Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Zona Cultura-> Bøker
Douglas Adams er død
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
Legendarisk forfatter og oppfinner av The Hitchhikers Guide To the Galaxy, er død bare 49 år gammel. Som skjebnen ville ha det, var Douglas Adams vår utvalgte ikon i vår spalte "Propagandas Helter", og den følgende tekst for stå som en nekrolog i stedet for den hyllesten det var ment å være: Propagandas helter - Douglas Adams.


Don¿t Panic!

Få forfattere har hatt en så god evne til å slå inn filosofiske spikre i livets ustabile byggverk som Douglas Adams. Ved hjelp av grep som ironi og sarkasme, samt en beundringsverdig lek med ord og setningsoppbygning, har forfatteren truffet en nerve i millioner av lesere verden over. Tittelen, selve mantraet for Douglas Adams gjennom hans hittil største, og stadig vekk voksende, verk, henspiller på den vennlige advarselen som står på utsiden av de fiktive reiseguidene for universet; The Hitchhikers Guide To The Galaxy. Det er også i mange øyemed for undertegnede blitt en filosofi og en leveregel. Don¿t Panic. I store, vennlige bokstaver som Adams gjerne vil fortelle deg.


En kort innføring i hva nevnte guide er for noe, kan jeg ikke gi deg, men heldigvis har forfatteren laget en guide selv. Det er en trilogi i fire bind, pluss ekstrabind og tilleggshistorier alt ettersom hvilket år du måtte befinne deg i, og den forklarer ganske så nøyaktig hva, og ikke minst hvorfor, Hitchikers Guide to The Galaxy er. Det den ikke forteller deg, med mindre du lever i fjern framtid, hvor en eller annen kan ha funnet på å utvide trilogien til å omfatte langt mer enn det som naturlig burde omfattes i et slikt verk, er at Adams også har skrevet om privatdetektiven Dirk Gently. En holistisk detektiv som tror på sammenhenger utover de villeste fantasier, og som til sin stadige overraskelse støtt og stadig har helt og holdent rett. Eller i det minste er hans avvik fra sannhet og virkelighet ikke nødvendigvis noe større enn vårt.

Eksempelvis bygger han mye av sin virksomhet opp på at kundene skal tro at det fortsatt er en sjanse for at han kommer til å løse mysteriet, samtidig som kunden lar ham tro at han kommer til å få betalt for det. En oppbyggende sirkel av løgner hvis mål er at alle skal føle seg litt bedre.

Douglas Adams begynte å skrive for radio og teater, han har jobbet på sykehus og i kyllingskur, han har vært bodyguard og låvebygger. I det siste har han vært interessert i å bli kjente med Internettet og data, og omkring i verden finnes det tusenvis av hjemmesider og nettbrukere som i større eller mindre grad dyrker mannen og verkene hans.

Bøkene er i ferd med å oversettes til norsk, men det er virkelig å anbefale at man leser denne mannen på originalspråket. Jeg har lett etter gode sitater for å undertreke poengene mine, men det blir liksom ikke helt riktig. Douglas Adams bør rett og slett oppleves. Som når han forklarer at svaret på alle universets gåter er 42, eller når han forteller oss at Guds siste budskap til folkene i universet. Det er gjort med et så fantastisk vidd og med så store mengder humor at det er umulig å legge fra seg bøkene. Dirk Gently er kanskje noe mer underfundig og utilgjengelig enn Hitchhikers Guide To the Universe, men jeg anbefaler dem om mulig enda sterkere. I tillegg eksisterer boka både som hørespill og film, begge deler av en slik uproff kvalitet at det blir morsom og nesten helt perfekt, og det finnes dataspill og annet som har mannens signatur. Adams står også bak prosjektet "Starship Titanic", om romskipet som ikke kunne bli ødelagt. Den er skrevet i sin helhet naken av Monthy Python-medlemmet Terry Jones. Douglas Adams har blant annet laget dataspillet som hører til.
"So Long, And Thanks For All The Fish" Douglas Adams!Kommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish