Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Zona Cultura
Charles Burns: historier fra den sorte hullet
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
Charles Burns ser ut som en helt normal, middelaldrende familiefar, men inne i hodet hans rører det seg skrekkelige ting. Døde småbarn, og groteske vesener. Meksikanske brytere, mutanter og gråtende gjenferd. Ungdommer med en smittsom, AIDS-liknende hudsykdom som gjør dem om til vanskapninger. Kjipe syretripper, og angst mellom permer. Han har skap flere av USAs mest banebrytende og oppriktig ubehagelige serier, og gitt en hel generasjon med dophoder mareritt....Charles Burns er besatt av overvektige, mexikanske fribrytere, B-filmer fra 50-tallet og vanskapninger. Han deler samme univers som f.eks David Lynch og David Cronenberg - en slags blanding av Hieronymus Bosh og Diane Arbush, men det er nesten umulig å sammenlikne ham med noen. Han har visse fellestrekk med sin samtidige serieskaper Dan Clowes (som vi sikkert kommer tilbake til i et senere nummer), men der Clowes er satirisk, er Burns ute etter å uroe deg.


Når en mann med et så normalt utseende skaper så unormale visjoner, er det nærliggende å tro at han hadde en særdeles traumatisk barndom. De fleste som intervjuer Charles Burns antar at hans tilforlatelige ytre skjuler forferdelige demoner, men i følge ham selv er det bare en stereotyp.

Han hadde ingen spesielt traumatiske opplevelser i ung alder, var ingen nerd under oppveksten - og hadde et greit forhold til det motsatte kjønn. Og selv om han i dag er i førtiårene, tegner han fortsatt overbevisende serier om ungdommelig paranoia. "Black Hole" tar for seg en pest i som bare rammer unge, og fanger tenårings-traumene så overbevisende at man lett kunne mistenke at han selv er i begynnelsen av tyveårene.

Det er forresten ikke helt tilfeldig at Charles Burns deler navn med den sleske sjefen Burns fra The Simpsons - han studerte nemlig på universitetet med Simpsons-skaperen Matt Groenig... Da hans "Big Baby"-serie ble gjort om til tegnefilm i MTVs Liquid Television (som bl.a. introduserte Aeon Flux og Beavis & Butt-head), ble han plutselig et kjent navn i USA.

Les videre her!Kommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish