Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Mobil
Debatt: Utsatt for SMS-hat?
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
SMS-meldinger med støtende innhold fra bekjente er et eksisterende og kanskje økende problem. Bedre blir det i hvert fall ikke når selskaper prøver å gjøre profitt av ferdigskrevne anonyme hat-meldinger som f.eks «Hei. Liker du meg? for jeg liker ikke deg. Du kan dra til helvete!!!! Gå og rævpul morra di!!!» (sitat VG)

Har du blitt utsatt for nedlatende SMS-meldinger, gjerne fra en avsender du ikke vet hvem er? Skal vi leve med det som et ledd i den nye digitale hverdagen eller er det tiltak du mener burde iverksettes? I så fall hvilke?

Kommentarer fra brukere

anna 01/02/2003 - 19:36

til miss piggy...
hehe, ble litt sur jeg oxo når sms ene begynte å koste noe her, hvis du går inn på mother.no kan du sende mange gratis mld, (uten reklame). en annen side som er bra på "gratis" logo o.l er studentsms, er ikke sikker på om d er .com, .no eller .net... gå inn på hjemmesida mi =) www.home.no\makkaroni

Øivind Buskhund 26/12/2002 - 03:39

En gang fikk jeg SMS

-??- 18/06/2002 - 21:18

d skal vist ikke være enkelt, nei...

lille meg 18/06/2002 - 21:14

hmmm... trur kje alle her har fått ekle å trakkaserane mld... d e kje kjekt å få mld dr d står, forxempel, gå å heng deg, du kan få tau av meg!! elle vist du kjeme på skulen i mårra så leve du kje lenge... d burde ikkje vore lov å sende slike mld!! dei så sender slike mld kan kje vera heilt klare i toppen spør du meg... Til dei så gjer d: SLUTT ME DET!!!!!

BuGS 08/06/2002 - 22:45

Å få en melding med dritt, kan ofte for mange føles som om vedkommende står opp i ansiktet ditt å sier det. Ikke alltid like kult. En annen ting er at flere kan "rotte seg sammen", og man tenker fort det værste, hva nå enn det kan være...

drezz 14/05/2002 - 00:02

så lenger opp at de va en som hadde sagt at "litt drittprat skader ingen". de e FEIL! har erfart de sjøl altfor mange gang!

meg 03/05/2002 - 17:17

kling kokoss:mobil trakkasering er i det hele tatt kling kokkosss

kling kokkosss 03/05/2002 - 01:14

æsj alt d hær går ut av styyr joh!

ja-jaa 03/05/2002 - 00:34

til JORUNN: når jeg leste igjennom dette, tenkte jeg på at dette hadde jo lite med samtaleemnet å gjøre!! *ler*!! så dukket du opp her til slutt... må si at hvis du blir trakassert av "gammle" veninner igjennom sms`n, så er det jo en ting "ja" å bytte nummer- rett å slett!!!!!...vertfall hvis det er "TRUSLER" å stygge ting som det!

"MEN" hvis du abselutt synes det bynner å bli veldig plagsommt, skal du selv bestemme deg rikti gådt med at "du" skal klare å åverse det her LETTERE SAKT "IDIOTIET" å konsentrere deg om noe annet... stram deg opp- og tenk at dette som skjer er vell ikke noe "jeg" __IKKE__ greiier å takkle! vær bestemmt med deg selv, åverarbeid den vonde magefølelsen eller hva du enn måtte "føle inne i deg" åver dette...!!

jeg får min del synes hele greiia virket barnslig... hvem årker vell å sitte å skrive teite text-meldinger til en person man hater?? nei jorunn: la dem styre å kjeffte å være barnslig, åsså kan du være den med ben i nesa å åverleve dette!!! bytte nummer er en enkel å fristende utvei- men ingenting føles bedre når du abselutt har klart å bekjemmpe det på den rette måten!!

men skjønner jo at viss det er så ufyserlige meldinger såm "jeg skal banke deg på skolen imårra" eller "dæven STØGGA viss jeg ser deg på gata skal du få en brukken nese eller verre" så skjønner jeg at du burde bytte nummer, eller kontakte noen å si hvor latterlig å plagsåmmt dette er,å at det sliter!!!

jeg HÅPER at alt dette jeg prater om er en veldig stor smule "åverdrivende" fra dette du opplever, men jeg vil bare få det sakt uansett :) hilsen meg:)

Jorunn 23/04/2002 - 17:02

Nå begynner vi kanskje å fjerne oss litt fra temaet her... Har blitt trakassert av en tidligere venninne over SMS, og dette er ikke gøy!!! Vurderte å bytte telefonnummer. Så de som lager slike ekle SMS-meldinger, kan finne seg noe annet å tjene penger på.

Magnus 22/04/2002 - 21:30

Nå når dere har begynt å ta betalt for sms tjenesten deres, noe som i grunnen er litt forståelig, burde dere i det minste fjerne "reklamen" der dere har avsender adressen "Propaganda"

Ludmilla 22/04/2002 - 08:21

Går det ikke an at propaganda gjør slik Netcom Mother har gjort..?Når man sender mld vises det nr man har, hos mottaker..hadde ikke det vært smart??Så kunne dere fortsette å ha gratis mld...Tenk på oss som skal bruke sidene deres på en ordentlig måte?? Har dere ikke som mål å dekke våre behov?? Ta dere en tur på mother å sjekk siden...Dette er jeg enig med Miss Piggy: "Det beste i livet er gratis, men nå har dere tatt bort de gratise SMS-meldingene så nå er ingenting som er gratis lengre. "

Pornstar 21/04/2002 - 21:53

Det er faktisk ikke vanskelig å "lage" hemmelig nummer på sin egen mobil, hvis man har Nokia. Deretter kan man jo ringe og slenge dritt så det holder! Hvis dette ikke skulle hjelpe, kan man jo gå til rettsak, med mindre det er usaklige meldinger uten baktanker. Man MÅ jo ikke lese hele, hvis man ser hvem den kommer fra..
God damn, hva slags problematikk er dette?
Støtter opp MissPiggy der, gitt.. Dere har jo skrytt av det leeenge.. Opsann, der gikk det over, for nå har vi mange lesere.. Er nok ikke slik det fungerer, eller hva?

MissPiggy 21/04/2002 - 21:44

Propaganda.net PISS!!!! Nå koster det jo penger å sende meldinger! SATTTTTTAN!!!! Til propaganda.net: Håper dere går konk og blir arbeidsledige hele forbanna gjengen. Dere er noen patetiske bompibjørner. Det beste i livet er gratis, men nå har dere tatt bort de gratise SMS-meldingene så nå er ingenting som er gratis lengre. Takk skal dere ha nå hopper jeg...........

Stian 21/04/2002 - 18:02

Enig med Stine jegLitt drittsnakk skader ingen ;)

Kommunist 21/04/2002 - 16:10

Egentlig er det helt på trynet at hvem som helst kan skrive hva som helst, publisere det hvor som helst og leve med det. Det vi trenger i Norge er en sensur. Et eget medie-dep. som sensurer det vi godt kunne vært uten...og selvfølgelig kommer alle vonde sms-meldinger til teleaktørene rundt her, til å bli forbudt for det er da sånn at det trenger vi ikke..!

siggypig 21/04/2002 - 15:10

Det er ingenting å gjøre om man vil bevare gratis sms-tjenester og/eller valgfri registrering av kontantkort. Å overvåke folks meldinger er for latterlig. Hvem skal bedømme hva som er skittkasting? Verdikommisjonen? Evt. måtte den som blir mobbet politiannmelde kontoen mobbingen kommer fra, og 1-3 år senere så blir den kanskje sperret. _Dette_ er nok ikke akkurat en prioriteringssak hos politiet.

-me- 21/04/2002 - 01:36

Stopp i alle fall selskapene som lager slike meldinger! Dra inn abb. til personene som gjør slikt! Det er teit og lusent gjort!

Karl Åskar 20/04/2002 - 18:09

Dæven du er du Stine...tror du det er morsomt å bli mobbet over sms.

Stine 20/04/2002 - 18:08

det er koslig med litt dritsnakk av og til

gullet 20/04/2002 - 16:12

en annen ide vil være at man dertil kan sperre vedkommendes abm om problemet vedvarer. -evt at man innførte registeringsplikt ved kjøp av tlf??

snabben 20/04/2002 - 14:32

En ide kan være at en objektiv aktør får lov til å tillegge brukere gebyr for dårlig oppførsel. Men dette går kanskje utover ytringsfriheten?

Legg inn en melding!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish