Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net
Har du hørt om svensken som...
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
Svensker og nordmenn har i hvert fall så lenge jeg kan huske vitset unådig om hverandre. Hvorvidt grunnen er hat eller bare behov for uthenging av geografisk karakter er uvisst. Vitses gjør det okke som, bedrøvelig er det uansett.


Historien kan fortelle om hvordan Norge og Sverige en gang var et land, hvordan det ble delt hit og tilbake, styring over hverandre, bla, bla, bla. Detaljene er uvesentlige her (pluss at undertegnede ikke fulgte spesielt godt med i historietimene), men vi er geografiske naboer, og har oppgjennom hatt en og annen tvist. I dag er det ikke større bekymringer enn hvem av landene som er å foretrekke for dagligvare-innkjøp som står på agendaen. Liten grunn til å spre nedlatende vitser om hverandre spør du meg.

For man er nok nødt til å ta utgangspunkt i at svenskene ler av oss også. Sannsynligvis med et like lavmåls humornivå som "våre" svenskevitser, og sannsynligvis med like store usakligheter. Når lo du skikkelig godt av en svenskevits sist? Jah, tenkte det...


Slike vitser er ikke morsomme, de er billige, enkle og forbeholdt barn, og som kjent ler barn av hva det måtte være. Riktignok kan barn ha en tendens til fantastisk surrealistisk humor, men i svenskevitstilfellene dreier det seg ikke om annet enn barnslighet. Uten at dét er kritikkverdig over hodet. Barn er barn, svenskevitser eller ikke.

Personlig kan jeg heller ikke kommme på en eneste svenskevits. Det skal sies at jeg ikke er noen kløpper på historier og vitser generelt heller, men noe har jeg selvsagt å by på. At backupen er fullstendig tom når det kommer til svenskevitser (selvhøytidelighets-varsel!), vitner ikke om annet enn mer sofistikerte tanker, og dessuten behov for andre humornivåer enn derfor er svensken dum, for han skjønte ikke hvordan man skulle sette i lyspæra, hø, hø....

Katja, som vanligvis er en uvanlig flott kvinne, er derimot loaded av svenskevitser;
Vet du hvorfor svenskene sitter med do-døra åpen? Fordi ingen skal kikke gjennom nøkkelhullet!
Vet du hvorfor alle hus i Sverige er runde? Fordi ikke hundene skal tisse på hjørnene!
Jippi! Hvor morsomt er det da?

Men det var gåteformen. Katja har derimot mer på lager, og forteller en drøss vitser om svensken, dansken og norsken også videre, og hvor svensken selvfølgelig ender opp som idioten.
Med noen som helst link til virkeligheten? Nix. Ikke at vitser uten realisme er morsomme, for ofte er det akkurat slik som får en til å le seg skakk, men dette er langt unna hva som trener noenlunde oppegående lattermuskler.

La oss håpe denne formen for lavmålsvitsing dør med vår generasjon, brødre og søstre. La oss håpe vi en dag vil kunne fortelle hverandre morsomheter som ikke har noe med uthenging av svenskene å gjøre. Svenskene er nemlig fortreffelige folk. De har den glimrende drikken "Mer", de har kjöttbullar, te-kaka, Looptroop, First Floor Power, Refused (hadde i hvert fall), "Nile City", Jonas Gardell, Stockholm, Kaah, feber.se, tjejer, billig kjøtt, Ulf Lundell, Svinesund (for der er småsnopet billig, der!), Red Bull, "Tilsammans", "Fucking Åmål", Sonic, "Musikbyrån", fika, bob hund, Percy Nilegård, Mats Nileskär, Glenn Killing... jeg kunne holdt på i det uendelige. En dag kommer jeg sannsynligvis til å flytte til en koja litt utenfor Stockholm. Det er ingenting å le av.
Kommentarer fra brukere

ho tøffa 31/01/2006 - 14:43

vet du hva du får vis du klipper ett A4 ark i 2???

svensk puslespill:-) hahahahaha

Legg inn en melding!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish