Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Zona Cultura
Warren Ellis - Mr. Transmetro
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjonHva ønsker du at folk vil huske deg for om...la oss si tyve år?
Jeg hadde blitt ledd ut som stormannsgal hvis jeg for ett sekund trodde at folk vil huske meg om tyve år. Jeg hadde selvsagt elsket å bli husket i fremtiden, for det betyr at folk fremdeles kjøpte seriene mine - og det vil gi meg muligheten til å brødfø familien min. Tenker aldri på sånt, for det kan føre til galskap... En gang fant de meg naken i et tre i Colchester, noe ingen lar meg glemme - så kanskje jeg vil bli husket for det.

Hvordan er forholdet til de som tegner "Transmetro"?

Jeg bruker den samme tegneren, men flere forskjellige tusjere. En sluttet på grunn av sin religiøse overbevisning (latter). Han var kristen, og fant serien støtende hinsides alle grenser! Nummer to måtte slutte på grunn av hva vi kan kalle "personlige problemer" . Han fikk et sammenbrudd, men jeg tror han er tilbake på medikamentene sine igjen. Det ble litt som de eksploderende trommeslagerne i "Spinal Tap". Nestemann var kjempeflink - men han er 60 år, og hadde hjerteproblemer. Så vi håpet og ba han ville overleve hver episode. Til slutt kom Rodney Ramos, og nå funker alt bra.

Jeg leste at du helst skulle se Superman død?
Jeg hater ikke Superman, som karakter synes jeg han er veldig interessant. Han er den eneste genuine, mytiske figuren 1900-tallet har fostret. Det interessante er at han er en mytisk figur skapt av barn for barn. Siegel og Shuster var begge i tenårene når de skapte ham. Jeg synes bare at man har behandlet ham utrolig dårlig - og kan man ikke ta bruk Supermans potensiale, bør man slutte å publisere historier med ham. Jeg skrev et essay på internett om dette, og fikk en mail tilbake fra Superman-bossen Mike Carlin. Han sa "bare gi beskjed når du enn har lyst til å skrive en Superman-historie". Tvilsomt om jeg kommer til å ta ham på ordet, men det var hyggelig å bli spurt.

Tror du de hadde gitt deg frie tøyler til å skrive hva du ville?
Innen visse grenser. De er veldig tradisjonelle, da. Jeg tror ikke de ville latt meg åpne historien med at Superman hadde sex med en sau, eller noe sånt. (latter)

Vel, jeg hadde betalt for å se det. Tror du at den nye serien "Planetary" kommer til å være den siste superserien din?
Jeg ser mest på superserier som "a young persons game". Det er noe vemmelig med eldre folk som produserer underholdning for ungdom - særlig i superhelt-sjangeren, som ble laget av og for ungdom. I England har man 60-åringer som er programledere på barne-tv, og det finner jeg en smule ekkelt. jeg har ikke lyst til å være en sånn vampyr - for å være ærlig tjener jeg mye heller pengene mine på folk som har en fast inntekt.

Tror du det er mulig for unge å komme inn i tegneserie-bransjen på samme måte som folkene bak Superman gjorde i sin tid?
Ikke i noen av de større forlagene, dessverre. Den eneste måten man kommer seg inn i denne bransjen, er ved å studere tegneserie-industrien nøye. Ta med seg notatblokk og penn, og besøke serie-sjappene. Man må identifisere forlagene som tar sjanser på nye folk, så henvender man seg til dem. Enten det, eller publisere det på egen hånd. Det er vanskeligere nå enn noensinne, men er man flink og har et godt hjerte kommer man til syvende og sist å slå igjennom. Jeg har sett det skje mange ganger!

Next up: Warren Ellis-facts!Kommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish