Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Zona Cultura
Milo Manara
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
Italieneren Milo Manara er verdenskjent for sin serier om kvinner på randen av guddommelighet. Fordi han blander det uskyldige med det perverse, og det vakre med det heslige, blir enkelte provosere av hans erotiske serie-noveller. Andre forelsker seg. Manara har supplert flere generasjoner av seriefans med våte drømmer og uoppnåelige fantasier - og kan med rette ses på som Europas fremste, erotiske seriekunstner. Men i motsetning til de fleste utøverne av profesjonen er hovedvekten lagt på kunsten...Milo Manara (født 12/9 1945) var en nær venn av den legendariske filmskaperen Frederico Fellini, og de samarbeidet med flere prosjekt, etter at Manara tegnet hyllesten "serie uten navn" til regissøren. Manara hadde lenge vært fascinert av Fellinis erotiske komedie "Casanova", og så ham som et stort forbilde til sine egne historier.

"Reisen til Tulum" var en surrealistisk serie basert på en film Fellini aldri lagde, og de planla flere prosjekt sammen før den italienske filmskaperen døde i `93. Manaras "seriøse" side kommer også frem i de fire bøkene om Guiseppe Bergman, surrealistiske eventyr der Manara bruker Bergman som sitt alter ego - på mange måter som Fellini brukte Marcello Mastroianni.


Manara samarbeidet også med Hugo Pratt (den avøde seriaskaperen bak "Corto Maltese" dukker også opp som seg selv i serien "H.P. og Guiseppe Bergman") med de historiske dramaene "Indian Summer" og "El Gringo". Manara har også designet flere spillefilmer, reklamefilmer og plakater, og gjør store kroner på sine akvareller og litografier.

Han har også skapt flere CD-ROM prosjekt (bl.a. "Gullivera", som vi tidligere har anmeldt i Propaganda, og "Kamasutra"). Han jobber for tiden sammen med datadesignere for å skape sitt hittil mest ambisiøse prosjekt; en virtuell kvinne ved navn J.J. Bloom - som etter hvert vil være tilgjengelig på CD-rom.

Men Manara er allikevel mest kjent for sine langbente nymfer, som er nærmest fetisjistiske i sin fullkommenhet. Uskyldige piker med en skitten fantasi, som ofte er viljeløse offer for egne (og andres) lyster. Hadde ikke arbeidene hans vært så elegante, kunne det vært lett å avvise Manara som en grisemann. Men han dyrker de uoppnåelige kvinnene sine så lidenskapelig at man ikke kan unngå å dele hans fascinasjon for de perfekte skapningene. Ok, undertegnede er kanskje forelsket i Manaras skjønnheter, men jeg er langt fra alene om det.

For mer om Milo, klikk her!Kommentarer fra brukere

maC_weRc 23/05/2002 - 13:28

d e jo helt naturli so ej synst d e faen so grett å skrive om sex..

Woohoo 21/04/2002 - 14:10

lol @ hellbabzen

Nikko 18/03/2002 - 09:50

Nei jeg synes det var en bra historie jeg kunne vært litt mer pervers kanskje ;-)

hellbabzen 15/03/2002 - 15:54

jeg synes det er helt greit!har lest mange sånn tegneserier........og jeg ble ikke kvalm tvert imot så ble jeg opphisset av de! syns det er morsomt med sånne tegneserier for de setter fart i hjernen........ihvertfall min

Wickedragon 16/02/2002 - 04:47

Sa jeg akgrunn? Jeg mente bakgrunn.
sa jeg \"Og i bakgrunnen er det også ofte totalt meningsløse ting for historien som på en måte bare blir fyll for å dekke over det at han ikke bruker bakgrunnen som en aktiv del av historien.\"? Jeg mente \"Bakgrunnen har ofte ingen tilknytting til historien. Når han har en bakgrunn i bildene sine virker det som om han fyller dem mest for å tåkelegge inntrykket av at han ikke bruker bakgrunnen aktivt. Det blir liksom bare kaotisk fyllmasse der.\"

Wickedragon 16/02/2002 - 04:44

Jeg liker Manara; specielt de med han Guiseppe Bergman. Det eneste er at han har en forkjerlighet for en type søtt ansikt som får alle fine(de som skal være fine i tegneserien) damer til å være veldig like. Blir litt platt. Jeg synes oxo at bakgrunnene hans blir litt kjedelige og ensformige. Veldig ofte er det lite betydning i bakgrunnen hans. Av og til sløyfer han dem helt. Og i bakgrunnen er det også ofte totalt meningsløse ting for historien som på en måte bare blir fyll for å dekke over det at han ikke bruker bakgrunnen som en aktiv del av historien. han har heller aldrig noe skikkelig akgrunn til karakterene i historiene sine. De blir bare slengt ut i et "saftig" eventyr. Han tilhører jo en sjanger der masser nakne damer er nok til å selge historiene. Det er litt synd, for han viser ofte at han er flink til å skrive historiene og flink på historiske detaljer om kultur, kunst og mytologi.

Stian 15/02/2002 - 18:29

den er litt pervers men det er jo noen som liker det

fubar 23/01/2002 - 13:32

Altså, Milo Manara's arbeider er da JÆVLIG kjedelige tegneserier!

DRAGON 15/11/2001 - 15:02

DET ER JO GREIT Å SKRIVE OM SEX. MEN IKKE BLI KVALM ELLER PERVERS!!!!!!!!!!!1

Legg inn en melding!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish