Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Cinemazone-> Filmanmeldelse
THE FOUR FEATHERS
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
The Four Feathers finner sted under imperialismens storhetstid når europeiske stormakter sloss om å dele opp Afrika seg i mellom. Passer derfor godt både for actionavhengige gutter og kjærlighetssultne jenter.
4/6
(ECT)
¤¤¤¤
Hvem er med? Heath Ledger, kjent fra blant annet 10 Things I Hate About You, Monster`s Ball og A Knight`s Tale, spiller hovedrollen i denne filmen som kan karakteriseres som et slags historisk krigsdrama. Filmen bygger på en roman av A E W Mason og er faktisk blitt filmatisert hele 5 ganger. I biroller finner vi Kate Hudson, mest kjent fra Almost Famous, og Wes Bently som vi kjenner fra American Beauty. I regissørstolen sitter Bollywood-veteranen Shekar Kapur som regisserte Elizabeth i 1989.

Hva skjer? The Four Feathers finner sted under imperialismens storhetstid når europeiske stormakter sloss om å dele opp Afrika seg i mellom. Harry Feversham er en av de beste soldatene i sitt regiment. Han er også forlovet med den vakre Ethne. Alt syns å være perfekt. Så blir det britiske fortet i Kartourn angrepet av sudanske opprørere, og Harrys regime får beskjed om at de skal sendes til Afrika. Harry blir grepet av redsel og søker om avskjed i hæren. Dette fører til at venner, faren og Ethne snur ham ryggen. I tråd med en gammel tradisjon sender de ham fire fjær. Noe som symboliserer feighet – en stor synd i hæren. Harry bestemmer seg imidlertid for å kjempe for sin egen stolthet, og reiser til Afrika for å redde sine venner fra de sudanske opprørerne. Koste hva det koste vil.
Er den noe bra? Til tider kan den bli litt typisk krigsdrama-aktig med helter, æresbegrep og alt det mølet der. Likevel er det en bra og underholdende film, som inneholder både krig og kjærlighet. Passer derfor godt både for actionavhengige gutter og kjærlighetssultne jenter. Heath Ledger er dessuten en skikkelig kjekkas, og nesten alene verdt de to timene filmen varer. Er ikke dette nok til å løpe og se den, kan jeg jo nevne Wes Bently som også er en veldig spennende skuespiller. (Den litt merkelige nabogutten med videokameraet i American Beauty, red.anm.)
Regner med å se mer til ham framover.


Les også
- Heath Ledger - the heat is on!


Kommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish