Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Zona Cultura
BØR BARN FÅ VELGE HVILKEN FORELDER DE SKAL BO HOS?
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon


Barneombudet legger ned forslag om at alle barn fra fylte 12 år skal få velge selv hvem av foreldrene de skal bo hos.
Noen barn er ”tvunget” til å bo under samme tak som overgripere fordi det avgjøres i retten hvilken forelder barnet skal bo hos. Det er ofte barna ikke blir hørt når de i ettertid melder fra om overgrep fra for eksempel mors nye samboer.

Leder av Foreningen 2 Foreldre stiller seg meget negativ til forslaget. Han mener det er en stor psykisk påkjenning for en 12 åring å måtte velge mellom mor og far. Han tror heller ikke at et barn på 12 år er i stand til å forstå følgene av et slikt valg.


Foreldre svartmaler hverandre ofte under og etter en skillsmisse, og barnet kan komme til å velge bort den forelderen som blir svartmalt.


Både Barneombudet, og Foreningen 2 Foreldre hevder at de ivaretar barnets beste interesser i denne saken, men er det virkelig mulig for fremmede personer å avgjøre hvem forelder som vil gi barnet den beste oppveksten?

Bør barn få velge selv, eller er denne oppgave for stor å pålegge et barn?Kommentarer fra brukere

pernille hjertø 05/03/2004 - 20:14

jeg synes at fra 12 år og oppover er barn utviklet nok til å si hva de mener selv. men foreldre kan skremme barna til å si hvilken foreldre de vil bo hos. barne vernet og deres saker blir nok aldri helt rettferdige. det er jo tross alt ikke et valg mellom hamster eller mus! det er jo noen som skal bety alt for barna opp i gjennom årene. jeg er selv fjorten og når jeg var 12 visste jeg akkurat hvor jeg ville bo. alle er nok ikke modne nok til å bestemme selv. det burde bli en vurfering av barnet for å se om barnet er moden nok til å vite hva valget innebærer.

moody 03/03/2004 - 10:14

kan de ikke bare velge selv da?

Liten 02/03/2004 - 16:30

det er ikke lett å velge mellom mor og far, kan få et meget anstrengt forhold til den man ikke valgte. foreldre blir jo også såret

petter 01/03/2004 - 22:32

ingen barn på 12 år vet rekkevidden av en slik avgjørelse. spar små barn for denne belastningen. ser forresten at propaganda.net søker etter selgere på finn... http://www.finn.no/finn/job/object?id=4220187&sid=5206- 61310253544&pos=0&rub=18

Møller ... er medlem av Propaganda 01/03/2004 - 19:46

Jeg synes barnet skal få velge selv hvor de skal få bo, i en alder av 12 år kan vet de godt hvor de har det best, jeg har selv opplevd det, men torde ikke å si noe om til min far at jeg ville flytte til mamma fordi jeg var redd for å såre han. Men likvel hadde jeg det ikke bra der, og jeg tenkte mer på han enn hvordan jeg hadde det. Foresten så er det barna som må flytte f.eks hver helg osv. kanskje det er godt å være en plass også og slippe å reise fram og tilbake hele tiden :p La barna få bestemme selv! En 12 åring klarer det utmerket- tror jeg da!

skilsmisse-barn 01/03/2004 - 16:53

Enig i at det blir en for stor påkjenning i og med at den forelderen som ikke blir valgt vil bli såret, og barnet får skyldfølelse. Men, det må legges svært stor vekt på barnets mening hvis han/hun velger å uttale seg om hvor han/hun vil bo.

Legg inn en melding!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish