Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Zona Cultura-> GameZone
Bingo-paranoia
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
Undertegnede tok med seg to potensielle bingokjerringer, på nåværende tidspunkt da bingobabes, for å sjekke ut hva som foregår bak disse fasadene av nikotingule gardiner. Er det bare tanter med utslitt permanent, Se & Hør i veska, winnertip og skrænthoste der? Propaganda tok skrittene dit hvor få under femti noen gang har satt sine føtter.


De finnes garantert i de fleste byer rundt omkring. På døra, eventuelt vinduene, står det som regel skrevet BINGO. Store bokstaver i enhver gård, ikke pokker om man skal gå feil. Bestemora di gjør det, tanta hennes gjør det, naboen med puddel og gule fingre gjør det, den ensomme mannen med stokken i leiligheten under deg gjør det.
Propaganda gjør det! Dessuten veldig mange andre.

Leeeet''s biiiiiiiinngo!

Ved et stort kryss, litt i utkanten av hovedstadens sentrum, tar Propagandas bingotrekløver skrittene inn. En av oss, Anne Ampeg, har vært der før, hun vet hva vi skal gjøre. Hun vet at vi ikke må prate, da får vi skumle blikk, må ikke le, da får vi skumle blikk, ikke rope bingo når vi ikke har bingo, sette kryssene riktig - vi vil ikke ha skumle blikk. Begynner å bli nervøs nå.

Det hjelper ikke særlig at i det jeg bestiller tre kaffe i den mørkebrune, nesten sorte kafeen, får kommentaren Jasså, nysgjerrige nå.... Unødvendig å være eplekjekk, en av oss er faktisk erfaren! Frøken Ampeg er medlem av bingoklubb i Østfold, og har til og med spilt drive-in-bingo i Sverige. Ja, det finnes. Du bruker hornet når du har fylt opp linja, ikke kjeften. "Tut-bingo" heter det. Las Vegas go hang yourself.

Opp trappa, inn døra. Respateksbord, omkring tjue i tallet, over det hele. Tobakksrøyken slår i ansiktet, en lett eim av løsemidler det samme. Hodene snur seg unisont mot oss, og myser skeptisk. Jeg blir enda reddere.

Vi finner plasser, tenner en sigg, slurper litt kaffe, ser oss rundt, finner frem tusjer. Runden er over, det skal kjøpes bonger. 8 kroner for en rekke med tre er ikke for ille. Tatt i betraktning at toppgevinsten ligger på en tusing, med muligheter for betydelig flere, men mindre beløp før den tid, er det penger å hente. Damen på andre siden av bordet kjøper fem. Jeg kjøper én. Ser meg rundt - ¾ deler av menneskene er grå i håret, resten er egentlig enhver. Ikke så mange ser ut som rikinger. Mange ser ut som kneipspisende, kaffedrikkende rullingshoder - litt som meg selv egentlig.

Man begynner å føle seg hjemme, se det som forener oss fremfor skiller oss. Vi vil ha spenn, og vi vil ha det mens alt vi hører er opproperens trøtte stemme og svisjene fra mangfoldige tusjer.

Fortsatt klam i hendene, men motivert.

En rekke. Ivar åtteogførti, Ivar førtiåtte. Ti sekunder går, jeg har fortsatt kontrollen. Berit tolv, en to. Slik fortsetter det en liten stund, før det plutselig ringer i en bjelle. Noen har fått bingo, men det var ingen som ropte. De leser opp fra Schous får vi forklart. Tro det eller ikke; vi sitter og spiller sammen med en sannsynligvis mer eller mindre tilsvarende gjeng et helt annet sted i byen. Snakker om bingo uten grenser!

Slutten av kupongen nærmer seg, fem rekker skal være utfylt, og jeg mangler to for å vinne fem hundre kroner. Hendene skjelver - er hypp på spenna, særlig i min første runde noen gang. Akkurat når jeg har tenkt det, ropes bingo! i andre enden. JEG har tapt!
Som de fleste andre.

Neste runde prøver jeg ut to kuponger på en gang. Bruke limstift, så de ligger stille på bordet. Nesten det samme skjer, men vinner ikke den gangen heller. Fortsatt like spennende. Neste runde. Ingen gevinst. Neste runde. Ingen kroner.
Jeg gir opp, i hvert fall for denne gang. Vi pakker sakene og går. Ikke glade, men betydelig bestemt på at vi skal ta rotta på dem neste gang.
For neste gang blir det. Ikke fordi jeg er blakk, eller det er like spennende som Norge-Brasil. Heller ikke fordi jeg har problemer med å finne fritidssysler. Derimot ligner det ikke på noe annet jeg bruker tiden på, det er folk der jeg aldri engang ville sett ellers, kaffe''n er billig (og god), og uansett hvor banalt det høres ut, er det faktisk spennende. Så det så.

Neste gang behøver jeg ikke være redd heller - nå kan jeg koden, kjenner reglene. Dessuten har jeg forstått at jeg er god til å se tall fort. Da øker sjansene for gevinst betraktelig. Det er viktig å finne noe du er god til, uansett hvor mye du vrir og vender på det.
Ses på bingo'n.Kommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish