Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Cinemazone
Grønt sjarmtroll setter kinorekord
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
Det data-animerte monsteret Shrek har sikret nærmere 200 millioner dollar i kinoinnteketer etter en drøy måned på lerretet.
Filmen "Shrek" er foreløpig Hollywoods mest innbringende film i 2001. Etter 33 dager på kino kan filmselskapet DreamWorks slå i bordet med billettinntekter på hele 200 millioner dollar, eller nærmere 2 milliarder norske kroner. Amerikanerne er ganske enkelt ville etter det godlynte monsteret.

"Shrek" handler om den onde dvergen og herskeren Lord Farquaad, med stemmen til John Lithgow, som styrer over fantasiriket Duloc. Han har innført forbud mot eventyr i riket sitt, slik at alle skal være like kjedelige som han. Tre karakterer gjør det imidlertid vanskelig for ham. Det illeluktende men godlynte og grønne monsteret Shrek og esel-følgesvennen hans, som bærer stemmen til Eddie Murphy, samt prinsesse Fiona med stemmen til Cameron Diaz, motarbeider keiseren.


Omsetningstallene fyker fortsatt i været med rekordfart og filmen er foreløpig den fjerde mest besøkte animasjonsfilmen i historien. Titlene "Lion King", "Toy Story 2" og "Aladdin" ligger så langt foran i terrenget, melder nyhetsbyrået Reuters

Etter braksuksessen på amerikanske kinoer satser DreamWorks på en oppfølger av animasjonseventyret. Forfatterne Ted Elliott og Terry Rossio jobber med et nytt manus. Elliott og Rossio står bak tidligere animasjonsfilmsuksesser fra DreamWorks, som "The Road to El Dorado" og "Small Soldiers". De har også vært med på å lage "The Mask of Zorro" og Disneys "Aladdin".

Duoen vil foreløpig ikke avdekke handlingen, men Rossio forteller at en snill fe vil dukke opp i den neste filmen. Det tok fem år å lage "Shrek". Oppfølgeren vil bli ferdig raskere, da flere av karakterene og andre elementer brukes på nytt. Stjernene Mike Myers, Eddie Murphy, Cameron Diaz og John Lithgow stiller også med stemmene i oppfølgeren.

Originalen "Shrek" får norsk kinopremiere 21. september. Asgeir Borgermoen og Thomas Giertsen stiller med hovedstemmene i den norske versjonen.OrigoKommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish