Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Zona Cultura-> Bøker
Kverk en mann i dag - sinte damer & sinte bøker
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
Det var mange sinte mennesker i 70-årene. Arbeiderne var sinte, samene var sinte og bøndene var sinte. Sintest av dem alle var nok feministene. Kvinnene fant plutselig ut at de var veldig undertrykket og gjorde opprør ved å forlange oppvaskmaskiner og løsthengende pupper.


Innimellom all bh-brenningen var det imidlertid noen av de aller sinteste damene som tok seg tid til å skrive bøker. Disse har stått bakerst i de fleste bokhyller i en årekke, jeg vet ikke engang om de noensinne har blitt lest. Kanskje har de alltid bare stått der for å frembringe et budskap om at eieren støttet brenning av bh-er av hele sitt hjerte.

Uansett, jeg har funnet fram noen av disse glemte skattene og har faktisk lest dem. Til skrekk og advarsel. Jeg vil gjerne få lov til å trekke fram en bok med det velklingende navnet Egalias døtre. Bare tittelen gir sterke assosisjoner til høylytte lesber med megafon, dette er bra stoff.


Egalia er et oppdiktet samfunn der kvinnene har makten, et matriarkat med andre ord. Kvinnene er kortklipte, slanke og styrer alt, mens mennene er små og fete med papiljotter i skjegget. Vi følger en familie der gutten i familien, Petronius, har så lyst til å bli dykker, men alle ler av ham. En dykkerdrakt med PH synes helt umulig. Gutta må nemlig bruke penisholder med spiler, og dette virker det som er noe av det aller verste i tilværelsen deres. Boka kaller seg en roman, men handlingen må stort sett vike for kjønnsteorier og andre interressante politiske betraktninger. Det beste av alt er likevel språket. Forfatteren har faktisk tatt seg til til å omskrive alle ord som hun mener er kvinneundertrykkende. Så her er det side opp og sode ned med kvinnesker (mennesker), dam (man), jomherr (jomfru) og herker (frøkner).

Jada. Sex er selvfølgelig en stor del av det hele. Det er jo en kjent sak i 70-tallslesbenes øyne at vinner aldri har glede av sex, og her er det omvendt:
"Lekent begynte hun å daske brystene sine mot ansiktet hans. Så grep hun fatt i det ene og stappet brystvorten i munnen på ham. ....Petronius kjente hånden hennes gripe ham om penis. Hun holdt hardt, mens hun beveget seg mot låret hans.....Hun beveget seg fortere nå, og grepet om penis ble strammere. Det gjorde vondt. Han hadde lyst til å skrike, men kunne ikke, for hun virket helt utilnærmelig i sin ekstase..."

Stakkars lille Petronius har det stort sett forferdelig, han blir voldtatt av kvinner i skogen, herset med av kameratenes mor og oppretter tilslutt maskulisnistbevegelsen. De kjemper for frihet for menn og mener at kvinnene bør hjelpe til med oppfostring av barn. De brenner PH - er og kler seg nakne på offentlige steder, uten å barbere seg på brystet...

Det er ikke så vanskelig å forstå hvor min venninne Gerd Brantenberg vil med denne boka. Hun gjør det selv tydeligere ved å la Petronius skrive en bok med samme begynnelse som Egalias døtre, borsett fra at i hans bok er det kvinnene som er undertrykket. Og alle i Egalia rister på hodet, sier det er helt umulig og naturstridig. Kvinner kan da ikke bli undertrykket....

Gerd er dog litt unnskyldt. Dette var tross alt 70-tallet, politiet med omtalt som klassepurk og samestøvler var mote. Også hennes medsøstre Susanne Brøgger og Bjørk Vik skal få lov til å slippe litt unna, selvom de var med på mannehatingen i mang en novelle og roman. Når man kaller en bok utfordrende og kamprettet er ikke det ensbetydene med god lesning men det får så være.

Det er verre med dem som driver og skriver sånne bøker i dag, hele fittstimligaen. Jeg er sikker på at de alle sammen har lest Egalis døtre og funnet forsideomtalen stimulerende:
"Denne speilvende verden er både en åndfull feministisk fantasi og en politisk advarsel..."

Eller gjennomarbeidet vissvass, alt etter som. Nemlig.
Det er faktisk ingen som har tvunget meg til å bruke en bh, grunnen er rett og slett at mange av oss finner det lang mer behagelig enn å ha puppende slaskende rundt i det fri.

Og ingen nekter meg å bli noe som helst, betaler meg dårligere eller forteller meg at jeg pent må bli hjemme og passe barn. Spør du meg er det faktisk mennene som sliter. Får de barn er det selvsagt at det er moren som får foreldreretten, med mindre hun velger annerledes. Da får han værsågod å stille opp. Og hvis noen lurer ham til å få barn må han betale for det i de neste 18 årene uten å mukke.

Kan noen værsåsnill å fortelle meg hva disse sinte damene egentlig er så sinte for?? De er så sinte at menn flest ikke tør å være høflige, tilby seg å betale på restaurant eller åpne en bildør. Jeg nekter plent å brenne bhen min eller mense på offentlig gate, og det ser faktisk penere ut med barberte legger.

Kanskje det er på tide at noen begynner å ha det litt gøy istedenfor alt dette maset? De vil visst helst at alle skal sitte hjemme og hate menn i stillhet mens håret under armene friserer seg selv til lange rastafletter. Neida, chicas, ta dere en øl og prøv med et smil. Det gjør ikke vondt altså, det er sant.

Herved sender jeg aggersive feminister i skammekroken for all framtid. Så kan de stå der alene uten så mye som en aldri så liten date og se hvor morro det er. Selv tenkte jeg å lakke tåneglene mine mens og helt frivillig ta oppvasken etterpå.

Les flere boksakerKommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse
Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish