Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Zona Cultura-> GameZone
Kong Kjartan og skorsteinsfeieren i Sonyland
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
Det var en iskald november morgen. Inne i den lille kontorbygningen i Oscars gate trykket kontorrottene seg sammen for å holde på varmen. Den siste kontorstolen hadde gått på peisen, og mat hadde de ikke sett på flere dager. Ute gjorde slaps og duskregn at kommunikasjon med verden rundt var nærmest umulig. Telefonlinjene var kuttet, varmtvannet likeså, og det så mørkt ut for de fortapte i Propagandas redaksjon. Det var da Aimar dukket opp.


Aimar, den bekrøllede prinsen fra Electronic Arts, mannen som ved et tastetrykk kunne ordne det mest utrolige. I dag hadde han med seg Playstation 2 til utlån, og små, skitne barnefjes lyste opp. Kulden var som blåst bort, hungeren var glemt, og telefonen skulle vi bare skru av likevel. Det var bare en dag vi fikk den til låns, men denne dagen skulle alle sorger være glemt, ingen gråt og ingen slåsskamper. Vi benket oss rundt den lille, svarte boksen og ventet spent. Det gikk en tid.
Kim, den radmagre og bebrillete fireåringen, begynte å hulke stille. Modne Mona hysjet, og omfavnet ham. Slik satt de til de såre klynkene avtok. ¿ Vi trenger en TV, sa hun plutselig. Selvfølgelig, ropte vi andre i kor, og kastet oss på mobiltelefonen til Kong Kjartan, hybelkaninenes herre, og mester over borgen Seksromsleiligheten. ¿ Den har DVD, sa vi. ¿ Og TO spill! Kongens tale var edel og avmålt. ¿ Hvilke to spill?

Det viste seg å være det nye FIFA 2001 og snowboardspillet SSX, og kongen gikk motvillig med på å slippe de foreldreløse inn i borgen. ¿ Men da må dere ha med snacks, tordnet han. Selv leste kongen til en mastergrad ved universitetet, og kunne egentlig ikke brys med slikt.
- I tillegg skal jeg til jarlen, min fars høysete i Siljan i helgen, så det får bli kort.
Det vi ikke visste var at kongens onde fetter, Grev Nils Gulbrand Gråstein, også lurte i kulissene. Han dukket opp, smaskende, med en fettete hamburger han hadde stjålet fra sigøynerfamilien som bodde i ly av kongeborgen. ¿Jeg vil spille først, ropte han, og kastet seg over spillekontrollene, og før vi visste ordet av det var kongen og hans fetter begge travelt opptatt med å finne seg fotballag å stille opp mot hverandre til dyst. Vi barna måtte velge vår egen representant til den moderne ridderturneringen, og valget falt på Henrik, den livlige skorsteinsfeieren, mannen som enkelt kunne danset seg gjennom livet, men som i stedet hadde valgt den smale sti til selvopphøyelse. ¿ Les dem leksa, Henrik, ropte Kim gjennom de størknede tårene. ¿Vis dem hvordan det skal gjøres!
Og for et spill! Den overveldende grafikken, de livaktige bevegelsene, spenningen og utfordringen de to adelsmennene mestret så lett. Det var tydelig at Henrik måtte finne fram dyret i seg selv for å overvinne det blå blodet. Første kamp ble uavgjort, og Henrik satte seg tilbake, utmattet, mens Kong Kjartan og greven kastet seg over hverandre i en kamp som skulle vise seg å ende i kongens favør. Den ynkelige greven så sin sjanse i kampen mot Henrik, men måtte se seg slått etter nye utmattende nitti minutter. Det var da det skjedde.
Skorsteinsfeieren seg sammen, åpenbart i transe. ¿ Det var som åndene talte til meg, sa han senere. ¿ De viste meg veien til seier over kongen, og mitt sanne dyr, tigeren.
Med nye krefter kjempet Henrik seg til en 2-0 seier over kongen, og sammenlagtseieren syntes klar. ¿Jeg skal ta deg, hveste greven før han måtte se seg slått av kongen på ny. Dermed var det bare teoretisk mulig for kongen å vinne turneringen, alt sto på greven og hans løgnaktige taktikkeri. Det gikk ikke denne gangen heller, og greven lusket tilbake til det dystre BI-slottet med halen mellom beina.
-Vi vant, vi vant, hylte Kim og lille Stian i kor, du er den beste, Henrik! Barna danset i ring rundt den fattige feieren, og selv Richard, den jødiske urmakeren, nikket anerkjennende.
- Ikke så fort, Henrik, lynte kongen. ¿Det er ett spill igjen.
Snowboardspillet. Henrik grøsset ved tanken. En stormfull natt, ikke fem år siden, hadde et snowboardspill brutt seg i Oscarsgate og drept hele hans familie. Spillet hadde aldri blitt dømt, men hele sognet visste at det var X-games Pro Boarder som hadde gjort det. Kongen satte inn den nye CDen, og en ny verden åpenbarte seg. Barna måpte, uvante som de var med den nye cutting edge-teknologien. Det er som på ordentlig, lespet Hilde, barnet som var oppfostret av småhunder fra det nordlige Tyskland, men som siden var tatt inn i varmen av urmakeren Hercz.
Og det var som om virkeligheten hadde hoppet inn i kongens lille 20-tommer. Aldri før hadde noen av oss sett grafikk på så høyt plan, eller spillbarhet så edel, og tvers gjennom gull verdt.
- Dette tar kaka, hvisket kongen. ¿ Dette er det råeste jeg har sett noensinne, fortsatte han stille, som om han var redd for å forstyrre magien ved den nye Playstation.
Henrik var enig. Han hadde ikke kunnet fordra snowboardspill de siste årene, men det sto klart for ham at også de hadde livets rett, at de også var like forskjellige og levedyktige som andre spill, og at dette var verdt å sette seg inn i. Han fortapte seg sakte, men sikkert i den fantastiske nye verdenen, og kongen, som satt ved siden, var like oppslukt som ham. Sakte ble de begge to til den hardeste gråstein, og konkurransen ville aldri bli avgjort. Gråtende plugget barna ut den kullsvarte maskinen som hadde blitt deres bane, og leverte den til Aimar, som ventet i en oksekjerre utenfor.
Kongen og feieren kan den dag i dag sees i tronrommet, i dårlige sittestillinger, og med et salig uttrykk i ansiktet. Og ser du Playstation 2, med spillet SSX, gjør du best i å løpe den andre veien. Det er ikke sikkert du kan takle så mye moro.Kommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish