Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Zona Cultura-> Bøker
Anne Ch. Østby: Anna + framtid (Cappelen)
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon


17 år gamle Anna bor sammen med foreldrene i Pakistan. Hun savner kjæresten Chris, men blir samtidig forelsket i en annen gutt på skolen sin. Anna bruker mye av boka til å fundere på hvem hun egentlig vil ha og ikke minst hva hun vil bli.


Noe som, for å være helt ærlig, gjør denne boka ulidelig kjedelig. Legg på en god dose plitisk korrekt moralisering og du får noen timers greneløs morro...


Det er ikke så lenge siden jeg var 17 år. Såvidt meg bekjent, var jeg mest opptatt av å ha det gøy, drikke mye øl på fest og diverse kjærester. Det jeg derimot ikke tenkte så mye på, var om jeg skulle bli bistandsarbeider når jeg ble stor. Forfatteren prøver å fortelle oss at Anna er annerledes fordi hun vokser opp i et annet land med mye fattigdom rundt seg. Men nå skal jeg ta deg på fersken, Anne Ch. Det gjorde nemlig jeg og, og jeg var fremdeles opptatt av å drikke mye øl på fest. Så det.

Noen av disse ungdomsbokforfatterne har en ovenfra og ned holdning som slett ikke gjør seg på trykk. Jeg tror de har glemt at det er annerledes å være 17 nå en i 1970, eller så har de kanskje glemt hvordan det er å være 17 i det hele tatt. Denne boka er dum og pedagogisk og jeg liker den ikke. Basta.

Karakter: 3 av 10Kommentarer fra brukere

Jasmin 06/09/2007 - 15:12

Jeg elsker denne boken fordi den er spennende og skulle ønske at det var meg som skrev den boken.
Jeg liker "love storys" jeg har lest så mange og syntes dem hvar bare bra. som ekskempel: en søster i skapet, vampiratene osv... kanskje ikke så mye kjærlighet i vampiratene men ,litt men de var bare gode og morsomme og lese i men denne boken er den mest fanastiske boken jeg har lest. + at jeg lærte noe viktig fra hisrorien det er at: ikke fortvil på kjærsten din uann sett hva som skjer! Man må stole mer på den utvalgte!

Heidi 11/08/2007 - 23:05

Hei,
Bare så du vet det, så syntes ikke denne forfatteren at tenåringer som vokser opp i Norge er så veldig "forskjellige", hun prøver bare å vise at det fins også noen som ikke bare drikker seg fulle i helgene. Anna kommer til å ha et liv med kultur, og barna hennes kommer helle ikke til drikke øl på fest.
Kanskje neste gang du kan prøve å tenke deg litt om før du sier at Anne Ch. har glemt hvordan det er å være 17, når hun har 3 barn, den eldste som er 22, og den andre som er nesten 16. Hun har heller ikke glemt at verden er annerledes nå enn den var når hun var 17, hun bor nå i Iran hvor mannen hennes er RR av FN. Hun har opplevd mye mer en deg av verden og vet godt at det er forskellig og bo trygt og fint hjemme i lille Norge enn å bo i Iran hvor kvinner må dekkes fra hode tå, og hvor en dame kan ikke gå ute i gaten med en mann uten å kunne bevise til politiet at hun er gift med han.
Jeg prøver bare å si at du burde tenke deg litt om før du kritiserer andre mennesker og hvordan de lever uten at du vet noe om dem.
Ha en fin dag.
Heidi.

Legg inn en melding!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish