Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Zona Cultura-> Bøker
Sagaen om Isfolket - til nytte og glede
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
Det som er så greit med lange bokserier er at de sparer deg for en hel masse trøbbel når det gjelder å forholde seg til alle disse forfatterne og forskjellige historiene og resten av denslags styggedom. Den ukronede alvedronningen når det kommer til serielitteratur er selvfølgelig Margit Sandemo - kvinnen bak mesterverket sagaen om Isfolket.

Men tross alt dreier det seg om 47 bøker. Det er mange, det, mer enn de fleste gidder å lese. Likevel kan man faktisk gi inntrykk av å ha lest hele serien bare ved å lese en bok - nr.22.

Bok nummer 22 i sagaen om Isfolket heter "Demonen og jomfruen". Ekstremt treffende, for det er nemlig det det dreier seg om. Alle damer i isfolket er utrolig vakre og sensuelle, gjerne med gule øyne og heksekrefter. Mens mennene er store monstre, hårete og med enorme peniser. Alle de pene heksene faller selvfølgelig for monstermennene. Ikke minst fordi de har så store tisser. Og så har de gjerne seksuelle fantasier og rødmer noe fryktelig, mens de hårete mennene sloss mot det onde i seg selv og ikke minst seksualiteten. Omtrent som en lørdag på et utested med mange nordlendinger.


Det som er så fint med sagaen om Isfolket, er at hver eneste bok inneholder opptil flere repitisjoner av selve historien, dessuten en svært nyttig slektsoversikt på første side. En eller annen gang på 1200-tallet levde det en slem slemmere slemmest mann som het Tengel. Siden han var så slem heter han faktisk Tengel den onde. Han var faktisk så ubegripelig slem at han byttet sjelen sin mot ondskapens vann.(Velkjent i de fleste kretser) Etter det hvilte det en forbannelse over alle etterkommerne hans, sånn at i hver generasjon ble det født en rammet (monstermenn eller pen heks) De skulle også være slemme, men så prøver de å være snille isteden. Monstermenn har i tillegg en stygg uvane med å rive moren sin i stykker når de blir født fordi de har så brede skuldre.

Thats it. Så finnes det 47 bøker som handler om alle etterkommerne til den slemme Tengel (det heter faktisk han slemme i Brødrene Løvehjerte også. Det er noe med det navnet...)

Noen ganger er det en heks det handler om og andre ganger en monstermann. Felles for alle bøkene er at det er noen som er ute etter å ta rotta på isfolket, og ikke sjelden viser dette seg å være enten uvitende fogder eller demoner fra under jorden. Men bare rolig, stort sett årner det seg.

I bok nummer 22 dreier det seg om en mann ved navn Heike (monstermann). Han kommer tilbake til isfolkets gods Gråstensholm bare for å finne ut at en utrolig ond dommer (nesten det samme som en fogd) har lurt seg til arven hans. Så finner han sin unge slekning Vinga som ikke er heks men veldig pen likevel. Og den svært følsomme monstermannen vil seff ikke pule, eller det vil han jo, men det kan jo være farlig fordi Vinga kan bli gravid og føde en monstermann som river henne i stykker.
Men jeg kan røpe at de puler likevel. Det er alltid litt puling i hver bok, nemlig.

"..hendene hennes gled over skuldrene hans. Jo, skuldrene var deformerte, men hun elsket dem, slik som hun elsket alt ved ham. Hendene hennes søkte nedover, over de smale hoftene hans og langs lårene, som var hårete som hos en faun. Han løftet litt på seg for å trekke opp knærne hennes, og et øyeblikk så hun den. Ånei, dette klarer jeg ikke, tenkte hun!.."

Inni mellom denslags syndig styggedom sloss de mot den onde dommeren og tryller litt. Heike snakker med sine døde forfedre stadig vekk pluss at de maner fram noen demoner her og der.

Jeg har juksa litt og tittet i de siste bøkene og kan røpe at det går fint til slutt, alle de døde og de levende isfolket får hjelp av Lucifer og svarte engler og en hel del andre skapninger til å ta knekken på Tengel.

Det som er så fint, er at når andre mennesker lirer av seg feks."Ja, nå har jeg altså lest Krig og Fred. Den var på over 400 sider." så kan du svare, sånn litt eplekjekt: "Jaha, men jeg har faktisk lest hele sagaen om Isfolket. Sju og førti bøker, det blir vel endel tusen sider, tenker jeg.."

Og ingen kommer til å få vite at du faktisk bare har lest bok nummer 22, 252 sider med ekstra store bokstaver. Som et lite tips kan det lønne seg å bruke noen timer på å pugge slektstavlene foran i boken.
"Nevnte jeg forresten at Heike Lind av Isfolket, sønn av Sølve Lind av Isfolket (1749 - 17779), kan føres i direkte slketslinje tilbake til Are av Isfolket(1586-1660), som jo som kjent er en av den fryktelig slemme Tengels etterkommere?"

Sånn helt til slutt kan det nevnes at den siste boken i rekken er litt av en gullgruve. Det viser seg nemlig at sagaen om Isfolket slettes ikke er fri fantasi, men noe Margit Sandemo har fått beskjed om å skrive.
"..det var alt for mye som var helt korrekt ut i fra et parapsykologisk synspunkt til at jeg kunne ha fantasert opp alt sammen..
..de sa det ikke, men jeg tror de var bekymret for at noen hadde ledet meg inn på et galt spor i skrivingen om Isfolket. At jeg var kommet under en farlig innflytelse. Nemlig svartenglenes...."


Så pass dere, det er ikke bare bare å lese isfolket, altså...


Noen gode råd:
-Det er alltid imponerende med mennesker som kaller opp barna sine med navn fra sagaen om Isfolket.
Feks: Tiili, Yrja, Vendel, Villemo, Viljar, Mali, Marco, Halkatla eller Ulvhedin

-Som Margit sier: Det er visse foreteelser man bør holde seg langt unna. Som for eksempel å ta opp åndestemmer på bånd.
Nemlig!!

-Dessuten kan et Ouija-brett være farlig, selvom det går bra i 99 av 100 tilfeller

Les flere boksakerKommentarer fra brukere

Villemo 19/09/2008 - 02:36

Nifs er nå gratis.

Nifs tilbyr NYE medlemmer gratis medlemskap ut året. Dette for å forsøke oss og finne ut hvem vi er.

Nifs er en forening for venner av Margit Sandemo sitt forfatterskap. Man melder seg inn med et brukernavn fra Isfolket, Heksemesteren eller Lysets Rike, og har det brukernavnet som rolle i foreningen. Man bruker det under forskjellige hendelser, bla. Laiv og nettrollespillene, samt som alias på vårt nettforum.Vi ønsker våre nordiske frender varmt velkommen til å forsøke oss gratis. :) Dere får være prøvemedlemmer frem til januar og bestemmer da om dere vil følge videre eller ikke. Om dere fortsetter blir det da 200 kroner per kalenderår.

Send en epost til Nifs med følgende informasjon:

1. For- og etternavn
2. Adresse
3. Epostadresse som skal benyttes til informasjon\'
4. Alder
5. 3 rolleønsker med begrunnelse for hvorfor du ønsker disse rollene (en måte å kontrollere at søkere faktisk har lest bøkene)
6. Icq, msn ol. om du har
7. Telefonnummer
8. Hvordan dere har funnet nifs.

Dette sendes til nifsledelsen@yahoo.no


Opplysningene vil selvsagt ikke bli misbrukt, og ikke delt med andre. Kun ledelsen vil ha tilgang til dem.

Oversikt over ledige roller kan du finne på vår hjemmeside:

http://isfolket.org/

Her finnes også en oversikt over foreningen og våre regler.

Vi ønsker våre nordiske frender varmt velkommen til å forsøke oss gratis. :)

Liv 29/11/2007 - 03:38

Siden det er seint på året kan vi nå tilby gratis medlemskap ut året, for dere som melder dere inn fra i dag ( 24 november) og utover. Det vil si at dere avgjør den i januar som vanlige medlemmer om dere ønsker å fortsette eller ikke:)

Vi ønsker at flest mulig medlemmer blir, men dette gir en unuk mulighet for deg som er usikker på om en forening er noe for det.

Nifs er en isfolkforening som samler norden for sandemo,


Disse rollene er tatt:


Anna Maria ( pr, nordisk kontakt)
Dida
Cecilie
Hilde
Taran
Tiril
Ellen
E- lisabet
Gunilla Grip
Hanna
Halkatla
Indra ( Webmaster)
Ingegjerd
Ingrid
Liv

- Marco
Nataniel
Shira (admin)
Silje
Siska
Sol (admin, Web)
Stjernøye
Targenor
Taran
Tobba
Tova
Tula Backe
Vanja av Isfolket
Vega (økonomi)
Villemo Kalebsdatter (admin, fadderkontakt)
Vinga Tark
Yrja

. Nifs er en Isfolkforening som samler norden for Sandemo. Vi har eksistert i fem år i Juni 2008. Gjennom årenesløp har vi greid å skape et allsidig tilbud til dem som leser Margit sine bøker.

Man velger en rolle som man enten finner i Sagaen om Isfolket, heksemesteren eller lysetsrike. Denne rollen blir din. Den første tiden vi hadde nifs var det en gratis forening hvpr lederne delte de utgiftene som fantes på hjemmeside. Men når medlemmene økte, kom også krav fra dem om mer seriøsitet. De ville selv ha medlemsavgift.

På årsmøtet i Trondheim, Februar 2007 ble det da innført kroner 200 per kalenderår. Dette for å kunne oppretholde hjemmeside og forum. Vi ønsket også å komme med i Brønnøysund.

Mange store øyeblikk har vi hatt i snart fem år: Laiv ( som er en levende rollespillform/ teaterforim for å levendegjøre rollene, gjestet Margit Sandemos 80årsdag på Grang, Bokmessen i Gøteborg hvor man intervjuet Margit, sommertreff i Telemark 2005, treff med besøk på Freya i 2005 og julebordene våre som alltid har trukket medlemmer.

Dette fortsetter. Vi skal til Valdres for å se forestillingen Sol av Isfolket i 2008, planlegger Skotlandtur og Islandstur, samt laiv sommeren 2009. Mellom dette kommer mindre treff, bla nyttårsbord tidlig i 2008 og minitreff. Og det er en ledig plass til Valdres, så her er det førstemann til mølla.

Våre medlemmer har designet forslag til gensere med Isfolkmotiv, dvs. våre egne, for å kunne ha en nifsgenser. I disse dager stemmer man over motivet man helst vil ha. Laivfolkene jobber mot laiven og nordiske kontakten snuser på mulighetene for å få forumet på morsmål for hvert nordiske medlem.

Vi har en fadderordning også, for å hjelpe nye medlemmer til å finne en naturlig plass.

Er dette noe for deg?

Send gjerne mail på :

nifsledelsen@yahoo.no

For å melde deg inn trenger vi følgende info:Send en epost til Nifs med følgende informasjon:

1. For- og etternavn
2. Adresse
3. Epostadresse som skal benyttes til informasjon
4. Alder
5. 3 rolleønsker med begrunnelse for hvorfor du ønsker disse rollene (en måte å kontrollere at søkere faktisk har lest bøkene)
6. Icq, msn ol. om du har
7. Telefonnummer

Opplysningene vil selvsagt ikke bli misbrukt, og ikke delt med andre. Kun ledelsen vil ha tilgang til dem.

Vår mail er

nifsledelsen@yahoo.no

Strifeheart 11/09/2007 - 21:58

hehe ja dette var jo også en måte å se det på!...
men noen ting er nokk ikke helt tenkt helt igjennom som feks Hanna fra isfolkets dal....hun var jo etter det jeg har forstått ikke så veldig pen at det gjorde noe og sølve (Heikes far) var jo så fortryllende vakker/stilig og det var jo ingen skarpe skuldre der nei! dessuten synes jeg at Tengel den godes utvalgte burde nevnes.
Åh elsker denne serien og det er det visst ikke så mange andre 18 år gamle gutter som gjør..som jeg vet om iallefall men har helt falt for flere av Margit Sandemos verk som feks Heksemesteren og de sorte ridderene som jeg faktisk leste først.. er nå på bok nr 31 og gleder meg til å lese hele serien ut ^_^

Maja Jean 24/08/2007 - 02:45

*lol* This was fun to read. You are right, can say otherwise - but I just love those books anyway :)
I love Silje, Sol, Heike, the Black Angels and Shiras quest. And lots more. :)

Thay are maybe a little a like some of them - it took me a long time to realise - having read the serie several times. The only thing that tipped me off, was having to read them slow, 1 a month as i buy them.

But hey, if you cant handle the erotic in them, or withcraft or the black kingdon - then just dont read them.
For the rest of of, they are beautiful, exciting and more than one could hope for.

By the way, I too have notised to name Tengel i the Brothers Lionhaert too - if anyone know something about that, then please tell me so :)

Lizzy x) 28/03/2007 - 15:45

Hey, driver og leser Sagaen om Isfolket myself, er på bok nr. 16... (WOW, det var... langt... :P )
Sinnsykt morsomt å lese dette, alltid litt gøy med "bokanmeldelser" som er ... litt utenom det vanlige. det verste er at du har rett i alt du skriver også, vet du...! :P Jaja... Må si meg enig i at Margit Sandemo har en litt pervers fantasi, i bok nr. 3, boken om Sol, har hovedpersonen et syn, hvor bl.a. prestefrua dirver og har seg med en bukk... LOL! Litt spess, eller...?? :P
Isfolket-hilsen fra eplekjekke meg - som nok har gjennomgått noen tusen sider allerede... xD

jåv 24/03/2006 - 14:23

rart

Legg inn en melding!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse
Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish