Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Musique
Summersounds del 2
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon

¿Studio One Rockers¿ er gitt ut på hva jeg flere ganger før har referert til som kongene av samleplater på disse sidene; Soul Jazz Records. Utgivelsene deres begynner å bli rimelig mange etterhvert, men ser ikke ut til å slakke på standarden av den grunn. Tvert i mot. Riktignok har man latt seg rive med i timevis av både ¿100%¿ til ¿400% Dynamite¿, den fantastiske Jackie Mitoo-samleren (som alle tar for seg reggae i ulike former svært givende også) og alle latin-, nu yorica- og brazilsamlere, men nå, med sin siste utgivelse, har de tatt gullmedalje igjen.

Studio One går for å være et av de aller viktigste plateselskapene innen reggae, og blir her fantastisk hedret gjennom 15 spor. Her er ska, dancehall, roots, dub og rocksteady med navn som Horace Andy, Ernest Ranglin, The Skatalites, Jackie Mitoo og Marcia Griffiths. Dette er musikk som er skapt både for å få mennesker til å bevege kroppen óg sjelen, og det er vanskelig å unngå akkurat det. Rytmene er ikke til å ta feil av, og vil nok sende tankene der hvor solen regjerer, mens melodiene smører deg inn med enn intensitet du blir revet med av fra første tone. Er man lite kjent med denne typen musikk, er ikke (også) denne bare en glimrende innføring, og et praktfullt dokument, men en mulighet til å få et forhold til musikk som er fra øverste hylle, og for alltid vil bli akkurat der.

Big Youth, døpt Manley Augustus Buchanan, ble født 19. april, 1949, ved Jubilee Hospital i Kingston. Dette er en mann jeg ikke har kjent særlig lenge (er kar nok til å innrømme at jeg ikke er lenger enn i tidlig pubertet med slik musikk generelt. Det føles svært befriende, og lar meg overveldes som et lite barn fortsatt), men som den siste tiden har gjort byens grå mørketid betydelig mer fargerik og givende.
Trippelsamleren ¿Natty Universal Dread¿ tar for seg Big Youths arbeider fra 1973 til 1979, og er noen av hans mest betydningsfulle år. Som vokalist har han en fantastisk stemme slik vi kjenner slikt, men bruker også metoder og teknikker man blir tvunget til å rette oppmerksomheten mot. 51 spor, som aldri blir kjedelig på noe tidspunkt, setter deg i hvilken stemning du måtte ønske. Danse seg sanseløs kan man gjøre gjennomgående, men her er mer enn tomt hoftefór. Big Youth har sans for humor, han utviser frustrasjon, frykt, kjærlighet, glede og sinne. Klagesanger, gledesutbrudd og respekt for høyere makter - alt dette formidler han gjennom disse tre Cd-platene. Alltid med troverdighet, alltid med intensitet og driv. Musikken formidles med varierende grader av ekkoeffekter, orgel, blåsere og perkusjon fra rytmemonster med utenomjordiske evner. Så groovy, så ladd, så hinsides funky. Man kan ikke annet enn å gi seg fullstendig over.

Drivhuseffekt vil neppe inntreffe slik vi litt skøyersk ønsker denne vinteren heller, så det er like godt å hente inn sommeren på egenhånd. Noen tyr til lys-kurer for å drive vinterdepresjonene vekk, andre drar til syden, knarker, sover bort all tid, eller spiller Playstation. Nytelse, underholdning og kanskje litt lærdom på en gang fungerer bedre for meg. Jeg er i stor grad som veldig mange andre. Fuck pakketurer og lyskurprofeter. Musikk som får kroppen til å vri seg, og litteratur som lefler med både fantasi og hjerne, det er hva som gjør ventetiden kortere. Våren er like om hjørnet.Kommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse
Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish