Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Musique
ALARM 2001
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
Man tar ett stappfullt Rockefeller, kremen av Norges "alternative" artister, fire scener og en lang natt med stemning i rikelig monn. Prisutdelingen Alarm 2001, tidenes første sådan, gikk av stabelen lørdag og kosestundene skulle vise seg å bli riktig så mange.


Kl. 21:00 presis slo et potent og forsterket Euroboys an tonen i storstua i gamle torggata bad. De fikk æren av å åpne den første norske prisutdelingen som favner om mer enn bare det som angår P4 og VG-lista. Med Anneli Drecker og Petres Harald Are Lund spissen, og 63 musikkjournalister og 75 000 publikumsstemmer i ryggen fikk alle musikkinteresserte et etterlengtet alternativ til Spellemannsprisen og Hit Awards. Jomfruturen bar preg av noen barnesykdommer (type; "Nå har vi ikke alle trofeene her enda, men grattis allikevel, da."), men takket være festlige introduksjoner fra norske humorister og gode musikalske innslag kom seansen allikevel noenlunde vel i havn.


Ti priser ble delt ut, og vinnerne var følgende:
Årets popalbum: Sister Sonny: "While others dance, Sister Sonny"
Årets rockalbum: Motorpsycho: "Let them eat cake"
Årets metallalbum: Immortal: "Grand decleration of war"
Årets house/technoalbum: Illumination: "This is illumination"
Årets hip hop-/rapalbum: Tungtvann: "Nord og ned"
Årets låt: Tungtvann: "Ubudne gjæsta"
Årets liveband/-artist: Satyricon
Årets overraskelse: Briskeby
Årets plateselskap: Debut records
Årets nettside: www.moonfog.com

Og når formalitetene var overstått var det bare å løsne på slipset og kaste seg over desserten; 13 artister fordelt på fire scener rundt i bygget. Ricochets var første konsert ut, og Fredrikstadgjengen leverte sin velkjente rett-fram rock´n´roll til publikums store begeistring. Videre via femipoperne Boy med sin schizofrene retropop, til en herlig leksjon i rap på norsk med Tungtvann og Pen Jakke ved kateteret. ´Jakkene´ var i storform og fikk hele salen i bevegelse med fristil rap og godt gammeldags publikumsfrieri. Ikke engang hakk i DJ Fundamental Lyds plater hindret Østens knekter fra å ta salen med storm.

Ai Phoenix var første band ut på et godt og fullt John Dee og ga publikum sin underlige poprock med Mona Mørks karakteristiske scenepersonlighet og vokal i sentrum. Xploding plastix bergtok publikum med en utfordrende dose rytmesammensetninger, jazzede bassganger og lekkert danderte lydbilder.

Mer melanokolsk bergensrock fikk vi fra Corvine, mens kveldens store overraskelse kom fra Sister Sonny, også de bergensere. Bandet man fra før kjenner som et eksperimentelle rufserockere med gitarer i front, framsto med den reneste Kraftwerk-besetning da sceneteppet gikk til side; fire synther var alt musikerne hadde med seg. Ingen bass, ingen trommer og heller ingen gitarer. Det eneste som var igjen av den originale instrumenteringen var vokalen til Pedro Carmona Alvarez. Nok en gang viste bergenserne sitt store talent og leverte en fantastisk hyggelig og imponerende konsert. Et band som
evner å snu så til de grader på flisa som disse karene, og greie det med samme overbevisning som Sister Sonny gjorde lørdag, skal man lete lenge etter.

Det skal bli uhyre spennende å høre hva de har fått til når den nye
EP´en deres treffer butikkhyllene i aller nærmeste framtid.
I tillegg til ovennevnte opptrådte også St Thomas, Karen Jo Fields,
Cadillac, Magnet, og Illumination.

Konsertprogrammet på Alarm var knallsterkt, og understreket hvorfor en slik pris er nødvendig i Norge. Ikke bare fordi underholdningsverdien er langt høyere enn på Spellemannsprisens ofte statiske og stivsnippede festivitas, og mer original enn mesteparten av det Hit Awards serverer, men også fordi det foregår så mye mer i norsk musikkliv enn det mange er klar over. Nettopp denne bredden og kvaliteten i norsk musikkliv er alt for
underprofilert i de store mediene, som i aller høyeste grad burde gå i seg selv, og bli flinkere til å sette søkelyset på alle de artistene som gjør store ting for kulturlivet i Norge uten å få den anerkjennelsen de fortjener.

Briskebys gitarist Bjørn Bergene sa som sant er da han og bandet
mottok prisen for årets overraskelse; "Norsk musikk ruler for tida!" Noe man dessverre ikke kan si om mange norske medier og plateselskaper, som er viktige ledd i kjeden som får denne musikken ut til platekjøperne.
Måtte Alarmprisen vokse seg stor og sterk, og beholde sin alternative angrepsvinkel slik at flere av de norske talentene kommer til overflaten i et mediebilde som pr. i dag er alt for snevert og unyansert. La oss slippe flere fadeser, som gjør at band som Kings of convenience må til England for å få platekontrakt, og at Apoptygma Berzerk kan gjøre det fett i statene uten at noen her hjemme får høre om det. For sånt er jo ganske flaut. eller hva?
Kommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish