Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net
Den røde planet kan ha vært blå
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
Satellittbilder fra Mars viser at planeten en gang rommet mengder av innsjøer. For milliarder av år siden kan det ha vært livgivende forhold der, hevder amerikanske forskere.Fotografiene, tatt av romskipet Mars Global Surveyor, avslører massive sedimentære avleiringer, med tykke lag av stein stablet på hverandre i formasjoner som er tusenvis av kilometre lange.
- Disse bildene forteller oss at Mars tidlige kan ha vært langt mer lik Jorden enn noen av oss trodde, sa forskeren Michael C. Malin på en pressekonferanse hos NASA mandag.

Lagene er ikke ulike formasjonene som finnes i Grand Canyon i Arizona i USA, hevdet Kenneth S. Edgett, som har forfattet studien sammen med Malin. Studien publiseres i tidsskriftet Science førstkommende fredag. Disse lagene er første sted forskerne vil undersøke for tegn etter liv på den røde planeten. Sedimentære bergarter på jorden er ofte fulle av fossiler.

- Jeg vet ikke hva som kan ha formet disse lagene utenom vann, sa Edgett på pressekonferansen. Vulkansk aktivitet eller vind kan ha vært de drivende kreftene, men så langt er vann klart mest sannsynlig, sa han.

Fotoene antyder at vannet har trukket inn i og fylt krater etter at asteroider bombarderte planetens overflate for mellom 4,3 og 3,5 milliarder år siden.
- Jeg antar at det fantes mengder av innsjøer. Det kan ha vært områder så store at de kan ha dannet små sjøer, sa Malin. Det finnes imidlertid ikke tegn til at Mars har hatt hav.

Imidlertid er ikke alle like overbevist om at NASAs bilder tyder på vann. Alan H. Treiman ved Lunar and Planetary Institute i Houston, Texas tror Malin og Edgett tar feil.
- Det er fint å se bildene, men dette er ikke et dramatisk nytt funn, sier han til AP. Både vulkaner og vind-båret støv kan ha dannet sedimentene, hevder han.
- Dette er ikke bevis for en tidlig, våt og varm Mars. Berglagene er antakelig ikke relevante for sjansen for at liv har eksistert på Mars, sier han.

Bildene finnes på:
http://www.msss.com/mars_images/moc/

OrigoKommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish