Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net
Smarte klær vokter eieren
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
Klær som sladrer på lommetyver og minner eieren på nøklene kommer snart på markedet.Såkalte ¿intelligente klær¿ blir introdusert på markedet om ikke så alt for mange år, tror forskere i det belgiske selskapet Starlab. Klærne sørger for at eieren ikke legger igjen nøkler og mobil, at eieren blir gjort oppmerksom på tyveriforsøket dersom noen forsøker snike til seg lommeboken, og at joggere holder tempoet oppe.
- Joggedressen overvåker hjerterytmen når man begynner løpingen. Den spiller musikk tilpasset den hastigheten man ønsker, forteller Walter Van De Velde, lederen for det fem år gamle prosjektet som kan revolusjonere klesindustrien.

- Mobilfunksjonen i dressen sender også over resultatene av treningen til senteret brukeren er kunde av, forteller han til nyhetsbyrået Reuters.

Intelligente klær kan imidlertid brukes til mer enn slike praktiske oppgaver. De kan for eksempel lagre spesielle øyeblikk.
- Jeg liker tanken på at klærne kan lagre øyeblikket. De kan ta vare på lukten og lyden av et sted du trives, for eksempel på et feriested, sier Van De Velde.

Starlab-laboratoriet ble opprettet med oppsiktsvekkende investorer for to år siden. NASA, EU-kommisjonen og flere nasjonale myndigheter har støttet prosjektet finansielt.
Den første prototypen, i-Wear, ble presentert i fjor. Prototypen, en T-skjorte, kommer med varmesensorer og mikrofoner som måler lyd og lys. Om ikke lenger er klærne langt mer sofistikert.
Forskerne mener en mikroprosessor på nøkkelknippet lett kan kommunisere med klær, slik at eieren vil få beskjed om hvilket klesplagg nøklene ligger i.
- Vi ser på hverdagstingene - batterier, mobiltelefoner og bærbare PCer - og forsøker sy mest mulig av deres funksjonalitet inn i klærne, sier Van De Velde.

Ti internasjonale klesfabrikanter har allerede meldt sin iteresse. Noen av dem har også sponset Starlabs i-Wear-prosjekt. Blant dem finnes aktører som Adidas, Samsonite og Levi Strauss.

OrigoKommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish