endel bra filming, som sagt. Filmen er jo absolutt severdig og grei tidtrøyte, men noe særlig høydepunkt er det ikke her.

Lavmål: Den noe overtydelige fortellerstilen.Kommentarer fra brukere

Den onde Kommunistbananen som også kan snakke tysk 10/03/2002 - 11:37

Jeg syntes filmen var veldig bra. Det er viktig å ta med at denne fimen er basert på et ekte ekspriment som tok plass i england, tyskland eller usa. Husker ikke helt. Men det gikk i hvertfall alvorlig galt og hele eksprimentet ble avsluttet før det ble ferdig. Jeg syntes filmen fortalte en god del om menneskers autoritetproblem. Definitivt verd å se.

At denne filmen har fått samme karakter som Behind Enemy Lines syns jeg er mektig urettferdig ovenfor de stakkar tyskerne. Jada, det var sikkert to forskjellige anmeldere, men syns i hvertfall denne filmen fortjente 7/10. Men, men. Vær til sin smak forsåvidt.

Legg inn en melding!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish