Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Zona Cultura-> Bøker
Agatha er en gammel røy 2
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
Det er ingen hemmelighet at Agatha Christie er utrolig sleip. Hun prøver å lure deg, hun er nemlig slett ikke interessert i at du finner ut hvem morderen er. Hun vil holde det for seg selv. Derfor er det viktig å kunne triksene.

I løpet av de første sidene rettes mistanken gjerne mot en bestemt, men det er selvfølgelig helt feil. Likevel kan denne personen vise seg å være morderen, fordi man lett ser bort i fra ham/henne, fordi det ville være for lett. Ha det i bakhodet.


Mistenkt nummer to er aldri morderen, men vet gjerne for mye. Derfor blir denne stakkars framtoningen nesten alltid myrdet. Trist med det.

Av de gjenstående er det lett å mistenke noen, men det er helt feil. Den du mistenker er nemlig ikke morderen. Helt sikkert. Morderen er nemlig bestandig den minst sannsynlige og som man overhodet ikke tenker på. Dessuten har morderen alltid et helt vanntett alibi, som Poirot selvfølgelig gjennomskuer. Det kan foregå omtrent sånn: Poirot finner en gummistrikk og en bomullstråd på gulvet. Da skjønner han alt. Det viser seg at avdødes søster har tatt et syltetøyglass, dunket det i hodet på Lorden, tørket opp syltetøyet og lagt en krumsabel der isteden. Dessverre mistet hun strikken. Bomullstråden er en bit av en innretning hun hadde laget for å heise seg selv opp av vinduet, mens hun angivelig var sammen med frk. Ikkesukkeriteen, som selvfølgelig var blitt dopet ned mens hushjelpen var hos fiskemannen. Det viser seg nemlig at hun slett ikke er avdødes søster men en dyktig skuespillerinne som traff avdødes søster på ferietur i Egypt, drepte henne og tok hennes identitet. I og med at Lorden var nærsynt var ikke dette noe problem.

Poenget er at du aldri ville mistenkt avdødes søster fordi hun sitter i rullestol og var sammen med noen da Lorden ble drept. Derfor er hun helt sikkert morderen.
Også folk som er døde, kan vise seg å være morderen fordi de slett ikke er døde i det hele tatt. Jeg sa jo at frk. Christie var sleip.

Nemlig. Av ren og skjær menneskekjærlighet valgte jeg å dele min uutgrunnelige innsikt med Propagandas lesere. Det er viktig å kunne sånne ting for å virke som en intellektuell og belest person i alle sosiale sammenhenger. Det kan jo være litt av en innledning til en samtale. F eks: "Har du lest Stylesmysteriet eller kanskje Døden på Nilen? Jeg fant ut hvem morderen var allerede på side 50.."
"-Næh, er det sant? Kan jeg bli med deg hjem og høre mer om det?"
En slager på enhver sammenkomst.

Neste nummer: Propaganda avslører hvordan du vet alt om Sagaen om Isfolket bare ved å lese bok nr 22.Kommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish