Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Zona Cultura-> GameZone
Datadukker livner opp telemøter
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
Lei av søvndyssende forsamlinger og irriterende møteplagere? En digital dobbeltgjenger kan være løsningen. British Telecom (BT) utvikler digitaliserte dobbeltgjengere som kan sprite opp telekonferanser. De digitale aliasene, som er kjent fra cyberpunk-litteraturen som avatarer, skal ligne og bevege seg som mennesker. Hensikten er å skape mer menneskelignende interaksjon på telemøter og dermed gjøre møtene mer produktive.I dag hvem som helst bestille et virtuelt møterom fra teleselskapet, men kun som en nettside med enkle ikoner som viser hvem som deltar og hvem som er møteleder. BT-forskere jobber med å knytte animerte avatarer til det eksisterende telekonferansesystemet. De første testene er utført og systemet
skal være kommersielt ferdig til sommeren.

Slike datasurrogater begynner å bli vanlige, og kan allerede beskues som nyhetsopplesere hos Ananova (http://www.ananova.com/) og frøken Vandra fra britiske Channel 5 (http://www.channel5.co.uk/).BT erstatter ikonene med noe mer menneskelig, som skaper følelsen av at møtedeltakerne sitter ansikt til ansikt. Avatarer er ideelle fordi de er et alternativ til kapasitetskrevende levende bilder av møtedeltakerne. Sanntidsoverføring av film krever brede linjer som ofte ikke er tilgjengelige der det er hensiktsmessig å arrangere telekonferanser. I stedet for film programmeres avatarene med en rekke menneskelige fakter som skal gjøre dem til lette kopier av de kjøttfylte originalene.

Når møtet starter ser brukerne at avatarene strømmer inn av rommet og finner seg en plass. Når en av deltakerne ønsker å si noe, rekker avataren opp hånden for å vinne møtelederens oppmerksomhet.

det nye systemet er testet ut internt i BT noen måneder med stor suksess, forteller en av utviklerne, Michael Jewell. Avatarene gir deltakerne en følelse av at de er virkelige. Møtedeltakere blir også mer engasjert fordi det er lett å identifisere seg med avatarene som deltar, sier han til BCC Online.


Avatarene vil også avsløre deltakere som kjeder seg på møtet. Hvis den menneskelige originalen begynner å fikle med andre vinduer på PCen vil avataren vise dette som om han/hun plukker opp et dokument og leser i det virtuelle møterommet.

BT jobber med å utvikle avatarene til å bli mest mulig menneskelignende, og gjøre det mulig for møtedeltakerne å lage skreddersydde utgaver av sin avatarer.

Teknologien skal også frembringe scannede 3d-avatarer av møtedeltakerne. Muligheten er allerede til stede på TalkZone i Londons Millennium Dome.

OrigoKommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish