Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Zona Cultura
Warren Ellis - Mr. Transmetro
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
Serieskaperen Warren Ellis er "pissed off". Ikke fordi han befinner seg i vinterkalde Oslo, for drinkene i bibilotekbaren på Bristol holder ham varm i trøya. Han er ikke rasende fordi tegneseriene hans selger mindre enn hatobjektet Donald - og han er ikke engang irritert på grunn av undertegnedes nærvær, selv om han hater intervjuet. For det tar ikke mange minuttene før han med en smittende latter ivrig lar seg engasjere i samtalen. Ellis er "pissed off" fordi han ...vel, bare er det - en sinnstilstand som har inspirert en bråte overlegne tegneserier.Av Espen Svenningsen RambølEllis har skrevet om alle fra Batman, X-Men, DareDevil, Wolverine, Vampirella og John "Hellblazer" Constantine - men er mest kjent for suksessen "Transmetro". Selv er han en svær, skjeggete og litt "edgy" fyr, som bak den rasende imagen egentlig er en jævli` trivelig brite - i ånden ikke så langt unna "Transmetro"s futuristiske gonzo-journalist Spider Jerusalem. Propaganda svingte et par seidler med fyren bak en av de cooleste voksen-seriene på markedet...

Det snakkes om å filmatisere "Transmetro", men de fleste filmversjonene av tegneserier suger så det suser, eller hva?
Warren Ellis: Vel, for mange år siden ble Raymond Chandler spurt om hva han synes om at Hollywood hadde ødelagt bøkene hans. Chandler ledet journalisten inn i biblioteket sitt, og pekte på en hylle full av innbundne utgaver av bøkene hans. Så sa han: "Se, de er like hele!" Filmene har ikke noe som helst med tegneseriene å gjøre. Hvis Hollywood ønsker å sløse bort enorme summer på å lage bedritne filmversjoner av seriene våre, så er det helt greit for min del! Jeg selger rettighetene med glede, for det betyr at jeg kan sikre fremtiden til datteren min. Men man bør ikke for et sekund tro de vil lage stor filmkunst, for sjansene er store for at man ender opp med en ny "Tank Girl"!

Jeg har hørt rykter om en action-figur basert på seriehelten din, Spider Jerusalem?

(latter) Det der er flaut! Der hele skyldes tegneren min, Darick Robertson. Da han fikk høre at serieforlaget DC ville lage en action-figur, siklet han som en unge; "væsåsnill, kan vi ikke lage en?!" Kjæresten min ble så skuffet når hun oppdaget at figuren kommer til å bli for liten til å sex med Barbie... Jeg vil faen ikke se den, men det stoppet ikke der. DC ville også lage en Spider-statue, som jeg ved et uhell var med på å utvikle. De spurte og gravde om hva jeg syntes, og etter den niende telefonsamtalen sa jeg bare "hva med å ha Spider splitter naken på do?! Ok, la meg være i fred!" En uke senere fikk jeg en E-mail, som sa "de har akseptert designet ditt, Warren." De skulpterer den nå, og det er faktisk Spider på ramma... Hva skal jeg gjøre når de sender meg denne helvetes saken?! (latter)

Hva er ditt forhold til serieforlaget DC?
Vel... Selskapet støtter meg på en rekke måter de ikke behøver å gjøre. Men de gjør også livet mitt veldig vanskelig - og det behøver de heller ikke gjøre. DC er en hund som er for gammel til å lære nye triks, men de er nyttige for å få arbeidet mitt publisert, for det er ingen andre som vil gi ut noe som "Transmetro".

les videre her!Kommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse
Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish