Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Musique
Goa´head
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjonMañana rår
Varmt vær, strand og småeksotisk kultur finner man da mange andre steder, tenker du kanskje. Helt sikkert. Men det er én grunn til at Goa er såvidt spesielt. Hippie-viben. Jeg har simpelthen aldri vært på et sted hvor folk lettere kom i kontakt med andre. Manàna-innstillingen de fleste forfekter (i alle fall mens de er her) gjør at du i nærmest uansett forsamling føler at du kan hive deg med i samtalen. Høyden under taket er enorm, både for fjerne livsanskuelser og surrealistiske samtaleemner. Hvordan ellers kan et lærerektepar i femtiårene, en argentinsk bankansatt, en fransk heavy metal-sanger, ei tysk au pair-jente og et sveitsisk, biodynamisk jordbrukspar finne sammen. Goa er som rockefestivaler på sitt beste, bare med mer variert forsamling.

Goa har forøvrig mer enn bare trancemusikk å tilby. Jeg var på både jazz- og rock-konserter under oppholdet, og traff til og med de som dro dit hvert år uten noensinne å dra på raveparties.
Det er et par ting du sannsynligvis vil merke deg med folks sosiale omgang i Goa, hvis du skulle finne på å dra dit: 1) Klokker eksisterer ikke. Med det mener jeg at ingen her gjør avtaler om tidspunkt de skal møtes. Goa-tid forholder seg stort sett til ting som solnedgang, når barer stenger eller når man våkner, aldri eksakte tidspunkter. 2) Ingen avtaler gjøres per telefon. Der en i Norge tror det er umulig å treffes med mindre begge parter har mobil, er man i Goa i en situasjon der man er fullstendig ¿immobil¿. Ja, ikke en gang på hostellet er det telefon. Likevel hadde jeg aldri problemer med å treffe de jeg var ute etter. 3) Samtaler kan, som følge av den før omtalte viben, være veldig svevende, og man må ikke la seg vippe av pinnen av absurde ytringer som: "Sa jeg akkurat at lyset hadde brent ned?". En må også være klar over at de mer råbarka backpackerne anser sin jobb som å reise, slik at alle spørsmål om hva de driver med bare skaper forvirring. ("Åja, du mener hva jeg jobber med når jeg sparer opp penger til å reise".)

Medaljens bakside
Men er det ingen slanger i paradiset? Jo, et par. Først og fremst så må en ta de vanlige forhåndsreglene for å unngå å bli bestjålet. Du blir ikke robbet på gata, men risikerer å miste kameraet hvis du ikke låser døra til rommet.
Goa er ikke overbefolket, men lokalbefolkningen er svært nysgjerrig. Du blir beglodd, selv når du ikke tror det. Tankene om "sex på en øde strand" kan du med andre ord slå fra deg, med mindre det er mørkt.
Bakdelene var imidlertid lette å svelge i forhold til hva jeg fikk i retur: En haug fantastiske minner, lekker brunfarge (foruten nesen som forble rødlig) og en vennegjeng jeg ikke kjente fra før bestående av noen fotballgale argentinere, noen dagdrivende engelskmenn, en italiensk jazzsaksofonist og ei dansk jente som skulle få mitt forholdshavari til å virke som en ubetydelighet.
FAKTA OM GOAKommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish