Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Cinemazone-> Filmanmeldelse
THE RULES ATTRACTION 4/6
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
det går hardt for seg i The Rules of Attraction
Vi befinner oss på Camden college i New England på 80-tallet, hvor studentene bruker tiden til sex, drugs and rock`n roll. Sean Bateman (lillebroren til den mer berømte Patrik) er en narkolanger som har feid over stort sett alle jentene på skolen.
Hvem? Ungdomsfilm med James Van Der Beek (Dawson), Shannyn Sossamon(A Knights Tale) og Ian Sommerhalder( Mitt Liv Som Hus) i ledende roller. Dessuten Fay Dunaway, Eric Stoltz og Swoosie Kurtz i biroller. Regien er ved Roger Avery som i 1995 delte en Oskar med Quentin Tarantino for kultfilmen Pulp Fiction. The Rules of Attraction er filmatiseringen av Bret Easton Ellis bok ved samme navn. Easton Ellis er bedre kjent for den meget kontroversielle boken American Psyco.

Hva skjer? Vi befinner oss på Camden college i New England på 80-tallet, hvor studentene bruker tiden til sex, drugs and rock`n roll. Sean Bateman (lillebroren til den mer berømte Patrik) er en narkolanger som har feid over stort sett alle jentene på skolen. Lauren er jomfru, og sparer seg til kjæresten som er back-packer i Europa. Paul er bifil, og har tidligere vært sammen med Lauren. Nå er han forelsket i Sean.
Er den noe bra? Dette er helt sikkert fryktelig politisk ukorrekt av meg, men ja, jeg syns faktisk det. Handlingen er riktignok temmelig overfladisk, og karakterene er kyniske, selvopptatte og blaserte. Faktisk i så stor grad at det til tider blir kvalmende. Likevel syns jeg det er en bra film. Selv med åpningen: ”It`s a story that might bore you”, er det absolutt ikke en kjedelig film. The Rules of Attraction er anti-romantisk, og uten de typiske amerikanske klisjeene, og selv om Averys karakterer er temmelig ekstreme er de likevel beklageligvis realistiske. Stilistisk er kanskje bli filmen vellaget med revers-shot og andre finurlige virkemidler, men det blir kanskje litt vel mye av det gode.
Høydepunkt? En scene hvor Paul er ute og spiser med moren sin (Fay Dunaway), morens venninne og hennes sønn er utrolig tragikomisk. To alkoholiserte mødre og en sønn som er stein som et fly er jo egentlig fryktelig trist, men det er en hysterisk morsom scene likevel.
Lone Slettes ikke!Kommentarer fra brukere

Rolf 15/01/2003 - 17:49

the rules of attraction har ikke en handling fra 80-tallet!!! tabbe

snuppsa 14/01/2003 - 14:37

heisann lise... jeg må si at jeg er helt enig med deg. filmen hadde ingen handling!!!!!! begynnelsen er noe av det dårligste jeg har sett.... så spoler de tilbake lissom til der det begynte. det kunne likså bare begynt rett på filmen istedenfor den sugdårlige introen...
jaja...

Lise 09/01/2003 - 15:16

Må si meg totalt uenig. Dett er en av de mest patetiske filmene jeg noen gag har sett. Hva handler den egentlig om? Folka bak må ha tenkt "hmm, en film om ungdom, dop, knulling og selvmord må da selge", og de får antagelig rett. Jeg lot meg iallfall lure - mye på grunn av hintinga om "mannen bak Pulp Fiction". Men gud bedre for noe vås. Alle disse temaene er udødelige og interessante, men ikke når det blir gjort på en måte som denne. Übercool, må være en passende beskrivelse av filmen. Jeg satt i salen og var flau. Det er ikke noe jeg liker å bruke 70 spenn på...

Legg inn en melding!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish