Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Zona Cultura
Teknisk utstyr til Skolerevy: hva kreves, og hva koster det?
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
Skolerevyer er i vinden som aldri før. Dette er en tradisjon de fleste skoler har fulgt i alle år, spesielt de videregående skolene. Mye tid blir lagt ned av de frivillige elevene for at deres revy skal bli best mulig – både når det gjelder kunstnerisk utfoldelse, og den tekniske utførelsen. Det kunstneriske får dere ta dere av selv. Men det kan være lurt å planlegge allerede nå, og/eller bestille den tekniske løsningen, da det fort blir stort trykk på leverandørene jo nærmere vi kommer revysesongen. Sjansene for en god deal er også naturligvis høyere hvis man kommer inn tidlig…
Etter lange tradisjoner med revy, har nivået steget veldig den siste tiden, og dette stiller store krav til det tekniske utstyret som brukes. Men sammen med en inflasjon i kvalitet kommer den uunngåelige inflasjon i pris, og det kan være direkte demoraliserende å prøve å henge med de mer og mer profesjonelle skolerevyene. Et skikkelig oppsett med lyd, lys, røyk og scene kan fort koste mellom 50 (billig hvis det er bra saker) og opp mot 100,000 kroner for hele revy perioden. Her får dere føle litt på lommeboken for å se hva den tåler.

For å gi ett litt bredere innblikk i detaljene rundt dette, har vi pratet med en av de ledende aktører på utleie av slikt utstyr, Stone Audio AS, som forteller litt om kvaliteten på ustyret som i dag leveres:


- Vi har i flere år levert komplette pakker med lyd, lys og scene til mange skolerevyer, og har også sett denne utviklingen mot mer ”proffe” oppsett. Vi leier i dag ut samme utstyr som brukes av NRK på deres oppsetninger, og lysoppsett som man ellers er vant med å finne på store teateroppsetninger, med kjente skuespillere. For at skolerevyene skal få et best mulig resultat er vi behjelpelig med montering og programmering av utstyret, forteller daglig leder i Stone Audio AS, Pål Michael Bratås.

Generelt kan det sies at det lønner seg å være så effektive som mulig med tidsplanlegging for å holde leieperioden så kort som mulig – en uke før premiere kan være et greit utgangspunkt for å påbegynne rigging, avhengig av tidligere erfaring hos den tekniske gruppen og hvor avansert utstyr som skal brukes. Husk, det er ikke bare snakk om å få alt til å virke - skuespillerne må også få tid til å venne seg til lyset og kanskje spesielt lyden av det hele i høyttalerne.

- Ettersom utstyrsmengden som leveres i dag er så stor, har vi kun kapasitet til å levere til tre revyer samtidig med skikkelig bra resultat. Revyene varer vanligvis i ca to uker, med opprigg, gjennomgang, gjennomføring og nedrigg. Selv om vi besitter mye utstyr, blant annet over 100 profesjonelle høyttalere, går mesteparten av utstyret med til revyene på nyåret, sier Bratås.

En eller annen form for veiledning vil være nødvendig. Hvis firmaet som tilbyr utstyret ikke kan være behjelpelige under leieperioden, er det nok lurt å skaffe en annen leverandør. De fleste firmaer vil tilby diverse former for veiledning, fra hjelp til å rigge opp til full gjennomføring av det tekniske under revyen. De fleste vil nok oppdage at den beste løsningen er å få hjelp til oppsett og programmering, for så å administrere bruken selv. Det kreves litt opplæring, ja, men ikke nødvendigvis noen tidligere erfaring for å kjøre lyd og lys på en revy.

-Utstyret vi kan levere, består av konsertlydanlegg, trådløse mikrofoner, lydmiksere, monitorer, teaterbelysning, moving heads, røykutstyr, lysmiksere, scene og rigg.
Etter opplæring fra våre teknikere, klarer de teknisk ansvarlige på skolerevyene stort sett resten selv, men vi kan også levere teknikere til gjennomføringen av revyen, om dette er ønskelig. Selv om skolerevyene er i januar og fremover, har vi allerede stor pågang fra revykunder, forklarer Bratås i Stone Audio AS videre.

Har dere råd, er det utrolig virkningsfullt med bevegelig lys. Om publikum ikke nødvendigvis er det bevisst, bidrar det til et løft som hever hele showet opp på det profesjonelle plan. Bevegelige lys deles gjerne opp i to typer – Moving mirrors (eller scannere) og moving heads. Førstnevnte er en stasjonær lyskaster som har et motordrevet speil som kaster lyset der man ønsker, noe som går noe raskere enn å flytte hele lyskasteren (moving heads - skjønner?). Sistnevnte gir generelt mykere og penere bevegelser, og i visse situasjoner større mobilitet, dog med lavere hastigheter. Skal man ha bevegelige lys, bør man også ha røykmaskiner, så det er et godt skritt opp i pris hvis man ønsker noe annet enn enkle, faste lysrutiner.

Vi gleder oss til revysesongen! Er det noe som river skikkelig i der ute, kommer nok propaganda fykende for å se på – da bør dere ha deres på det tørre, for vi blir ikke lett imponert!!

Sjekk nettsiden www.stoneaudio.no for mer informasjon, eller ta kontakt med Pål Michael Bratås eller Marius Widerøe på tlf: 23 05 80 10 eller mail: post@stoneaudio.no
Kommentarer fra brukere

wsdjh 25/08/2010 - 07:58

tikki nåla i armen, og kommet vekk fra kveldsnytt, sporten og farmen
cheap replica watches
replica watches

- men dette forblir en klissje, da bøffe

Weedar 11/07/2006 - 00:51

Tørrokk er den beste hasjen

trooomseh 05/10/2005 - 17:23

TROMSØPALMEN! norges beste ungdomsskolerevy...:D

Snipe ... er medlem av Propaganda 25/09/2005 - 13:46

HErligheten folk som skryter av og være narkomisbrukere, og anngående reklamen,Koss har helt rett, tviler på at de vil reklamert gratis:P

Tonje 09/03/2005 - 19:29

haha..så jævlig bra!hell på å døvva av latter:P

malen 15/02/2005 - 12:17

hvem bryr seg? ungdommene må jo bare få luxus:)

Kongsbakken 02/12/2004 - 23:58

BRAGIADEN2005 feirer 75år-jubileum i år.. noen som er eldre enn oss?

GOSEN ELEV 15/11/2004 - 18:16

HVIS DOC VIL C EIN BRA OG BERØMT REVY SÅ SER DOCER "GOSENREVYEN"(2005). DEN BLER KONGE ! D KJER ASSÅ I STAVANGER. DOC KAN GÅ INN PÅ WWW.GOSENREVYEN2005.NO HVIS D E NÅGEN SPØRSMÅL.

Koss 10/11/2004 - 20:35

Er vel sterk tvilende til at du er teknisk sjef, men "whatever". Greia er vel at Propagædda får spenn av Stone for å mekke denne artikkelen.

Teknisk sjef @ skolerevy 10/11/2004 - 15:00

Hva er dette for en slags reklame ?!? greit at Stone sikkert er bra, men det finnes mange aktører som er bedre og billigere.. Viktigere med bra utstyr enn med billige prisen.. :) Vil si at det å investre i en lydtekniker gjennom revyperioden er en god investering. Skuespillerene føler seg trygge, og revysjefene kan slappe av når det gjelder det tekniske. Lyset kan alle kjøre.. Bare få en proff til å sette det..

Men hva er vitsen med å reklamere for Stone på denne måten?!?!?

unnskyld meg dere...... 14/10/2004 - 20:33

hva er egentlig dette her,
ikke meninga å virke så sær
men er ikke dette en side for unger ,
ikke for de som raner pengepunger
hvordan har dere narkiser fått tilgang på nett,
jaja, et innbrudd og vips er jo ganske lett
men å koble seg opp på en annens maskin,
kanke være enkelt når du er full av heroin
nei, se til helvete å skaff dere en jobb,
tjen penger og bli som meg- en vaskeekte snobb


signert: preben fra kollen

til Ole revenrud: 14/10/2004 - 20:19

faen erre du trur du ær?
ska gi re et dikt i tryne jeg:

narko ække for unger som deg,
de er til for å nytes av karer som meg
hakke flere blodårer på kroppen, men vent litt,,,
der fant jeg faen meg en på snoppen
livet som narkis er ikke glamorøst
tenna har falt ut og øret er løst
nei, hold deg til søpleprogrammet Idol
ellers blir du rana med kniv eller pistol


tekst av morten møkkamann

Ole-revenrud 13/10/2004 - 20:39

...hvem faen bryr seg om skolerevy, her er et dikt om mitt narkoharde liv

- puff puff blow, alt går så jævla slow


- en regntung dag jeg lå og sipa, jeg hadde ikke mere hasj å putte i pipa

- pungen var tom , og drita-Rita hadde snorta den siste stripa

- faen den som hadde hatt litt mere spenn, så kunne jeg ha dratt med meg en narkolanger hjem

- tenk å stikki nåla i armen, og kommet vekk fra kveldsnytt, sporten og farmen

- men dette forblir en klissje, da bøffern har stjælt min yndlingsskje

Legg inn en melding!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse
Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish