Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Musique
2 skritt senere
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
Var det noen som fikk på følelsen at UK garage og 2 step allerede var ferdig? En stund var det liksom så mye prat omkring fenomenet - denne musikken med den sjelfylte vokalen og de stakkato rytmene. Nå har det stilnet litt. Var det et blaff, skjedde det egentlig noe i det hele tatt, vil det eventuelt skje noe mer? Finn ut.


Denne musikken hadde egentlig allerede vært fullt levende i flere år den, bare ikke her til lands. Om det var Craig Davids bløte tolkninger eller Wookies kompromissløse fortreffeligheter som åpnet ørene også her kan sikkert diskuteres i enhver retning. Det gidder vi ikke.

For uansett hvordan man måtte vri og vrenge på det, har 2 step hatt en ikke helt ubetydelig innvirkning i musikkverdgane slik vi kjenner den. Flere ganger uken kan du, i hvert fall i hovedstaden, gå på klubb å høre musikken. MTV har kanskje ingen egne program, men du skal være rimelig uheldig/heldig dersom du ikke vil se minst én 2 step-video dersom du tvinger deg ned et par timer.


De mest fremtredende som slapp album i fjor, 2000, 2 step-året(?), var Wookie, Artful Dodger og True Steppers. Til og med Spice Girl-Victoria luktet på musikken ved et par anledninger. Slikt kan ofte være tegn på mugginfisering. Det merkelge var at det egentlig ikke stinket like stramt av dette som man kunne ventet. Tallene på remiks- og samleplater er store. Og det kommer fortsatt flere - av ymse standard.

Det er ikke usannsynlig at 2 step faktisk lever i beste velgående, det er bare ikke like eksplosjonsartet akkurat nå. At alle tolvtommerne som kommer ikke havner på listene der man eventuelt måtte følge med, betyr vel heller ikke at det ikke skjer noe.

På hjemmefronten har det derimot ikke vært mange aktører å regne med. Mange DJ¿s og radiostemmer har bedrevet misjonering på iherdig vis, men det har ikke akkurat bugnet av hverken grupper eller enkeltvokalister. Tiden vil vise hva som skjer.
Duoen Flirt har delvis markert seg med singelen ¿Ukorrekte Rykter". Enda en singel, og album i løpet av året vil komme. De gjør det attpåtil på norsk. Det er neppe tilfeldig at det er to jenter på omkring femten som debuterer i synlig grad i Norge. Å skulle omfavne og utføre en sjanger en del hoder allerede har fått hypenoia av krever et visst mot. Gledelig er det da at det er to unge kvinner som har det motet, ikke to halvmiddelaldremde hipsternerder som vet hva de driver med. Kanskje kommer de også, og de er i så fall hjertelig velkomne. Ny musikk er alltid velkomment, så får man heller ta det da, skille klimten fra hveten, som det så kjekt heter.

Dane Bowers, kjent som den flotte stemmen på True Steppers "Buggin'" har en singel like rundt hjørnet. Den vitner om at det absolutt ikke er dødt. Egentlig. Kanskje er det stille. Men så har det heller aldri vært skadelig med litt ettertanke midt i virrvarret. Albumet hans kommer dessuten på slutten av sommeren. Andre holder også på. De gjør det derimot ikke nødvendigvis med NME, The Face, Natt & Dag, Muzik, Propaganda, Se og Hør, Ministry, eller hva som helst annet blad hengede etter som en overivrig hale.
Gjør ikke noe.

Kanskje er hele sjangeren som fenomen død som sement, kanskje vil det bare sporadisk dukke opp saker og intervjuer når det virkelig skjer noe. 2 step, musikken, er nok langtfra ferdig. Det er det viktigste. Så kan heller de som vil slippe å overbelastes av det slippe det, men de som ønsker å høre få lov å høre. Når alt kommer til alt - det er musikk - den vil aldri, aldri forsvinne. Enkelt, og gledelig greit.
Hva som vil skje om noen år, om vi fortsatt har 2 step, får heller tiden vise. Når trance har overlevd så ufortjent lenge som den har, skulle mulighetene for overlevelse i høysete grad være til stede også med 2 step.

Her kan du uansett sjekke ut noe av det som har skjedd, her på Propaganda:
-Wookie - to skritt foran (intervju)
-Wookie - Wookie (album)
-Flirt - To skritt av gangen (intervju)
-True Steppers - True Stepping
-Artful Dodgers - It''s All About The StragglersKommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish