Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Cinemazone
Filmfest i Tigerstaden
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
Til helga satses det stort på Oslo-kinoene. Det blir 17 nye filmer, halverte bilettpriser, filmkonsert, skrekkfilmfestival og humorseminar.


Førpremierer
Foruten de fem filmene som har "vanlig" kinopremiere fredag (Baby Boy, Don't Say a Word, Atlantis, Under sanden og Ung, vakker og begavet), blir det lørdag ti førpremierer på Oslo-kinoene, alle til halv pris.

Av disse kan vi med god samvittighet i hvert fall anbefale to: Den eksplosive actionfilmen The Fast and the Furious der en undercover purk infiltrerer en bilkaprergjeng, og feelgood-filmen Bandits. I sitnevnte er Billy Bob Thornton og Bruce Willis to bankranere som kommer på besøk til bankdirektørene kvelden i forveien, og henger sammen med dem til de skal i banken om morgenen.


Men flere skal etter ryktene være bra: Komikertrioen Rowan Atkinson, John Cleese og Whoopi Goldberg møtes på lerretet i Rat Race, om noen spillegale milliardærer og en litt spesiell konkurranse. I Kaptein Correllis mandolin er det 2. verdenskrig og kjærlighet med Nicholas Cage, Penelope Cruz og Christian Bale. Crazy/Beautiful med Kirsten Dunst karakteriseres som et provoserende ungdomsdrama om kjærligheten mellom to ungdommer med vanskelig oppvekst. Og i Prinsesse på prøve får en usikker, klønete jente plutselig vite at hun er prinsesse.

To franskspråklige filmer av den anerkjente tyske regissøren Michael Hanecke er også på programmet: Ukjent kode som rommer små og store historier om hvordan livet styres av små tilfeldigheter, og Pianolærerinnen som fikk jury-prisen på Cannes i år. Den handler om klaverprofessoren Erika og hennes merkelige seksuelle lyster som ikke er like lette å etterkomme for hennes partnere.

I tillegg vises den håpløse fantasyfilmen Dungeons & Dragons basert på spillet med samme navn, og Glitter, et musikalsk drama med Mariah Carey i hovedrollen.

Filmkonsert
I filmteatret blir det filmkonsert lørdag. Mens "Brudeferden i Hardanger" fra 1926 vises på lerretet, framfører et levende orkester nykomponert musikk til filmen.

Skrekkfilmfestival
I forbindelse med Halloween, arrangeres det skrekkfilmfestival på Vika fredag og lørdag. Der blir det førpremierer på den vellykkede road movie-thrilleren Joy Ride om to brødre som får en klin gæern trailersjåfør etter seg, og den skremmende monsterfilmen Jeepers Creepers.

Fredag arrangeres det bokbad med temaet "Fryktens anatomi", før den norske klassikeren De dødes tjern og Oscar-vinneren Nattsvermeren vises gratis.

Lørdag blir det "skrekkfilmeksempler" med Atle Boysen og Brita Møystad Engseth, før Stephen King-filmatiseringen Cujo og den ultimate skrekkfilmen, Alfred Hitchcocks Psycho, skal skremme vettet av deg.

Humorseminar
Hyggeligere blir det kanskje på Filmens hus, der det arrangeres seminar om Humor i norsk film. Er norsk film morsom? Har den vært det? Og vil den bli det? Det er noen av spørsmålene som skal besvares, og noen av dem som skal gjøre det er Erlend Loe, Pål Sletaune, Edith Carlmar og Bent Hamer.

I tillegg til kåserier, foredrag, diskusjoner og forskjellige klipp, vises Fjols til fjells, Eggs, Norske byggeklosser, Budbringeren, Det nya landet og Kvinnens plass på seminaret som pågår fra 18.00 fredag til søndag kveld.


Les også
- Don’t Say a Word
- Under sanden
- Ung, vakker og begavet
- Baby Boy


Kommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish