Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Cinemazone-> Filmanmeldelse
Mulholland Drive
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
Magisk film fra Lynch. Denne filmen er den beste jeg kan ha husket å sett. Guffen, stemningsfull og nakkehårreisende skummel. Perfekt.
10/10
Hva skjer'a? Aldri før har dette spørsmålet vært mer berettiget, kanskje med unntak av Lost Highway hvor det forblir ubesvart. Men her skjer ting i sedvanlig Lynch-stil på veldig mange plan og i en rekkefølge som ikke nødvendigvis er enkel og ensrettet. Etter en bilulykke tumler en ung kvinne ut av en bil, hun har mistet bevistheten og kommer seg til en leilighet hvor hun treffer Betty. Sammen forsøker de to å finne ut hvem hun er og hva som virkelig skjedde med henne. Deretter tar det av i alle retninger.


Er den noe bra? Ja, den er veldig bra. For en gangs skyld greide jeg sånn noenlunde å følge handlingen helt til mål ved første gjennomseing, i tillegg er stemningene Lynch bringer helt eksepsjonelle. Jeg bøyer meg i støvet og er ikke verdig.

Brilliant: Musikken. Det ligger som vanlig en fet vegg av lyder og musikk som akkompagnerer hele filmen.

Skikkelig irriterende: Det er et par skikkelig irriterende ting denne gangen også med Lynch. Hvem er for eksempel cowboyen? Eller den livredde karen inne på dineren? Og hva har den klønete leiemorderen med saken å gjøre?

Så? Jeg må virkelig se denne filmen en gang til, eller mange ganger til for den saks skyld, og jeg gir meg ikke før jeg har skjønt absolutt alt.Kommentarer fra brukere

k9 18/12/2005 - 17:20

ikke se den.du blir bare gal i hodet.

steel 12/05/2002 - 00:13

Først Lost Highway, og så denne! t fantastisk skue i meningsløshet, og utfordring til oss stakkars mennesker som hele tiden streber for å se sammenhengen mellom handlinger...så forvirret vi blir av Lynch filmer, og så helt herlig han utfordrer oss på dette området. Slik jeg ser det, finnes ddt ingen lgisk forklaring på hva som sker i denne filmen, kun mer eller mindre gode teorier fra alle oss forvirrede kinogjengere.Intelligent og så utrolig innsiktsfullt...Et orgie av en film...! SE DEN!

pan 04/04/2002 - 09:55

Det er bare å gratuelere. Lynch skuffer aldri.

Dette er hva han selv sa om filmen: Hjernen er et forunderlig og vakkert sted, med en masse herlige og morbide ideer som svømmer rundt som fisker (....)noen av fiskene klarer jeg å fange og de serverer jeg på lerretet.

Min kommentar: Helt fantastisk fet servering!

Goldfish i kinosalen blir aldri helt den samme etter denne.

Ps. det er det jeg alltid har sagt. Pensjonister er skumle.

Silencio!

Pan

Eilert 02/04/2002 - 17:07

Litt av en film ja. Da jeg kom ut av kinosalen tenkte jeg: "hva i alle dager handlet denne filmen om?". Jeg hadde sett en film som jeg ikke viste hva handlet om, men følte meg likevell ikke snytt. Jeg følte at filmen var bra, men jeg kunne ikke forklare hva som var bra med den.

Etter hvert satt jeg og de jeg så filmen med oss ned og tenkte gjennom hva som egentlig skjedde. Vi fant ut en del, men sto igjen med en haug med spørsmål:
Hva var egentlig den blå boksen? Hvorfor lå den i ei veske ved siden av dem da de var på silencio nattklubben? hvordan havna den til han styggingen rundt kroken bak den kafeteriaen? Hvorfor hoppa det gamle ekteparet - som miniatyrfigurer - ut av den blå boksen som lå i posen sammen med noe kjøtt, og dro til hu ene dama og sa "bøøø" "bøø" "bøøø" helt til hun ble gal og skøt seg i hodet? Og hva skjedde EGENTLIG da dama åpna opp den blå boksen? og hvorfor kom plutselig tanta til vennina til hun som åpna boksen inn på rommet rett etterpå, for så å bare gå igjen?

Hvordan havnet veska med pengene i på rommet til Betty, siden hun i ulykka ikke hadde noen veske med seg inn?

Hvem var "the Cowboy", og hva mente han med "du får se meg 2 ganger hvis du gjør det gale, og en gang hvis du gjør det riktige"? Vi fikk jo ikke skje hva som skjedde.

Hva var den silecio nattklubben? hva skulle det bety at han halvsrpøe tullingen som laget lyn og torden plutselig forsvant? og hvorfor døde hun som sang, men ikke sang likevell? hvem var hun dama med det blå håret som sa silencio på slutten av filmen?

Hvem var den kisen som drepte en person han kisen for å få tak i den boka? hvilken bok var det forresten? og hvilken betydning hadde det at han drepte hun tykka som han traff i låret og han støvsugerkisen?

Og hvorfor i store all pakka satt han gamle duden bak en diger glassvegg og snakka til folka gjennom en speaker i veggen? og hvem var egentlig han gamle duden?

Og hvorfor hadde de to damene bytta leilighet?

Da er det ikke mer jeg lurer på tror jeg :)

Eilert

Meget bra, men... 28/03/2002 - 23:41

Meget bra film. Jeg funderte iallefall en stund. Noen ting henger ikke sammen da. Det går ikke an at det henger sammen med resten.

Ditt navn 24/03/2002 - 23:44

Verdens beste film som forteller om, og forklarer, hvordan drømmene behandler ting vi gjør, og opplever. Sprøtt

Aliena 23/03/2002 - 15:40

SE DEN!!

Legg inn en melding!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish