Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Zona Cultura-> GameZone
Emperor: Battle for Dune
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
Sagaen om ørkenplaneten Arrakis har nå vart i flere tiår. Den startet med bøker fra Frank Herbert, ble videreført med film av David Lynch og nå, i begynnelsen av et nytt tusenår, er man kanskje kommet til slutten ¿ med det fete 3D-spillet fra Westwood Studios.


For at spillene om Arrakis har utviklet seg litt siden det første kom for en hel haug med år siden er det ingen tvil om. Første versjonen var kanskje et av de aller første og beste realtids strategispillene som kom på markedet, og ble ustyrtelig populært. Spillmessig har det kanskje ikke skjedd så mye, men grafisk har man tatt steget over i en ny verden ¿ 3D-verdenen.


Grafisk står ikke dette spillet tilbake for noe som helst. Videosnuttene som vises i forbindelse med intro og historiefortellinger i kampanjene er av glitrende kvalitet, mens 3D-grafikken er sylskarp, med muligheter til å zoome inn/ut, rotere rundt og i det hele tatt få benyttet 3D-teknologien totalt.


Bakgrunn
Spillet går ut på at man er i krig på planeten Arrakis og man må hele tiden samle det verdifulle krydderet Melange. Dette hjelper til med å finansiere hjelpemidler til krigen. For man kan ikke vente å bli universets hersker uten å ta i bruk noen virkelig hissige våpen.

Det er tre hovedraser man velger mellom i dette spillet. House Atreides, House Harkonnen eller House Ordos. De er henholdsvis gode, usannsynlig voldelige og et folk av leiemordere. I tillegg kan man alliere seg med oppimot fem underrasser, alle med egne egenskaper selvfølgelig. Atreides, Harkonnen og Ordos er forholdsvis godt balansert, så man må utnytte de egenskapene rasene har til å få seg et overtak, på den ene eller andre måten.


Ok, så er det kanskje litt døvt at man i dette spillet ikke egentlig har så mye styring på taktiske disposisjoner. Stort sett blir det å gruppere sammen en rekke slagkraftige infanterister og motorkjøretøyer, for så å sende de inn i døden ¿ for enten deg eller motstanderen. Men det får heller gå. Den totale spillfølelsen er såpass bra at man overlever det.

Ble knust
En av de mer attraktive egenskapene Emperor er multiplayer-funksjonen. Det er kanskje ikke så unikt i disse dager, siden ethvert strategispill kan spilles i multiplayer over nettet. Allikevel er det ofte det som gjør spillene ekstra morsomme. Så også denne gangen.

Tok en prat med en kollega i ITavisen.no som også testet spillet og vi fant ut at vi måtte finne ut hvem som var best. Etter et par forsøk på å koble seg opp var det bare å sette i gang. Jeg med det koselige House Atreides og han med det onde House Harkonnen. Skulle ønske jeg kunne si at de gode kreftene vant, men slik gikk det ikke. Knusende nederlag for pinglene i Atreides og for Propaganda.net, men vi kommer tilbake, sterkere enn noensinne.


Krever sitt
Man slipper ikke unna med noen drittmaskin hvis man skal spille siste kapittel i Dune-sagaen. Minstekravet er en PII 400 MHz, 16 MB grafikkort, 64 MB RAM og 600 MB på harddisken. Men nå skal det sies at jeg sitter på en flunka ny PC med PIII 850 MHz, 256 MB RAM og 32 MG grafikkort, og allikevel er det litt sirup til tider.

Men man kan jo alltids skru ned kravene litt. Jeg har jo kjørt maks på absolutt alt, og det er faktisk utrolig bra kvalitet på grafikk og lyd selv om man senker kravene. Men som jeg sier ¿ skal det være, så skal det være...


Verdt pengene
Nå er ikke jeg helt sikker på hvor mye spillet her koster, siden vi får det tilsendt gratis for testing, men med mindre vi snakker om noen tusen er dette spillet verdt sin vekt i gull. Det tar en hel haug med timer å kjøre gjennom spillet i kampanjemodus, og når man har gjort det med det ene huset, er det to andre man kan prøve seg med.

Etter at man er ferdig med det er det bare å koble seg på nettet for å bruke nok et par hundre timer. Ingen fare for at man skal bli solbrent her nei. Man kan melde seg helt ut av samfunnet og ikke si et pip frem til jul, uten å bli lei. Da er vel heller spørsmålet hvorvidt det er ønskelig...Kommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish