Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Musique
Summersounds
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
Søle, slaps, snø, kulde og dryppende tining om hverandre minner fint lite om sommeren. Attpåtil har mange vinterferie midt i dette utysket. Hva kan da være bedre, og skape større sommerstemning, enn å stenge seg inne, skru opp både varmen og bassen, og la seg drive inn i Jamaicas musikalske sfærer med en tjukk bok og to pakker glitrende reggae? Lite.


Det er en kjensgjerning at vintertid faktisk er boktid. Nå er det heller ikke fryktelig lenge til påske, så får du henda på en skikkelig feit bok, kan den sikkert vare helt til den tid (for da er det vel krim man skal lese? Den som skjønner det...). Sommeren er også boktid, spør du meg. Det finnes lite som er mer behagelig enn å ligge i steikende sol med en tjukk bok, og ekstremt gode vibber i walkmannen.

Propaganda har hjulpet deg før, og gjør det gjerne igjen. Et par hotte tips fra musiquemaestro Grand for at vinteren slik man kjenner den kan bli en saga blott;

-Et stykk bok på 572 sider omhandlende historien til musikken på Jamaica (som vi best kjenner som reggae): ¿Bass Culture (When Reggae Was King)¿ (Penguin), skrevet av Lloyd Bradley.


-To stykk enheter overveldende god musikk fra den solfylte, avslappede øya. En med høydepunktene fra svært legendariske Studio One, ¿Studio One Rockers¿ (Soul Jazz/Amigo), i tillegg en trippel boks som tar for seg den markante reggaefiguren Big Youths karriere fra 1973-1979; Big Youth ¿Natty Universal Dread¿ (BloodAndFire/Playground).

Mange, veldig mange, timers intens flukt fra et Norge vi ikke trives særlig godt med klimaet til for tiden.

¿Bass Culture¿ er som nevnt skrevet av Lloyd Bradley. Han ble født i London i 1955, og ble allerede som tenåring grepet av denne musikken. Reggae. Siden den gang har han blitt en anerkjent skribent, og har blant annet skrevet for the Guardian, NME, Black Music Magazine, Mojo og Q. Han har sett og hørt et og annet... Han har sittet på mens Junior Delgado har villmannskjørt på kronglete Kingston-veier, intervjuet Burning Spear (som for anledningen var uten bukser), omgåtts folk som Lee Perry og Bunny Lee, drukket vin med Dennis Bovell, befølt Prince Busters hode, og spist med Big Youth, bare noen av reggaepersonlighetene han har møtt, også mennesker omtalt i boken hans.

Boken tar for seg reggaens historie fra de tidlige spirene på 1950-tallet, til i dag. Man reiser fra sound system-danser hvor ghettobefolkningen på Jamaica kom for å sprite opp hverdagen, via Rastafari og religøsitet, slaveri og glede. Man får ta innsiktsfull del i hvordan Jamaicas musikk slo an internasjonalt på 70-tallet, fikk fotfeste andre steder i verden, og helt til dagens, fortsatt levende reggaescene. I det ene øyeblikket vandrer man i Kingstons slum, i det andre på klubber i London. Det er ikke hver dag man er forunt å få en bok på denne størrelsen, og med så pass innhold, om en musikk og verden ikke altfor mange kjenner. Men dette er historie, både om kulturen, artistene, produsentene og ikke minst musikken. Dessuten om musikk som lages i dag. Ikke bare dancehall og ragga, men andre mer fremtredende typer som 2 step, drum¿n¿bass, og i stor grad hip hop. ¿Bass Culture¿ presenterer musikk og historie på en gang, på både kunnskapsrik, interessant og engasjert vis. En glimrende måte å glemme den bitende kulda, eller de slufsete fortauene på.

Så må vi ikke glemme musikken.

Les den spennende avslutningen!Kommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish