Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Musique
ROCK ON!!
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
Det finnes sannsynligvis like mange typer og avarter musikk som det finnes typer menn. Hva hører så menn på? Propaganda har tatt et særdeles snevert, fordomsfylt og ensidig blikk på hva skikkelige menn fyller ørene med.


Aller viktigst er det selvsagt å vite hva en mann faktisk er, hvordan han er, og kanskje også hvorfor han er. Kvinner, og visse selvbevisste mannemenn, beskylder mannen for å være betydelig enklere enn vår motpart. Primitive vesener som er uhyre enkle, og sjelden krever stort mer enn drikke med alkohol, sport på TV, rask, og gjerne veldig dyr, bil, og en av det andre kjønn å tilfredsstille de primitive lystene våre med, før vi ruller over etter to-tre minutter og sovner - det er hva en mann er. Kanskje.

Blautfiskene

Da jeg var liten, før jeg var mann, som nå, men rett og slett en guttunge, syntes jeg hard rock var skummelt. Jeg var overbegeistret for Kizz-kortene vi fikk i Stjerneposen på lørdagene, men det stoppet liksom der. Årsaken kan være at visse slektninger faktisk hevdet at denne typen musikk; hardrock, heavy metal, thrash, ja, alt som hadde buldrende gitarer foran oppkledde karer med langt hår, var djeveldyrkere. Sart som jeg var, tok jeg dette innover meg, og sølte bort mange viktige år på Jason Donovan, Carola, Elton John, Sabrina, Mel & Kim, Milli Vanilli og lignende, mens jeg gikk rundt med et mantra om at AC/DC betyr anti christ/devils child, Kizz står for kids in satan¿s service, og at Iron Maiden hadde selveste djevelen som maskot.

Jeg sliter litt med dette fortsatt. I mange år nå har jeg hevdet at det er rock som er herlig, men samtidig funnet en hel masse annet som jeg faktisk like godt bruker til øresmørende tilfredstillelse. Det passer åpenbart sjelden unntaksvis til menn. De fleste er nok ikke mer avanserte enn at de holder seg til én sjanger; rock. Hard rock. Rock med baller, som menn selv, rock med innhold og mening hankjønnet kan identifisere seg med. Som sagt finnes det visse tilfeller av andre typer. De er som regel feige tøffelhelter, homofile, hjernevasket med jazz eller nedknarka techno- eller reaggaehoder. Noen liker hip hop også, men er nok ikke annet enn skadet av all amerikanisering her til lands. Menn her hvor kulda råder, hører i all hovedsak på rock, punktum, finale. Hva annet kan man få varmen av samtidig som man drikker øl og whisky, og kan kjøre bil skikkelig fort på lange sletter til, mens dama med de svære titsa hyler i passasjersetet?

The young ones
Unge menn, de som så vidt har sluttet å være gutter, foretrekker helst musikk som er litt annerledes enn det far hørte på da han var i den alderen. De har selvfølgelig en og annen Metallica-, Pantera- og Kizzskive, men det er bare noe de delvis har adoptert fra storebroren sin. Limp Bizkit, RATM, Korn, Marilyn Manson og Papa Roach er derimot mat for den unge Monsemannen. Her får man en liten dose skrekkelementer samtidig med at damene i videoene har minimalt med klær, gutta i bandet er skikkelig crazy, og ¿rem drekker massivt. Noen av dem lefler dessuten med våpen, og har feite biler, og det er en bonus den unge mannen setter umåtelig pris på. Adrenalin er vel generelt hva en mann er skapt av, og gjerne ønsker mer av. Det får han her.

Party all night and rock´n´roll all day
Etter noen år med akrobatisk gjøglerrock begynner mannen å vokse til. Ikke at han er blitt roligere med årene, men krever noe som er han selv mer lik; rett frem, typisk, med større baller og hakket enklere. Fyller man atten, og etter en stund tjue, begynner moroa med øl og brennevin (ikke at den ikke har gjort det i mange år allerede, men da kan man gjøre det på utesteder også!), og det kreves partymusikk. Mannen begynner på dette tidspunktet å grave i fars plater, og mer i storebrors, og han finner mange nye, brautende skatter. Kizz er allerede nevnt, gammel Metallica (fra da de var litt tøffe), Black Sabbath, Led Zeppelin, Iron Maiden, og ikke minst AC/DC, åpner nye dører. Det er musikk som virkelig kan sparke i gang en real fest, og som samtidig låter umåtelig fett. Luftgitar er selvsagt fortsatt lov, og med band som dette, er det nok av grobunn, for dette er karer som veit å traktere strengene sine på rett vis.

Grande Rock
Under hele tiden har det selvsagt vært et tilstedeværende behov for å gjøre slikt selv også. Flere har startet band, men de fleste faller av etter et par år, for å sette av mer tid til damer og festing. Noen fortsetter, og ender med å få i både pose og sekk, men det er så unntaksvis at det ikke bør legges betydelig vekt på. Bilkjøring tar dessuten mye tid, og noen ganger er man dessverre bare nødt til å velge mellom flere goder. Det er jo en kjensgjerning at du drar flere damer med feit bil enn feit gitar, så valget er enkelt for mange.
Samtidig som man dyrker helter som mer eller mindre hører fortiden til, er det selvsagt mye å sprenge trommehinner med fra nåtiden også. Bare her til lands har band som Hellride, Cumshots, Camaros, Anal Babes, og ikke aller minst, kongene av dem alle; Turboneger (RIP), gjort livet betraktelig rikere for mange. Bare så det er sagt, finnes det mange, mange flere også. Let sjæl. Når det kommer til metal, er vel Norge for konger å regne, spesielt innen black- og deathmetal. Men her snakker vi igjen utover den typiske mannen. Innen slikt kommer ofte religion inn i bildet, sminke og slikt, og det vil man ikke ha noe med å gjøre. Blant den typiske setter mange pris på Hellacopters, mesterne i nabolandet, Nomads, Fu Manchu, Hard Ons, Kyuss, Tool, Oblivians, Mudhoney og Slayer. Et svært lite representativt utvalg, men noe av det, og med de små variasjonene som er tillatt for at du fortsatt kan slå deg på brystet og hevde at du er Mann. At du er en mann som mener at øl faktisk er mat, at silikon er et viktig tilskudd til samfunnet, og at bildekk helst ikke bør være smalere enn 40 centimeter.

Ring of fire
Etter hvert som alderen strekker på seg, begynner oftest mannen å jekke seg ned noen hakk. Kona ser helst at man holder seg til Johnny Cash, Bob Dylan og Paul Simon. Det gjør man også. Helt til kona er ute av huset (sannsynligvis på jentetur til Borås eller Strømstad, eller på syforening, eller slankekurs. Tror du...). Da er det tid for mimring, serru. Deep Purple tas frem igjen, Jimi Hendrix spiller med tenna mens det spraker i den utslitte vinylen, og luftgitaren spreller til krampe mens Led Zeppelin speller opp "Stairway to heaven".

Når mannen er kommet over den perioden er det slutt. Da er man blitt gubbe, og foretrekker helst å lytte på radio ved frokostbordet, mens man ser ettertenksomt ut av vinduet. Det krever sitt å skulle være mann et helt liv, og man blir sliten, og må hvile. Klassisk musikk er kanskje også blitt usannsynlig givende, men det er egentlig en annen historie.

En konkluderende avslutning runger uansett, som så mange ganger før; LA MENN VÆRE MENN!! La oss kjøre fort, sikle etter forbipasserende rumper, drikke øl, rape, sloss på byen, og ikke minst, la oss nå for all del rocke. Vi krever ikke mer, så det har vi fortjent.
Kommentarer fra brukere

Jan Erlend 02/07/2002 - 19:58

Ha ha! Jeg hadde nesten glemt Kiss-kortene i Stjerneposen på lørdagene! Bra artikkel. Men jeg vil poengtere at det finnes normale menn som hører på black-metal. De trenger ikke å sloss på byen og rape hele tiden for å digge heavy.

Legg inn en melding!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse
Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish